Şimdi Ara

pc en fazla kac saat acik kalabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
28.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: genckaptan

fanlar çalıştığı sürece kasaya toz girer buda bilgisayarın sürekli çalışması anlamına gelir.Ben bi daha yazayım Elektrikle çalışan bir parcadan söz ediyoruz.Üretici firma buna bir ömür biçmiştir kesin. Parca elektrikle çalıştığına göre bu ömür üzerinden süre olarak ne kadar elektrik geçtiğiyle alakalıdır.Açıp kapaman bişeyi değiştirmez elektrik akımında bir anormalllik olmadığı sürece. Şayet akımda bir dalgalanma söz konusuysa parcaların ömrü o zaman azalır..

Fanlar çalıştığı sürece içeri toz girmez, sen aç kapa yaparak sadece tozu üzerinde biriktirirsin, sonuçta çalışan fan tozu içine almaz dışarı üfler! Her parçanın bir çalışma ömrü vardır ama bu kullanım süresi içerisine dahildir!

• O yüzden bir çok kullancı bilgisayarını devamlı açık tutanlarda dahil tozdan şikayet ediyor.. Parcaların ömrü konusuna gelince zaten onu söyledim cümleyi tırnak içinde yeniden kopyalıyorum "" Üretici firma buna bir ömür biçmiştir kesin. Parca elektrikle çalıştığına göre bu ömür üzerinden süre olarak ne kadar elektrik geçtiğiyle alakalıdır."" yani senin dediğin kullanım süresi..
  • quote:

O yüzden bir çok kullancı bilgisayarını devamlı açık tutanlarda dahil tozdan şikayet ediyor.. Parcaların ömrü konusuna gelince zaten onu söyledim cümleyi tırnak içinde yeniden kopyalıyorum "" Üretici firma buna bir ömür biçmiştir kesin. Parca elektrikle çalıştığına göre bu ömür üzerinden süre olarak ne kadar elektrik geçtiğiyle alakalıdır."" yani senin dediğin kullanım süresi..

Pes etmiyceksin gibi gözüküyor

Sana son bir yazı veriyorum;

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=2394376&key=kac%2Cgun%2Cacik%2Ckalabilir

Burda "Acharad" isimli arkadaşın yazmış olduğu bir yazı, " her açışta ve kapayışta yenen şoklar (devyenin kesimi sırasında indukte olan akım aniden direncin artması ile yüksek bir potansiyel fark ile boşalır.. induksiyon bobininin çalışma prensibi de budur) zaten yıpratıyor sistemi... "

Orjinalden alıntı yapılmıştır!

• elektrik kesilene kadar.
  • eski bir fizikci olarak olaya el atmalıyım dedim.parçaların mekanik yada elektro kinematik olması sonucu değiştirmez.araba da sürtünme olduğu gibi elektrikte parçalarda sürtünmeye neden olur.elektrik kablolarının gelen cereyanın % 30 unu yediğini hiç sanarmısınız?
  • İstediğin kadar açık tutabilirsin tabii güç kaynağın varsa. Yoksa başta anakartın olmak üzere hard disc vs hepsi yanı verir kabak gibi ortada kalırsın.
  • Tabiki sanarım çünkü bu %30 ısınmaya gider. ama motor ısınınca aşınma azalır(kullanılan yagın özelliğine görede değişir vs vs..) elektrikde böyle değildir..
  • eğer herhangi bir saçma sebebimiz yoksa 7/24 açık kalabilir
    güzel muhabbet olmuş ama verilen linktede güzel paylaşımlar var
  • benim pc genelde 1 hafta sürekli download yapıyor sonra 2-3 saat kapalı kalıyor...

7/24 download yaptığım için haftada bir dinlendirme gereği duyuyorum...

benim gibi 7/24 download yapanlara arada bi kapatmalarını tavsiye ederim çünkü...harddisk sürekli yazım aşamasında oluyo...ebesi belleniyo

bir de benim eski pc yazın 5 gün falan açık kalmıştı,az kalsın power suply ı yakıyodum...power supply ısınmıştı ve koku gelmişti...bende pc alıp klimanın karşısında biraz serinlettikten sonra tekrar kullanmıştım
  • peki UPs nedir bilgisayarla fazla alakam yoktur elektrik kesildiginde mi? ise yariyor yoksa baska bir nedenimi var?
  • ben acırım bilgisayara hep açık hep açık birazda dinlenmesi lazım...

sonra elektrik faturasında kalpten gitmeyelim.
  • ups elektrik kesintisinde otomatikmen devreye girerek bilgisayarın ani kapanmasını önler buda birçok anlamda bilgisayarın güvenligini sağlar mutlaka kullanılmalıdır.bilgisayarınızın bir ups kaynagı varsa açık kalsın bu bir sorun oluşturmaz eskime vs yıpranma olacaktır ama kendi halinde de olan birşey bunu düşünmenize gerek yok acaba sorun cıkarırmı gibisinden kesinlikle sorun cıkarmaz ... bu soruyu soran arkadaş sürekli download yapıyor sanırım sen downloadına devam et yeterli yerin kalıncaya kadar
  • Herkese slm:
    Arkadaşlar birde şöyle bir durum var:Güç seçeneklerinde biliyorsunuz işlem yapmadığınız zamanlar monitörü,sabit diskleri ve sistemi kapatma zamanları var.Bunlarıda gözardı etmemek lazım.Bide bilginiz olsun diye yazıyorum.Bir tv yi bir monitörü vs.ilk açtığınız anda ,yani voltaj verdiğiniz anda 1000 Volt un üzerinde voltaj geldiğini biliyormuydunuz.Bunu biz farkedemiyoruz ama durum böyle.Birde bu cihazları taktığımız prizlerin kesinlikle sıkı olmaları gerekiyor.Gevşek bir priz hem ısınma yapar hemde cızır cızır diye ses çıkarır.Buda voltajı çok etkiler ve cihazın ömrünü kısaltır.Bana tamire gelen cihazların çoğu bu sebepten bozulup geliyor.
    UPS ye gelince,ups ler satılırken belli güçlerde satılır.En düşükleri ortalama kasa ve monitör açıkken elektrikler kesildiğinde 5 dakika ile 10 dakika arasında size güç sağlıyorlar.Buda bu zaman zarfında bilgisayarınızı kapatmanız içindir.
    Evet ortalama çalışan bütün malzemelerin belli bir saat ömürleri vardır.Elektrik parasını ödemeyi ve ayrıca fanlarınıza güveniyorsanız pc nizi günlerce açık bırakabilirsiniz.Tabii ömrü dolan parçalarıda değiştirmeyi göze alıyorsanız.
    Belli bir zaman sonra ana kartın üzerindeki elektrolitik kondansatörler şişmeye ve içindeki sıvının akmaya başladığını göreceksiniz.Zaten normaldede bu durum birkaç sene sonra oluyor.Ardındanda mavi ekran hatası vermeye başlıyor.Nedendir bilinmez.Valla ben çözemedim. Fazla bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.Hepinize başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 2 Nisan 2006; 0:32:57 >

• Fan ların calısma ömrü yaklaşık 10. Bin saat kadar 5 Bin ve daha üstü saat çalışan PC lerin İşlemcileri yanabilir...
  • O değilde belli bir zaman sonra bu tozlardan ve fan milindeki yağ kuruyor.Sonrada sıkışıp kesik kesik dönmeye başlıyor,yada tamamen duruyor.Durduğu zamanda farketmezsek malüm power komple gidiyor.Gidiyor gitmesinede aynı zamanda anakartıda götürüyor.Aynı olay iki kere başımıza geldi.İkisindede anakart gitti.Bunun için ben ortalama senede bir fanları söküp temizliyorum,yağlıyorum tekrar monte ediyorum.Başım ağrımıyor.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 2 Nisan 2006; 0:31:08 >
  • quote:

..... Download yapıyorsanız tamam tabiki kalacak ama boş boş açık kalan bilgisayarın kimseye faydası olmaz aksine cebinize zararı olur, gelecek elektrik faturasına katkısı olur Zaten ®ouS arkadamızda aynı şeyi söylemiş.
    Bir konu daha var. Parçalar sıcak kalsın diye pc açık kalsın diyorsunuz iyi güzelde bu parcaların elektrik akımı altında bilmem kaç saat ömürleri var sürekli elektrikde ömründen yemezmi? Çünkü verilen ömürler buna göre hesaplanıyor..Yanlışmıyım yada yanlış biliyorsam doğrusunu söyleyin lütfen.Saygılar..

o zaman bilgisayarı 7/24 açık tutanlara sesleniyorum. Gelin, http://www.worldcommunitygrid.org/ adresinden kendinize bir hesap alın. Kanser, AIDS gibi illetlerin çözümüne katkıda bulunun. Nasıl oluyor: Şimdi bilgisayarımızı hemen hemen hiçbir zaman %100 performansla kullanmıyoruz. Bu adresten indireceğimiz küçük bir program bilgisayarımızın işlemcisinin kullanmadığı arta kalan %lik dilimi kullanıyor(sistem boşta işlemi). Ve geri kalan tüm işlemci gücünü çeşitli bilimsel araştırmalar için harcıyor. Program belirli aralıklarla internetten indirdiği küçük veriler sayesinde çözmesi gereken problemi hesaplamaya çalışıyor ve çözünce geri gönderip yenisini indiriyor. Bu yüzden sürekli internet bağlantısına gerek yok sadece veri alıp gönderirken bağlı olmanız yeterli. Bu program bilgisayarınızı kesinlikle kasmıyor, diğer tüm uygulamalarınız etkilenmeden çalışıyor. Bilgisayarınızda asla performans kaybı olmuyor. Zaten eğer isterseniz "benim işlemcime şu kadardan fazla yük bindirme program en fazla %50 kapasiteyle çalışsın" gibi bir ayar yapabilirsiniz.

Eğer kurarsanız, inanın içinizi müthiş bir huzur kaplıyacak. Düşünsenize artık kanseri yenmek için çalışan yüzlerce bilim adamının arasında sizin de adınız yer alacak. Bu arada çalıştırılan saate bağlı olarak kazanılan belli bir puan sistemi var. Sisteme kayıt sırasında ülke olarak Türkiye'yi seçersek milletler arası puanlamadaki sıralamamızı yükseltebilliriz. Bu özellik tabiiki kullanıcıları teşviğe yönelik, programı daha çok saat çalıştırmaları için düşünülmüş. Ayrıca ülke içindede aynı futbol ligleri gibi bir oluşum var. Şu anda Türkiye'nin en çok işlem yapan takımı "Ekşi Sözlük CPU Power" takımı.

Hemen sizde kayıt olun ve yakınlarınızı da haberdar edin.

• 1-diğer arkadaşların dediği gibi dowland yapılmıyosa açık kalması çok iyi değildir.
    2-kapatırken sağlıklı kapatılmalıdır.
    3-açık kalacaksa ups alınmalı direk güç kesintisi asıl zararı verir.
    4-eğer sistem yatak odası gibi bi yerdeyse ve yeni kullanıcıysanız fan sesine alışmanız lazım(alıştınmı ninni gibi gelir)
    5-benim makina 6 bilgisayara birden internet veriyo ve 3 aydır kapanmadı.
    6-eski kullanıcı için kapat-aç vakit kaybından başka bişey değildir.sinir bozar.
    7-sistemin takılı olduğu prize çok fazla yüklenilmemelidir özellikle voltaj problemi varsa monitör devreleri açısından sakıncalıdır.
    8-işlemci veya grafik kartı sürekli açık bir sistemde düzgün soğutulmalıdır.kalitesiz ürünler oldukça risklidir.

• benim pc bazen 3hafta acık kalıyo 1 aybile oluyo dowloand yapıyorum sürekli onun için ama sağlıklı bişey değil marifette değil
  • hep açık kalmasın taraftarı değilim helede 500w bir sistemin ne kadar uyku moduna alsanızda olsun olsun 250 w olur oda meçul ya ama 100 ytl fazla veriyim ne olacak derseniz o ayrı konu bunu orta sınıf insanlar için diyorum hadi parayıda bir yere bırakalım bilgisayarın sesini çalışırken hadi müzik sinliyoruz bir şey yok artık walkmenlerle mi yatacağız yatağa

uyusunda büyüsün nini tıpış tıpış.....

• valla arkadaşlar yazdıklarınızı okudum,
    değişik konularda da bilgi sahibi oldum. zaten forumun asıl amacı da bu...
    güzel bir konu oldu

ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.
    imzamdaki sistemi 2 ay kadar önce aldım. eski sistemimi 4 sene kullandım ki taş gibi sistemdi, farcry 1024x768 de full detay oynuyordum. gerisini siz hesap edin.
    bu sistem nerden baksanız 4 sene daha gidecek bi sistemdi.
    şimdi bu pc yi kullanmadığım zamanlar kesinlikle kapatırdım.
    kapattıktan 2 dk. sonra işim olsa üzenmez açardım
    böyle kullandım bu sistemi, hiç yarı yolda bırakmadı.
    şimdi ben bu bilgisayarı aldığım günden itibaren hiç kapatmadan 8 yıl çalıştıramazdım.
    hiç bir bilgisayarın da hiç kapanmadan 8 yıl çalışacağını sanmam...

valla ömrünün kısalması olayı belki gerçektir ama 10 yıllık ömrü olan bir pc yi 9 yıla düşürebilir.
    bu çok kötü değildir, kaldı ki yaptığınız OC lar 10 yıllık ömrü 6 yıla düşürüyor.
    yani forumda herkes OC delisi olmuşken pc yi "aman ömrü azalmasın" diye açık bırakmak bence mantıksız.
    çok da fazla etkileyeceğini düşünmüyorum sürekli açık kalmasıyla kapatılıp açılması...
    dedim ya 10 yıllık ömürde 1 yıl etkilemez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.