Şimdi Ara

PC İçin Led TV mi Monitör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, PC için ekrana ihtiyacım var ancak LED tv'leri görünce acaba Monitör yerine Led tv mi alsam diyorum. Monitör ile Led tv arasında ne gibi fark olur? PC için Led tv hata mı olur? Göz sağlığına da dikkat eden biriyim acaba Monitör alsam gözlerim daha mı rahat eder çünkü yakın mesafeden bakacağım ekrana? Siz bilgilisinizdir arkadaşlar lütfen yardım edin. aklımda şu Led tv var mesela

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-lt22d390ew-22-usbmovie-full-hd-led-tv/productDetails.aspx?productId=evsam22d390&categoryId=163192

• Mojo Moog kullanıcısına yanıt
    Hocam bende son bir yıldır 22'' philips marka full hd led tv kullanıyorum. Bilgisayarı çok aktif kullanan biri olarak şu ana kadar göz ile ilgili bir problem yaşamadım, tabi her insanın sağlık konusunda hassasiyeti farklı. Led tv şeçenek çokluğu yönünden çok iyi. Misal aynı ekrandan hem bilgisayarı kullanmak hemde tv seyretmek güzel bir özellik. Ayrıca isteğe bağlı olarak playstation veya xbox oyun konsoluda bağlayabilirsin. Bunlar tek ekranın avantajları, ancak birde şöyle bir durum var. Monitörün verdiği görüntü kalitesini full hd led tv'den alamıyorsun. Eğer amacın tv izlemek değilde sadece bilgisayar kullanmak ve oyun konsolu kullanmak ise led tv yerine 2 hdmi çıkışına sahip full hd led monitör düşünmeni tavsiye ederim
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Mesajın için teşekkür ederim The.ApoLLo. Aslında televizyonu hiç açmam bile ancak film izlerken sanki Led tv olması daha iyi olur diye bir izlenime kapıldım. göz sağlığı konusunda ise çok dürüst davranmadım sanırım sabahın bir körü halen bilgisayar karşısındayım ve uzun zamandır da böyle philips'in şu ürününü mü kullanıyorsun. vatandan sipariş verecektim ancak teşhir ürünü yollarlar diye çekindim açıkçası. tabsiyeni ise göz önünde bulunduracağım biraz daha araştırayım Monitörleri.

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-22pfh4109_88-22-56-cm-led-tv-full-hd-100-hz-usb-hdmi.html?srt=UP

• Yakından kullanacaksanız tvnin hiçbir anlamı kalmıyor bende salondaki tvme bağlıyorum bazen ama yakından açıkçası pek iyi olmuyor . Samsung televizyon kullanıyorum yakından inanılmaz göz yoruyor futbol vs. oynarken sahadaki çimler sanki birbirine giriyor ama uzaktan bakınca hiçbir problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Yakından kullanacaksanız tvnin hiçbir anlamı kalmıyor bende salondaki tvme bağlıyorum bazen ama yakından açıkçası pek iyi olmuyor . Samsung televizyon kullanıyorum yakından inanılmaz göz yoruyor futbol vs. oynarken sahadaki çimler sanki birbirine giriyor ama uzaktan bakınca hiçbir problem yok

sizin pc bağladığınız tv'niz kaç inç acaba? 22 inç led tv'de de kullansam gözüm yorulur mu sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mojo Moog

quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Yakından kullanacaksanız tvnin hiçbir anlamı kalmıyor bende salondaki tvme bağlıyorum bazen ama yakından açıkçası pek iyi olmuyor . Samsung televizyon kullanıyorum yakından inanılmaz göz yoruyor futbol vs. oynarken sahadaki çimler sanki birbirine giriyor ama uzaktan bakınca hiçbir problem yok

sizin pc bağladığınız tv'niz kaç inç acaba? 22 inç led tv'de de kullansam gözüm yorulur mu sizce?

40lık bi tv . Göz yorgunluğu illa ki farkediyordur . 22likte benim yaşadığım gibi bir sorun yaşamayabilirsiniz ama oyun oynayacaksanız mutlaka pc monitörü alın tv değil . Oyunlarda hiçbir tv monitör kalitesi vermez ama monitörde rahatça film dizi izleyebilirsiniz .

• burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Uzun süre kullanan biriysen led tv'den uzak dur Full hd led tv görüntüsü uzaktan izlenince veya oyunları uzaktan oynayınca güzel oluyor ancak yakından kullanınca gerçektende bir monitör kadar kaliteli görüntü sağlamıyor. Zaten bana göre mantıken tv dediğimiz şey uzaktan izlenen birşey, monitör ise yakın kullanım için olan bilgisayar adına tasarlanan bir şey, görüntüsü daha iyi olur ve göz sağlığına daha önem verilir Attıgın linkteki tv özellik olarak bendekinin aynı ama kasa olarak o değil, eve geçince tam modeliyle link ve resimlerini atarım sana. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tv lerin hz ve tepki süreleri düşüktür
    pc için monitör alınır monitörler pc için yapılmıştır
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    22" bir monitör alsam iyi olur aslında gibi başlayan heyecanım Led tv'ye ordanda full hd 42" led tv'ye dönüştü. para sıkıntı ama en iyisi bir Monitör Led tv için ise başka bahara artık. bir de bu ölü piksel sorunundan nasıl kaçarız acaba Apollo bey tekno markette denetmiyorlar sanırım ölü piksel ve ışık sızması sorunu var mı yok mu diye. e sonrasında ürün ölü pikselli ise yetkili servis belli bir aralıktaki ölü piksel kabul edilebilir diyip geri yolluyomuş. Netten alsak cayma hakkımız varmış ancak hangi site bu kanuna uygun hareket eder acep diye düşünüyorum

• haklısınız bende düşündüm de Monitör diye bir ayrım varsa demekki PC için Monitör uygun
    Valla hocam netten isteteceksen ölü piksel şans işidir diyebiliriz. Misal alacağın markaya göre garanti şartları değişir diye tahmin ediyorum. Ben philips tvyi aldıktan bir ay kadar sonra bir ölü piksel çıktı. Garantiye gönderdiğimde en az 5 ölü pikselden sonra garantiye girebileceğini söylediler. Onun için netten sipariş vermeden irtibata geçip sana gönderilecek ürünün orda denenmesini hatta ölü piksel kontrolününün yapılmasını isteyebilirsen çok iyi olur. eğer öyle bi şans varsa depo görevlileri kontrol edip göndersinler. Bu arada mutlaka alacağın markanın yetkili servisi bulunduğun il ilçede varmı onu kontrol etmeni öneririm. Bi gün arızalanırsa sen kargo takip v.s. uğraşma diye söylüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yakın kullanımlarda tv pek sağlıklı olmaz ve oyunlarda tv nin input lag değerleri çok yüksek oldugu için online oyunlarda filan hiç şansın yok oyun oynuyorsan monitör alman şart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.