Şimdi Ara

Pc duman oldu [8|]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; benim PSU fanım bozulmuştu pc bayağı ısınıyodu kendi kendine kapanmalar res atmalar derken pc ye birşey olur dedim ve bilgisayarcıya götürüp yeni fan takdırdım dün ve psu ısınma sorunu düzeldi 2-3 kez pc yi açıp kapadım herhangibir sorun yoktu taki bu sabaha kadar pc nin fişini takar takmaz kasadan dumanlar çıktı acayip derecede bütün odayı duman sardı birden bende fişi çektim hemen anakart yandı sandım. pc nin soğumasını bekledim bir süre sonra pc nin fişini taktığımda pc kendiliğinden açıldı tüm fanlar sorunsuz şekilde çalışıyor fakat ekranda hiç görüntü yok ve pc açma kapama düğmesiyle pc yi kapatamıyorum fişi taktığımda açılıyo pc çektiğimde kapanıyo.pc fişini taktığımda fanlar kasa normal çalışıyo görünüyo fakat açılış bip sesi gelmiyo sanki sürekli res atar gibi sesler geliyo aceba ekran kartımı anakartmı yandı. ne yapmalıyım ? ? ? acil yardım lütfen

• İlk olarak başka bir monitörle dene .

Sonuç olumsuzsa . Onboard 'a geçir o da olmazsa ekran kartı çöp.

Orijinalden alıntı: mutu0034

Merhaba arkadaşlar; benim PSU fanım bozulmuştu pc bayağı ısınıyodu kendi kendine kapanmalar res atmalar derken pc ye birşey olur dedim ve bilgisayarcıya götürüp yeni fan takdırdım dün ve psu ısınma sorunu düzeldi 2-3 kez pc yi açıp kapadım herhangibir sorun yoktu taki bu sabaha kadar pc nin fişini takar takmaz kasadan dumanlar çıktı acayip derecede bütün odayı duman sardı birden bende fişi çektim hemen anakart yandı sandım. pc nin soğumasını bekledim bir süre sonra pc nin fişini taktığımda pc kendiliğinden açıldı tüm fanlar sorunsuz şekilde çalışıyor fakat ekranda hiç görüntü yok ve pc açma kapama düğmesiyle pc yi kapatamıyorum fişi taktığımda açılıyo pc çektiğimde kapanıyo.pc fişini taktığımda fanlar kasa normal çalışıyo görünüyo fakat açılış bip sesi gelmiyo sanki sürekli res atar gibi sesler geliyo aceba ekran kartımı anakartmı yandı. ne yapmalıyım ? ? ? acil yardım lütfen

PSU fanı bozulduğunda fanı değilde psu değiştirilmesini öneriyorum.

Yeni PSU takarak deneyin bu tür durumlarda anakart yanmayabiliyor eğer PSU bağlantıları yandıysa ekran kartı yanmamıştır.

Bios resetlemeyi unutmayın.

• 1.5 senedir kulllanıyorum pc yii hiç arıza yoktu ilk kez bilgasayarcıya götürdüm ve bunlar başıma geldi ne hikmetse. kasa içindeki kablolardan pek anlamam ama kablolar dağınık ve bilgisayarcı dediğiniz gibi kabloları açıkta bırakmış sanırım psu yanmış olabilir diyosunz ama psu ya bağlı olan kasa fanı ve psu fanı çalışıyo ve psu çalışıyo görünüyo .onboard olarak açmam imkansız hiç görüntü alamıyorum. ve dikkatimi çeken birşey oldu açma kapama düğmesinde bulunan yeşil ışık bugune kadar hep yanardı ama artık yanmıyo. ve birşey daha soracağım ekran kartı yandı diyelim üzerindeki fan çalışır durumda kalırmı

Orijinalden alıntı: mutu0034

1.5 senedir kulllanıyorum pc yii hiç arıza yoktu ilk kez bilgasayarcıya götürdüm ve bunlar başıma geldi ne hikmetse. kasa içindeki kablolardan pek anlamam ama kablolar dağınık ve bilgisayarcı dediğiniz gibi kabloları açıkta bırakmış sanırım psu yanmış olabilir diyosunz ama psu ya bağlı olan kasa fanı ve psu fanı çalışıyo ve psu çalışıyo görünüyo .onboard olarak açmam imkansız hiç görüntü alamıyorum. ve dikkatimi çeken birşey oldu açma kapama düğmesinde bulunan yeşil ışık bugune kadar hep yanardı ama artık yanmıyo. ve birşey daha soracağım ekran kartı yandı diyelim üzerindeki fan çalışır durumda kalırmı

Ekran kartı yandığında fanlar dönebilir. Yeni bir PSU denemeden şu parça yanlış demek doğru olmaz. Eğer psu değiştirildiğinde Onboard'da çalışmıyorsa anakart yanmıştır.

• Belliki ortada bi psu sorunu var yeni bir psu ile anakartı uzay kasa olarak mümkünse bios u resetleyip öncelikle onboard ile görüntü almayı deneyin.Görüntü gelirse ekran kartı ile deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yhackup

o dumanı gördün de hala ne mantıkla o fişi tekrar takıyorsun ki cok yanlis yapmışsın ilkinde yakmışsin tekrar fişe takmak demek yanmayan parça varsa onlari da yaktin simdi

+1
    Adam biraz hakli.
    Diger parcalarda zarar gorenlerden etkilenebilir.
    Ozellikle psu, akim tasiyo bide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 3 ay önce açmıştım bu konuyu pc yanmıştu yazdığım gibi bir süre laptopla idare ettim ve sonunda teknik servise götürdüm pc yi ve anakartın yanmış olduğunu anladık asrock g41c-gs diye bi anakart aldım 125 tl ye ve pc yi ilk açtığımda normaldi ama 2. açışımda mouse ışığı kendiliğinden gitmre başladı anakartın 2. gününde pc açılmamaya başladı ve tekrar teknik servise götürdüm ve anakartın fabrika dan arızalı geldiğini söylediler ve aynı anakartın yenisini taktılar ve gene aynı şekilde ilk açışım sorunsuz oldu bilgisayarı ve 2. 3. açışlarımda fare ve klavye yi algılamamaya başladı bazende keyboard interface diye bi hata werio sizce sorun anakarrttın ps2 girişindemi yoksa klavyedemi ? (usb fare denedim algılamadı ps2 girişli yeni fare denedim oda çalışmadı ) . tekrar teknik servise götürcem pc yi şu asrock yerine tavsiye edebileceğiniz marka varmı? cevaplarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu0034 -- 18 Ekim 2012; 17:55:01 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.