Şimdi Ara

Pc eski gücünü kaybetti Kasmayan bilgisayar kasmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarıdımcı olursanız çok sevinirim beyler.

Dell n5010 leptopum var sorun şu ki bilgisayar eski performansını kaybetti.

Eskiden kasmayan oyunlar şuan low da bile kasıyor ki sistemim çok rahat yettiği halde bu sorundan kurtarın beni lütfen.

Yaptıklarım tüm güncellemeleri yaptım ekran kartı dryvrlar vs. Fortmat attım virüste yok.

Sistemim de iyi i5 2.67 ghz 64 bit ekran kartım 1 gb ram 8 gb

Dediğim gibi eskiden full ayarlarda oynadığım oyunlar şuan low da kasıyor.

Birde şöyle bir şey sorucam size benim pilim ölü yani adaptör olmadan pc açılmıyor ama şöyle bir sorunda var adaptörde orjinal değil sadece pc yi açıyor o kadar.

Bu durumun bir etkisi olabilirmi performans düşüşünde. ?

Lütfen beni kurtarın bu durumdan.

• Aşağıdaki servisleri kapatarak sistem yükünü azaltabilirsiniz.
     Pc eski gücünü kaybetti Kasmayan bilgisayar kasmaya başladı.
  • Laptoplar konusunda sanırım genelleme yapmak yanlış olmaz bir süre sonra kasmalar baslıyorsa eger tozlanmadan dolayıdır. Garantisi devam ediyorsa verip temizletebilirsiniz. Bitmişse arkadaki kasayı açıp kendiniz fanı ve çıkış yolundaki tozları temizleyebilirsiniz. Kendi kullandıgım bilgisayarlarda da bu sorunlarla karsılastıgım oluyor ve bu yöntemle kurtuluyorum. Fakat daha önce açmadıysan veya elin yatkın değilse bir bilgisayarcıya da ufak bir ücret karsılıgı temizletebilirsin
  • nego0505 kullanıcısına yanıt
    kardeş bu yöntemi bi dene farkedecektir hala kasma yaparsa söyle farklı bikaç yöntem var onlarıda anlatırım

https://www.youtube.com/watch?v=LwVx9kyL89s

https://www.youtube.com/watch?v=BRcocOLdpek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Yarıdımcı olursanız çok sevinirim beyler.

Dell n5010 leptopum var sorun şu ki bilgisayar eski performansını kaybetti.

Eskiden kasmayan oyunlar şuan low da bile kasıyor ki sistemim çok rahat yettiği halde bu sorundan kurtarın beni lütfen.

Yaptıklarım tüm güncellemeleri yaptım ekran kartı dryvrlar vs. Fortmat attım virüste yok.

Sistemim de iyi i5 2.67 ghz 64 bit ekran kartım 1 gb ram 8 gb

Dediğim gibi eskiden full ayarlarda oynadığım oyunlar şuan low da kasıyor.

Birde şöyle bir şey sorucam size benim pilim ölü yani adaptör olmadan pc açılmıyor ama şöyle bir sorunda var adaptörde orjinal değil sadece pc yi açıyor o kadar.

Bu durumun bir etkisi olabilirmi performans düşüşünde. ?

Lütfen beni kurtarın bu durumdan.

Tertemiz bir format at. İçini temizle laptopu sök kompresör felan. Bir de hd tune ile hdd ye bak tara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hava kanalları tozdan tıkanıyor..Hava giriş çıkış kanallarını ve bakır sogutucuların tozunu almalısın.
    monster extreme oyun laptopu var..oda aynı kasmıştı temizledim düzeldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan442

Laptoplar konusunda sanırım genelleme yapmak yanlış olmaz bir süre sonra kasmalar baslıyorsa eger tozlanmadan dolayıdır. Garantisi devam ediyorsa verip temizletebilirsiniz. Bitmişse arkadaki kasayı açıp kendiniz fanı ve çıkış yolundaki tozları temizleyebilirsiniz. Kendi kullandıgım bilgisayarlarda da bu sorunlarla karsılastıgım oluyor ve bu yöntemle kurtuluyorum. Fakat daha önce açmadıysan veya elin yatkın değilse bir bilgisayarcıya da ufak bir ücret karsılıgı temizletebilirsin

Hocam ilk mesajımda belirtmeyi unuttum fan daha 1 hafta önce temizlenip termal macunu yenilendi yani fandan yanada bir sorunumuz yok.

Aslında bakıldığında mantıken hiç bir sorun gözükmüyor güncelemeler olsun fan olsun virüs olsun.

Birde ekstra bir faydası olurmu bilmem ama win 7 kullanıyorum derecelendirmede sistem 3.2 çıkıyor bana düşük gibi geldi diğerleri 5 ten aşağı değil çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    3.2 gercekten düsük bir rakam günümüz sartlarında. Hangisine az puan veriyor peki ? bu arada oyunları açarken onboard değil de harici ekran kartını kullanıyorsunuz değil mi ? onboard olduğunu varsayarak yazdım yoksa dikkate almayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan442

3.2 gercekten düsük bir rakam günümüz sartlarında. Hangisine az puan veriyor peki ? bu arada oyunları açarken onboard değil de harici ekran kartını kullanıyorsunuz değil mi ? onboard olduğunu varsayarak yazdım yoksa dikkate almayabilirsiniz

Hocam sistem puanı 3.2 diyor daha detaylı göremedim yada bilmiyorum ama diğerlerine puanı 5 ten aşağı değil zaten pc de gözle görülür bir yavaşlama var oyun oynamadığım zamanlar dışında da yavaş hd doluda değil çözemedim bu işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Görünürde sıkıntı yok gibi kasması için sebep göremedim ben. Gözden kaçan ufak bir detay vardır mutlaka o da aklıma gelmedi. Bekleyelim diğer arkadaşlar belki bir çözüm bulabilirler
  • serhan442 S kullanıcısına yanıt
    Hocam aklıma tek mantıklı sorun bu geliyor orjinal pilim ölmüştü yerine yenisini aldık 3 ay sonra orjinal adaptör ile yeni aldığım pilde gitti adaptör şarj etmemeye başladı yani çalışmıyor 30 liraya bir adaptör aldım ama pili şarj etmiyor sadece pc yi açıyor o kadar.

Şuan prize takılı dolmuyor uyarısı veriyor pil de bataryada gidik kısacası bence bu yüzden sistemde yavaşlama var gibime geliyor teknik daha bilgili olan arkadaşlar bir açıklık getirirse sevinirim ortada görünen bu sorun dışında hiç bir sorun yok anlamadım gitti.

Yani kısacası yeni pil ile orijinal adaptör alsam pc eski performansına kavuşur mu ?
    Orjinal olmayan adaptörler bazen o tür sorunlar çıkarabiliyor dediğiniz gibi o yüzden olabilir. Fakat emin olmak lazım yinede. Orjinal adaptörü alacağınız yerde deneme şansınız olursa ondan sonra alın derim. Pil ölüsü de olsa elektrik git gellerinde faydası olur eger taşımıyorsanız bilgisayarı yeni pile gerek olmadıgını dusunuyorum ben ki çok masraflı. Adaptör yeterli olacaktır sorun onda ise
  • msconfigden başlangıç programlarını kaldırmayı dene sonra virüs taraması yapmayı dene sonra başlat->çalıştır->%Temp% olan herşeyi sil ordan sonra başlat->çalıştır->recent hepsini sil sonrada son bikere başlat->çalıştır->temp dekileri sil eğer hala kasma devam ediyorsa donanımsal bir sorun olabilir not: BAŞLANGIÇ PROGRAMLARINI KALDIRIRKEN WİNDOWS SES VB. SİSTEMLERİNİ KALDIRMA
  • Benim bildiğim, "Prize takılı, dolmuyor" uyarısını, pil belli bir oranın üzerinde dolu ise veriyor, pil boş bile olsa veriyorsa, sıkıntı var; zaten siz de belirtmişsiniz. Onun dışında, bilgisayarınıza olabilecek muadil başka bir adaptör deneme imkanınız olabilir mi? Mesela, aynı marka, aynı tür adaptör kullanan bir arkadaşınızın bilgisayarının adaptörü ile deneyebilirsiniz.

Kullanım sırasında adaptör ve pil ne derece ısınıyor? Eğer adaptörünüz gereğinden fazla ısınıyorsa, belki yeterli gelmiyordur. Eski adaptörünüzün üstündeki değerler ile yeni adaptörünüzü karşılaştırır mısınız?

Bunun haricinde, güç ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. "Yüksek Performans" seçeneğini seçerek, bilgisayarınızın kendisini daha az sınırlamasını sağlayabilirsiniz.

Bir de, bilgisayarınızı hiç "Yeniden Başlat" seçeneği ile baştan başlattınız mı? Şaka etmiyorum, yeni bilgisayarlarda kapatmadığınız sürece tam kapatma gerçekleşmediğinden (Fast Startup özelliği sebebiyle), bilgisayarınız aslında her açılışında yarım uykudan uyanmış gibi olur. Denemekten zarar çıkmaz.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.