Şimdi Ara

Pc Donanım Yükseltme Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, Pc Modifkasyona bölümüne konu açamadım.

Cs2 ve benzeri Fps oyunlarını oynuyorum.Pc sistemimde güncelleme, yükseltme yapmak istiyorum.Tavsiyeleriniz benim için önemli çünkü yüzeysel olarak donanım bilgilerim var.

Pc min özellikleri aşağıda, hangilerini neyle güncelleyebilirim ?

RAM

1 x Patriot Viper Venom RGB PVVR532G600C36K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Gaming Ram (Bellek) (69034)

SSD

1 x Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 1TB 7300/6400MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk (53727)

Kasa

1 x Vento VG12AL 750W 80+ 4x120mm RGB Fan Temperli Cam USB 3.0 Mesh E-ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa (60123)

İşlemci Soğutucu

1 x Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB MLW-D12M-A18PC-R2 120mm RGB İşlemci Sıvı Soğutucu (48865)

Ekran Kartı

1 x Asus Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC DUAL-RTX4070S-O12G GDDR6X 192Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İşlemci

1 x Intel Core i7-13700K 3.40GHz 16 Çekirdek 30MB L3 Önbellek Soket 1700 Tray İşlemci

Anakart

1 x Asus EX-B760M-V5 Intel B760 Soket 1700 DDR5 8000(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence gayet yeterli bir sistem ama illaki güncellemek istiyorsanız 9800x3d ve anakart değişimi ile farkı hissedersiniz. Hatta alabiliyorsanız 9950x3d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş yazmış ama bende yazayım. Cs2 ve benzeri fps oyunları için kat kat yeterli bir sistemin var. Hikayeli oyunlar için bile çok yeterli bir sistem. Bu sistemde rahatsız olabileceğiniz şeylerden biri işlemci kaynaklı aşırı ısınma olabilir. İntel'in 13 ve 14 nesil işlemcileri üretim(10nanometre) teknolojileri nedeniyler aşırı ısınan işlemciler. İntel her ne kadar sıcakda çalışsa işlemcilerimiz normal çalışıyor diyor ama sonuçlar ortada. Zorunlu olarak işlemci wat tüketim değerlerine güncelleme getirip düşürdüler.

Velhasıl ilk cevap veren arkadaşın dediği gibi. Anakart ve işlemci'yi değiştirip amd platformuna geçebilirsiniz. Alacağınız amd işlemci 13 ve 14 nesil işlemcilerden daha düşük sıcaklıklarda daha peformanslı ve istikrarlı çalışacaktır. Tabi gidip de amd platformonun giriş seviye işlemcilerinden birini almadığınız sürece. Oyun için topluyorsanız 7000 veya 9000 serisinden x3d'li bir işlemci almanız oyunlardaki fps'sinizi arttıracak ve daha istikrarlı olmalarını sağlayacak.

Sonuç olarak amd işlemciye geçtiniz diye bir mucize olmayacak tabi ama yükseltme tavsiyesi olarak en iyi seçenek bu gibi.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ve donanım önerisi
    9 ay önce açıldı
    PC Yükseltme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.