Şimdi Ara

PC DONUP KENDİNİ BİOSA ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc de oyun oynarken veya video izlerken vs. (çoğunlukla oyun oynarken) pc donuyor ekranda sabit bir görüntü kalıyor ve mouse hareket etmiyor ya da klavye ile görev yöneticisi vs. hiçbir şey yapamıyorum mecburen reslemek zorunda kalıyorum ama son zamanlarda iyice arttı nerdeyse 10dk da bir yaşanıyor bu olay. Daha önce 5 10 defa felan format attım düzelmedi. Eğer pc yi donduğu gibi bırakırsam bir süre sonra kendini otomatik olarak biosa atıyor sebebi nedir anlayamadım ekran kartım driverlar vs. güncel

birde pc yi açarken önceden çıkmayan bir siyah ekran geliyor ve ekranda bi tane çizgi beliriyor onu da anlayamadım sorun nedir acaba daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu ?

• Ramlerin birbirine uyumlumu belki statik elektrik olabilir

• onuralpcaner kullanıcısına yanıt

bilgisayarı 2019 da topladım daha 2-3 haftadır var bu sorun

• statik elektrikte olmuş olabilir ramleri çıkar tak yaptınızmı

• quote:

Orijinalden alıntı: onuralpcaner

statik elektrikte olmuş olabilir ramleri çıkar tak yaptınızmı

az önce çıkarıp taktım ama hala aynı bir şey değişmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucius1414 -- 21 Eylül 2022; 16:33:9 >
  • Ekran kartını bi değiştirin veya onboard desteği varsa ekran kartını çıkartıp o şekilde bi deneyin. Ekran kartında problem olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığın ssd nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asertyu kullanıcısına yanıt

tam hatırlamıyorum ama seagate nin 480gb lik bi ssd si olması lazım

• lucius1414 L kullanıcısına yanıt

hangi ssd olduğu önemli. kronik sorunlu modellerden biriyse yapabilir. bende de sorunlu bi ssd vardı. sürekli donup reset atıyordu. ssd değişince düzeldi.

İşlemci ram ve anakartın detaylı bilgilerini yazabilir misiniz daha önce bu problemi işlemcimin desteklediği ram frekansının üzerinde çalıştırdığımda yaşıyordum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Işlemci sıcaklık değerlerini gözlemleyin islemciyi söküp yeni bir termal macun sürüp tekrar takın ve stres testi uygulayın bir de ramleri çıkartıp tekrar takın takmadan once ram uçlarını kararıp kararmadığına dikkat edin büyük ihtimal işlemci ısısından kaynaklı bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslanınyeğeni kullanıcısına yanıt

ryzen5 1600x

XPG Gammix D10

Gigabyte B450m

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Işlemci sıcaklık değerlerini gözlemleyin islemciyi söküp yeni bir termal macun sürüp tekrar takın ve stres testi uygulayın bir de ramleri çıkartıp tekrar takın takmadan once ram uçlarını kararıp kararmadığına dikkat edin büyük ihtimal işlemci ısısından kaynaklı bir durum

rami kontrol ettim herhangi bir sorun yoktu

amd uygulamasından gördüğüm kadarı ile cpu ortalama 40 derece

Xpg ramler kaç Mhz işlemci stok halde 2666 Mhz destekliyor

• asertyu kullanıcısına yanıt

ssd de zaten sorun vardı pc yi 3 ay kadar kullanmadım döndüğümde hiç açılmıyordu servise götürdüm bi kaç blok arızalı ama düzeltiriz dediler düzelttilerde ama bir süre sonra bahsettiğim sorun ortaya çıktı daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım

dediğiniz gibi 8gb 2666 Mhz

O zaman ramler ve işlemciyle alakalı donanımsal bir sorun çıkma ihtimali düşük gibi gözüküyor, windows updateleri kontrol edin her şey düzgün ise mümkünse ssdyi farklı bi sistemde zorlamaya çalışın, böyle bi ihtimaliniz yoksa ssdnin servisine danışmanızı öneririm

tamamdır vakit ayırdıgınız için teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.