Şimdi Ara

PC için amfi yapıcam. ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TooRop.

Öncelikle T3130 gibi bir sisteminiz varsa gerek olmayacağını düşünüyorum ama daha iyisi olsun istiyorsanız yapılabilir elbette. Bu ses sistemlerinde kullanılan amfiler hakkında pek bilgim yok, ses sistemi kullanmadım daha önce

Hoparlör bulmanın pek sıkıntı olacağını sanmam ama bölgeye göre de değişebilir tabi. Hoparlörün ses frekans aralığı 20Hz-18Khz diye biliyorum.

Ses kalitesinden memnunum ben şahsen, trafo için de düzgün bir besleme devresi olursa tamamdır. Premamfi devrem trafo yüzünden zarar gördü, komple yeniden yapacağım onu zaten.

Uygun fiyatlı olur mu işte orada sorun olabilir. Tabi benim yaptığım zamanlar okuldu..vs para sorundu ama bir fiyat söyleyemem yine de.

5.1 amfi daha önce yapılmış devresi görmedim fakat araştırdığımda baskı devresine kadar hazır bir siteye ulaştım. STK4044 TDA7296 5.1 Amfi şeklinde bulabilirsiniz devreyi.

Benim preamfi kullanma amacım bass, tiz, balans ayarları ve mikrofon çıkısı bulundurmaktı. Bana mikrofon çıkışı gerekli değildi tabi ama okulda yapmıştık işte grup olarak, tekrar devreyi bozmadım ben de. Preamfide ses ayarı da olduğu için amfi devresinde oynama yaparak ses ayar kısmını kaldırmıştık.

Bu arada hoparlörün çapı önemli ses için. Bana yetiyor 12cm ama size yetmeyebilir ses sistemi yerine kullanmak istiyorsanız

İlgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederimHobi ve ses için bu işe bir girişmeyi düşünüyorum.Öncelikle kendi odamda kullanabileceğim uygun bir ses düzeneğini sorunsuz ve istediğim biçimde kurabilirsem sonrada multi room müzik dinleme düzeneği yapmayı düşünüyorum.İlerde vu metre gibi çeşitli modifikasyonlarda yapmayı düşündüğüm için görselede önem vericem.Bu işi uygun fiyata halledebileceğim bir yer bulsam (izmirde yaşıyorum).Daha doğrusu vardırda ben bilmiyorum şimdi nereye gidim nerden hangi fiyata alim.

• quote:

Ben Ankaradayım, hoparlörleri konya sokaktan almıştım. Ankaradaysan eğer elektronikçiler pasajı alt katındaki dükkanlarda hep hoparlör satılıyor. 4ohm 30watt olarak aldım ben, ileride daha iyi bir devre devre yaparım belki falan dersen 200watt yada daha yüksek birşey alabilirsin.

Bu da benim devre
     PC için amfi yapıcam. ??
     PC için amfi yapıcam. ??

Doştum çap kaç onların? Bana da alabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Ben Ankaradayım, hoparlörleri konya sokaktan almıştım. Ankaradaysan eğer elektronikçiler pasajı alt katındaki dükkanlarda hep hoparlör satılıyor. 4ohm 30watt olarak aldım ben, ileride daha iyi bir devre devre yaparım belki falan dersen 200watt yada daha yüksek birşey alabilirsin.

Bu da benim devre
     PC için amfi yapıcam. ??
     PC için amfi yapıcam. ??

12cm çapları. Gitme fırsatım olursa alırım tabi ki, yardımcı olabilmek isterim temin edemiyorsan fakat bu aralar sıkınıtılı biraz. Gidebilsem kendi preamfi devrem için de malzeme alacağım. Oturduğum yerden tek otobüs yada başka ulaşım aracı ile gidemiyorum, yolum düşerse diyeyim anca Yine de gidecek olan arkadaşlar varsa ankara içinden yukarıda tarif ettim adresi, yardımcı olacaklarını sanıyorum

Yok çok acil dersen de forumdan arkadaşların alışveriş yaptığı güvenilir 1-2 site var, onlara bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 1 Ekim 2012; 12:18:35 >

• quote:

quote:

quote:

Bu da benim devre
     PC için amfi yapıcam. ??
     PC için amfi yapıcam. ??

12cm çapları. Gitme fırsatım olursa alırım tabi ki, yardımcı olabilmek isterim temin edemiyorsan fakat bu aralar sıkınıtılı biraz. Gidebilsem kendi preamfi devrem için de malzeme alacağım. Oturduğum yerden tek otobüs yada başka ulaşım aracı ile gidemiyorum, yolum düşerse diyeyim anca Yine de gidecek olan arkadaşlar varsa ankara içinden yukarıda tarif ettim adresi, yardımcı olacaklarını sanıyorum

Yok çok acil dersen de forumdan arkadaşların alışveriş yaptığı güvenilir 1-2 site var, onlara bakabilirsin

Acelesi yok hacım.Giderken haber verirsen seviniriz.

• quote:

Acelesi yok hacım.Giderken haber verirsen seviniriz.

Tamamdır öyleyse, özelden ulaşırım
  • Oo Enteresan bir konu takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.