Şimdi Ara

Pc den Ses Çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Ben Arkadaşdan ECS 661GX/800-M(V1.0B) markalı bir anakart aldım. Yalnız sürücülrini almayı unutmuşum.

Ses sürücüsünü yüklediğim halde sorunsuz göründüğü halde aygıt yöneticisinde, bilgisayardan ses çıkmıyor.!

Uygun sürücüsü değildir dedim ama anakartın sitesinden sürücüsünü indirdim yine aynı ses çıkmıyor.

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?detailid=522&DetailName=New&DetailDesc=661GX/800-M%20%20(V1.0B)&CategoryID=1&MenuID=82&LanID=18

Ne yapmamız gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.!

• şiddetle sürücüyü tavsiye ediyorum... kesinlikle al sürücüyü hatta kutusunuda al... lütfen böle iç veya dış donanım aldığınızda kutulu alın kesin kutusundakiler bir işe yarar onları hayrına kutuya koymuyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Efsane48

Merhaba Arkadaşlar Ben Arkadaşdan ECS 661GX/800-M(V1.0B) markalı bir anakart aldım. Yalnız sürücülrini almayı unutmuşum.

Ses sürücüsünü yüklediğim halde sorunsuz göründüğü halde aygıt yöneticisinde, bilgisayardan ses çıkmıyor.!

Uygun sürücüsü değildir dedim ama anakartın sitesinden sürücüsünü indirdim yine aynı ses çıkmıyor.

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?detailid=522&DetailName=New&DetailDesc=661GX/800-M%20%20(V1.0B)&CategoryID=1&MenuID=82&LanID=18

Ne yapmamız gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.!

hoporlor takılımı acebe yada doğru bağlantı yaptın mı bazen yanlış tanıyabiliyo ses çıkış yerlerini tüm renklere dene başıma geldiğinden biliyorum

• Ses soketi doğru yerde.

Sürücüyü de CD sinden değil Sitesinden indirip kurdum.

Ama yine de ses gelmiyor.

Valla çıldıracam ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Efsane48

Ses soketi doğru yerde.

Sürücüyü de CD sinden değil Sitesinden indirip kurdum.

Ama yine de ses gelmiyor.

Valla çıldıracam ya

kardeş bi harici ses kartı bul bi tanıdığında arkadaşında muhakkak bulursun yada 10 - 15 ytl arası ucuz ses kartları var ondan al bide onunla dene derim.

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?detailid=522&DetailName=Driver&DetailDesc=&CategoryID=1&MenuID=6&LanID=18 driverinde burda sanırım bu

• Aklıma gelen her şeyi yazıyorum. Kontrol listesi gibi düşün tek tek kontrol et. Burun kıvırma kontrol ettiysen tekrar kontrol et

- Hoperlör prize takılı mı?

- Hoperlör jack'leri bilgisayara takılı mı?
    - Takılıysa hangi panele takılı? Ön panele taktıysan o panel çalışmıyor olabilir arka taraftaki girişlere takmayı da dene.

- Ses açık mı?
    - Hoperlörün kendi düğmesinden ses açık mı?
    - Windows'ta ses simgesinden (bkz resim) ses açık mı?
    - Bkz Resim: Ses ve dalga ayrı değerlerdir. Dalga kısıksa ses sonuna kadar da açılsa ses gelmez. Dalga açık mı? (komik oldu bu)

- Aygıt yöneticisinde sesle ilgili bir sorun gösteriyor mu?

- Başka hoperlörlerle ses alabiliyor musunuz? Alamıyorsanız bir sonraki adıma devam edin.

- Donanım çakışması olup olmadığını kontrol edin.

- BIOS güncellemeyi deneyin.

- Son olarak da microsoft yardımı için aşağıyı okuyunuz:

Ses aygıtının açık olduğunu doğrulamak için

Aygıt Yöneticisi'ni açın.

Ses, video ve oyun kumandası'nı çift tıklatın, ses aygıtınızı sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın. Ses aygıtınızın adını bilmiyorsanız, birlikte gelen belgelere başvurun.

Aygıt Kullanımı altında, Bu aygıtı kullan (etkinleştir)'in seçili olmasına dikkat edin. Tamam'ı tıklatın.

Yapmanız istendiğinde, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Not: Aygıt Yöneticisi'ni açmak için, Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı, Performans ve Bakım'ı tıklatın ve ardından Sistem'i tıklatın. Sistem Özellikleri iletişim kutusunda, Donanım sekmesini tıklatın ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.

Ses aygıtınızın varsayılan aygıt olduğunu doğrulamak için

Ses Efekti ve Ses Aygıtları Özellikleri'ni Denetim Masası'nda açın.

Ses sekmesinde, Ses Çalarken ve Ses Kaydederken'in her ikisinin altında Varsayılan aygıt listelerinde ses aygıtınızı tıklatın.

Not: Ses Efekti ve Ses Aygıtları Özellikleri'ni açmak için, sırasıyla Başlat'ı, Denetim Masası'nı, Ses Efekti, Konuşma ve Ses Aygıtları'nı ve ardından Ses Efekti ve Ses Aygıtları'nı tıklatın.

Windows'un, ses aygıtınızın ses özelliklerini kullanmak üzere yapılandırılmış olduğunu doğrulamak için

Ses, video ve oyun kumandası'nı çift tıklatın.

Ses aygıtınızı çift tıklatın.

Özellikler sekmesini tıklatın ve ardından Ses Aygıtları'nı çift tıklatın.

Ses aygıtınızı tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.

Bu aygıtta ses özelliklerini kullan seçeneğini tıklatın.

Aygıt Yöneticisi'ne dönünceye kadar Tamam'ı tıklatın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Tüm bunlar işe yaramazsa ses çipinin yandığından endişe edebilirsiniz. O durumda ucuzundan (15$ civarı) bir pci ses kartı alıp takabilirsiniz.

Pc den Ses Çıkmıyor

Pc den Ses Çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 25 Nisan 2008; 22:58:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Aklıma gelen her şeyi yazıyorum. Kontrol listesi gibi düşün tek tek kontrol et. Burun kıvırma kontrol ettiysen tekrar kontrol et

- Hoperlör prize takılı mı?

- Hoperlör jack'leri bilgisayara takılı mı?
    - Takılıysa hangi panele takılı? Ön panele taktıysan o panel çalışmıyor olabilir arka taraftaki girişlere takmayı da dene.

- Ses açık mı?
    - Hoperlörün kendi düğmesinden ses açık mı?
    - Windows'ta ses simgesinden (bkz resim) ses açık mı?
    - Bkz Resim: Ses ve dalga ayrı değerlerdir. Dalga kısıksa ses sonuna kadar da açılsa ses gelmez. Dalga açık mı? (komik oldu bu)

- Aygıt yöneticisinde sesle ilgili bir sorun gösteriyor mu?

- Başka hoperlörlerle ses alabiliyor musunuz? Alamıyorsanız bir sonraki adıma devam edin.

- Donanım çakışması olup olmadığını kontrol edin.

- BIOS güncellemeyi deneyin.

- Son olarak da microsoft yardımı için aşağıyı okuyunuz:

Ses aygıtının açık olduğunu doğrulamak için

Ses, video ve oyun kumandası'nı çift tıklatın, ses aygıtınızı sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın. Ses aygıtınızın adını bilmiyorsanız, birlikte gelen belgelere başvurun.

Aygıt Kullanımı altında, Bu aygıtı kullan (etkinleştir)'in seçili olmasına dikkat edin. Tamam'ı tıklatın.

Yapmanız istendiğinde, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Not: Aygıt Yöneticisi'ni açmak için, Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı, Performans ve Bakım'ı tıklatın ve ardından Sistem'i tıklatın. Sistem Özellikleri iletişim kutusunda, Donanım sekmesini tıklatın ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.

Ses aygıtınızın varsayılan aygıt olduğunu doğrulamak için

Ses Efekti ve Ses Aygıtları Özellikleri'ni Denetim Masası'nda açın.

Ses sekmesinde, Ses Çalarken ve Ses Kaydederken'in her ikisinin altında Varsayılan aygıt listelerinde ses aygıtınızı tıklatın.

Not: Ses Efekti ve Ses Aygıtları Özellikleri'ni açmak için, sırasıyla Başlat'ı, Denetim Masası'nı, Ses Efekti, Konuşma ve Ses Aygıtları'nı ve ardından Ses Efekti ve Ses Aygıtları'nı tıklatın.

Windows'un, ses aygıtınızın ses özelliklerini kullanmak üzere yapılandırılmış olduğunu doğrulamak için

Ses, video ve oyun kumandası'nı çift tıklatın.

Ses aygıtınızı çift tıklatın.

Özellikler sekmesini tıklatın ve ardından Ses Aygıtları'nı çift tıklatın.

Ses aygıtınızı tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.

Bu aygıtta ses özelliklerini kullan seçeneğini tıklatın.

Aygıt Yöneticisi'ne dönünceye kadar Tamam'ı tıklatın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Tüm bunlar işe yaramazsa ses çipinin yandığından endişe edebilirsiniz. O durumda ucuzundan (15$ civarı) bir pci ses kartı alıp takabilirsiniz.

Pc den Ses Çıkmıyor

Pc den Ses Çıkmıyor

arkadaş en güzel açıklamayı yapmış yardımcı olmaya çalışmış bunları yap işte kardeş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.