Şimdi Ara

Pc İçin Olan Ses Sistemleri Niye Pahalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mağaza mağaza dolaştım büyük ses sistemleri satan yerleri

1000 w dev gibi wooferlar 180 tlden başlıyor 450 tlye kadar gördüm

Tabi bunları görünce bizime evde kullandığımız sistemler çocuk oyuncağı gibi geldi gözüme .

z906 fiyatlarıyla karşılaştırdım çok pahalı geldi z906 veya z5500

Merak ediyorum neden bu kadar pahalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NükleerAkaryakıt -- 1 Şubat 2012; 15:01:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NükleerAkaryakıt

Mağaza mağaza dolaştım büyük ses sistemleri satan yerleri

1000 w dev gibi wooferlar 180 tlden başlıyor 450 tlye kadar gördüm

Tabi bunları görünce bizime evde kullandığımız sistemler çocuk oyuncağı gibi geldi gözüme .

z906 fiyatlarıyla karşılaştırdım çok pahalı geldi z906 veya z5500

Merak ediyorum neden bu kadar pahalı ?

Bence yanılıyorsunuz. Neden derseniz, mesela bugün mediamarkta bir harman/kardon subwooferın altında 990 lira fiyat etiketi vardı. Eğer fiyat görmek istiyorsanız home theater sistemler yerine Hi-Fi sistemlere bakın.

Mesela konu müzik olunca gerek araba sistemlerinde, gerek ev sinema sistemleri gerekse de multimedia sistemlerde her zaman kalite fiyat ölçütü olmuştur. (Bugün audison, focal, dls, mb quartz gibi otomobiller için ses sistemi üreten markaların üst seviye komponentleri yüzlerce hatta binlerce dolara satılmaktadır. - Her zaman büyük olan pahalı olmuyor. "Önemli olan boyutu değil, işlevi" kuralı burda da geçerli ) Dolayısı ile sizin baktıklarınız muhtemelen giriş seviyesi sistemlerdir. Ayrıca bence o "1000 watt" ibaresi 180 liraya satılan dev subwooferların "peak" değeri olsa gerek, "rms değil". Tabi yanılıyor da olabilirim.

Kısaca açıklayacak olursak, bizim bilgisayarlarımızda kullanıdğımız sistemler multimedia - yani çoklu ortam (müzik, oyun, film) - hoparlör sistemleri olarak geçiyor. Ama ev sinema sistemleri adından da anlaşılacağı üzere temel amaç olarak film izlemek için üretilmişlerdir. Oysaki kimi multimedia sistemleri müzik için, kimisi ise film veya oyun için kullanımı ile öne çıkabiliyor. Örneğin mağazada gördüğümüz sistemlerle dinleyeceğimiz müzik her zaman bir gigaworks t3 kadar keyif vermeyebilir.

Ayrıca multimedia sistemlerin tvden pcye, telefondan portatif müzik çalarlara kadar oldukça geniş bir kullanım alanı var. Bütün sinema sistemlerinde bu esneklik olmayabiliyor.

Son olarak multimedia sistemlerde kullanılan bass/mid/tiz sürücüler,sürücü boyutları, dizayn, dahili veya harici amfiler, dolby/dts çözme, thx setifikası, vb... gibi özellikler de son kullanıcıya memnuniyetle birlikte fiyat olarak da yanısıyor. Bu yüzdendir ki creative gigaworks t3 2.1 ses sitemi 400 liraya, yine 2.1 sistem olan razer mako ise 700 liraya alıcı bulabilmektedir..

• z5500 dh de inanılmaz tutulur fanatiklik derecesinde bir efsanedir dh de yani ancak ne z5500 nede z906 hatta edifierin muadil 5.1 i bu fiyatların ürünleri değiller! okadar bütçeniz varsa gidin bir compakt ev sinema sistemi alın daha iyi tabi pc kaynaklı olcaksa dikkat edilmesi gereken hususlar olcak ama bu cihazlardan katbe kat çok daha iyi ses alacağınız kesin hem dahada işlevsel olur pc speakerlerine verilen para bence sinema sistemlerine verilmesi daha akılcı çözüm tabi 800-1000 tl ve üstü arası fiyatlar için diyorum...
  • Arkdaşım z5500 yada z906 gibi sistemler önermem. önermememin sebebi ise fiyat olarak çok yüksek ve kullananlar tiz ve uydu hoparlorlerinden şikayetçi olması. ben z5500 almayı düşünüyordum ve bunları öğrendikten sonra vazgeçip kendi sistemimi kendim kurmak istedim ve 1000 watt bir subwoofer 4*150 watt mid bassım bir tweeterımı kurdum sonuç mühteşem ötesi ve fiyat olarakta o cihazların yarısı eğer pcde kullanacaksan ve komşu probleminiz yoksa ben böyle bir set kurmanı tavsiye ederim.
  • Yukarıdaki arkadaşların aksine ben de Z906 almanı öneririm. Şu an vatanda 840 TL fiyatı var.

Avr fiyatları zaten 600 TL'den başlıyor bir de 5+1 alacaksın yanında. Yaklaşık 1600 TL'yi gözden çıkarman lazım.

Ya da varsa arkadaşların önerileri, filmlerde ve oyunlarda Z906 kadar iyi ses verebilecek ve müziklerde de Z906'ın üstünde ses verecek fiyatı da 840 TL'nin yarısı olacak(yukarıda iddia edildiği gibi 420TL) bir sistem önersinler biz de alalım.

Ama burda sorsan sana önerecekleri minimum anfi 800-900 TL oluyor.
  • Merhaba arkadaşım Ben 1000 watt kabinli sub 170 tl + 2 takım mid bass 4*150watt 80 tl + kabin 35 tl + anfi 110 tl + 29 amper adaptör 60 tl topladım ve toplam fiyatı 460 tl gibi bir fiyata denk geliyor sistem gücünü z906 gibi bir sistemle kıyaslayamazsınız bile
  • fiyatlar orta şekerli gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet öyle ev içinde çok profesyonel bir sistem yapmanıza gerek yok zaten gidip ev için 1500 watt 2000 watt gibi anfiler ve 400 - 500 watt mid basslar bunlar ev için çok yüksek değerler çünkü bu bile bir ev için çok ama çok fazla o yüzden böyle bir sistem fazlasıyla işimi görüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dan__

Merhaba arkadaşım Ben 1000 watt kabinli sub 170 tl + 2 takım mid bass 4*150watt 80 tl + kabin 35 tl + anfi 110 tl + 29 amper adaptör 60 tl topladım ve toplam fiyatı 460 tl gibi bir fiyata denk geliyor sistem gücünü z906 gibi bir sistemle kıyaslayamazsınız bile

modellerini de söyler misin ? bir bakalım nasıl bir sistemmiş.

Teşekkürler.
  • Goldmaster SW-259 subwofer - ROADSTAR RDA 4100 anfi - 2 x ROADSTAR RDH 504 mid takımı. marka model bunlar arkadaşım
  • cünkü hem iyi ses verip hem iyi ses yalıtımı yapıp hem kaliteli olup hemde şık durmak zorundadır belki dostum
  • quote:

Arkdaşım z5500 yada z906 gibi sistemler önermem. önermememin sebebi ise fiyat olarak çok yüksek ve kullananlar tiz ve uydu hoparlorlerinden şikayetçi olması. ben z5500 almayı düşünüyordum ve bunları öğrendikten sonra vazgeçip kendi sistemimi kendim kurmak istedim ve 1000 watt bir subwoofer 4*150 watt mid bassım bir tweeterımı kurdum sonuç mühteşem ötesi ve fiyat olarakta o cihazların yarısı eğer pcde kullanacaksan ve komşu probleminiz yoksa ben böyle bir set kurmanı tavsiye ederim.

yav siz kendinizdemisniz?

önermem dediğin sistemi kullanmadığını kendin söylüyorsun böyle saçma bir yorum olabilirmi

z5500 kullanmadan nasıl onun hakkında sallıyorsun?

ben 4 yıldır kullanıyorum

bir çok sistem denedim z 5500 ün altında ezildi gitti hepsi

sednin o kurduğun mükemmel ötesi dediğin sistemide denedim bir zamanlar senin o sisteminide ezer geçer z 5500 istersen deneyelim hoparlörüne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

Arkdaşım z5500 yada z906 gibi sistemler önermem. önermememin sebebi ise fiyat olarak çok yüksek ve kullananlar tiz ve uydu hoparlorlerinden şikayetçi olması. ben z5500 almayı düşünüyordum ve bunları öğrendikten sonra vazgeçip kendi sistemimi kendim kurmak istedim ve 1000 watt bir subwoofer 4*150 watt mid bassım bir tweeterımı kurdum sonuç mühteşem ötesi ve fiyat olarakta o cihazların yarısı eğer pcde kullanacaksan ve komşu probleminiz yoksa ben böyle bir set kurmanı tavsiye ederim.

yav siz kendinizdemisniz?

önermem dediğin sistemi kullanmadığını kendin söylüyorsun böyle saçma bir yorum olabilirmi

z5500 kullanmadan nasıl onun hakkında sallıyorsun?

ben 4 yıldır kullanıyorum

bir çok sistem denedim z 5500 ün altında ezildi gitti hepsi

sednin o kurduğun mükemmel ötesi dediğin sistemide denedim bir zamanlar senin o sisteminide ezer geçer z 5500 istersen deneyelim hoparlörüne ?

sevgili arkadaşlar kapışmanıza gerek yok ses işinde önemli olan kulaktır ve bir speakerdan beklenen ise ne kadar yüksek ses verdiği değil ne derece temiz yalın ve titrşimi az olan sesi lanse ettiğidir.

müzik kalite olarak bakacak olursak
    @dan_
    arkadaşımın vermiş olduğu amfi ise standart sıradan bir amfi sadece sesi çıkaran tiplerden materyal olarakta çokta kaliteli değil .
    @THUNDERBIRD

arkadaşım z5500 deneyimim oldu fena bir sitem değil artılarıda var eksileri de var sistemin işin fiyatı olarak bakarsan gereksiz pahalı bir cihaz .ses kalitesi olarak çok detaya inmemek gerek ama sonuçta bir klasik müzik dinleyecek olursan fiyasko z5500 ama oyunlarda fena değil filmlerde ise çogu sahnedeki sesi deli bir şekilde üretilen bas ı mafediyor ne yazıkkı .ben olsam ikinci el sistem toplarım hem hesaplı olur nasıl hesaplı olur tabiki sıfır fiyata göre .

ayrıca ev için üretilen sistemler max 150 watt olarak belirlenir

öle 1000 watlık cihaz falan değil zaten ne yapcan yaw eşşek ölüsü gibi oluyor ortalama 35 kilo gibi birşey amfilerin ağırlığı bin wattlık bir subwoofer da 50 kilo ya denk geliyor hemen hemen

eee kim ister evinde öküz ölüsü gibi şeyi bu tarz ses gücü veren cihazlar konserler için dir.

aklımda iken ses gücü de wattla ölçülmez watt elektirik gücü birimidir

• sesin desibelle

akımın amperle

gücün watt la

gerilimin voltla ölçüldüğünü biliyoruz çok şükür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.