Şimdi Ara

Pc'de durup dururken mavi ekran çıkıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim bilgisayarımda bi sorun var durup dururken mavi ekran çıkıyodu format attım attıktan hemen sonra tekrardan çıktı nedenine yazılım eksikliği mi dosya eksikliğimi nedenini ve çözümünü söylermisiniz şimdiden teşekkürler

Mavi Ekran diye bahsettiğim ekran

Pc'de durup dururken mavi ekran çıkıyo

Orijinalden alıntı: ekaydirma

Evet fiziksel bellek yani ramlerinde bir sorun var. 1 den fazla ram varsa tek tek çıkararak, hangisini çıkarınca sorun kalmıyorsa o şekilde anlarsın sorunlu ram i.

Hocam bendede az önce Harici diski çıkartınca mavi ekran hatası verdi neden olabilir.

Chipset driverlerinden düşünüyorum ama yardımcı olurmusun.. ?
  • Chipsetlerden olabilir dediğin gibi, ben hep driverpack solution kullanıyorum hiç sorun yaşamadım kullanabilirsin. Her zaman olmuyorsa ilk defaysa bi anlık bir çökme yaşamış olabilir driver yüzünden windows. Bir de hariciyi güvenli kaldırmadıysan ondan kaynaklı da olabilir.

Her zaman yaşıyorsan sorunu mavi ekranı alabilirsen üstteki arkadaş gibi sorunu daha iyi tanıyabiliriz.

Chipsetlerden olabilir dediğin gibi, ben hep driverpack solution kullanıyorum hiç sorun yaşamadım kullanabilirsin. Her zaman olmuyorsa ilk defaysa bi anlık bir çökme yaşamış olabilir driver yüzünden windows. Bir de hariciyi güvenli kaldırmadıysan ondan kaynaklı da olabilir.

Her zaman yaşıyorsan sorunu mavi ekranı alabilirsen üstteki arkadaş gibi sorunu daha iyi tanıyabiliriz.

Hocam eSATA/USB Combo girişine takıyorum USB adaptör kullandığımda onda hata vermişti bir sefer.

Driver Pack ile kurarım bütün driverlerimi oda 6 ayda bir :) Laptop için gerekli olanları dvdsinden tabikide..

En doğrusu dvddeki Chipset driveri kurmak

Yorum yaptığın teşekkür ederim hocam..

Bence bir seferlik hatayı önemseme, windows kaynaklı oluyor çoğu, driver uyumsuzluk vs. 2. yi görürsen ama mavi ekranı paylaşarak konu aç çözüm arayalım.

Rapid Depolama Teknolojisini pc resetlemeden kurduğumda mavi erkan veriyordu..

Kaldırmak çözüm olacak birde mavi erkanda Disk... falan yazıyordu hemen HDD driverinden olduğunu anladım.
  • Bir de şöyle bir şey var windows kurarken diskleri ahci seçili değil ide seçili olursa, daha sonradan ahci yaparsan, pc ye sonradan taktığın diskleri kullanırken sorun yaratıyor. Tam olarak açıklaması(ve çözümü) şu:

Windows Vista AHCI teknolojisini destekleyen ilk sistemdi.Fakat kurulum sırasında bunun seçilmesi gerekir.Kurulumdan sonra Bios üzerinden AHCI'yi etkinleştirirseniz STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE hatası ve mavi bir ekran ile karşılaşırsınız.Bunun sebebi Vista ve Windows 7 kurulum sırasında kullanılmayan depolama sürücülerini (Dolayısıyla AHCI sürücülerini) devre dışı bırakır.Bu işletim sisteminin yüklenme zamanını hızlandırmak için gereklidir.

Bu durumu bir senaryo ile anlatırsak;

Disk kontrolorü Pciide.sys sürücüsünü kullanan bir bilgisayara Vista veya 7 yüklediniz.Daha sonra Bios'tan SATA AHCI moda çevirdiniz.Şimdi disk Msahci.sys sürücüsünü kullanmak zorundadır.Oysa bu sürücü kurulum sırasında Vista veya 7 tarafından devre dışı bırakılmıştı.İşte bunları kayıt defterinden etkinleştirmemiz gerekiyor.

devamı:http://7.enpedi.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html

• quote:

Bir de şöyle bir şey var windows kurarken diskleri ahci seçili değil ide seçili olursa, daha sonradan ahci yaparsan, pc ye sonradan taktığın diskleri kullanırken sorun yaratıyor. Tam olarak açıklaması(ve çözümü) şu:

Windows Vista AHCI teknolojisini destekleyen ilk sistemdi.Fakat kurulum sırasında bunun seçilmesi gerekir.Kurulumdan sonra Bios üzerinden AHCI'yi etkinleştirirseniz STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE hatası ve mavi bir ekran ile karşılaşırsınız.Bunun sebebi Vista ve Windows 7 kurulum sırasında kullanılmayan depolama sürücülerini (Dolayısıyla AHCI sürücülerini) devre dışı bırakır.Bu işletim sisteminin yüklenme zamanını hızlandırmak için gereklidir.

Bu durumu bir senaryo ile anlatırsak;

Disk kontrolorü Pciide.sys sürücüsünü kullanan bir bilgisayara Vista veya 7 yüklediniz.Daha sonra Bios'tan SATA AHCI moda çevirdiniz.Şimdi disk Msahci.sys sürücüsünü kullanmak zorundadır.Oysa bu sürücü kurulum sırasında Vista veya 7 tarafından devre dışı bırakılmıştı.İşte bunları kayıt defterinden etkinleştirmemiz gerekiyor.

devamı:http://7.enpedi.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html

Biliyorum hocam çok teşekkür ederim zaten AhCı olarak kullanıyorum sürekli değiştirince windows açılmaz format atman gerekir vs vs..

Kendi Dvdsindeki driver kurunca oluyor.

• merhaba arkadaşlar

toshiba L505 13 V bilgisayarım var. yakın bi zaman önce pc nin chipset yandı ve değişti. değişimden sonra pc de durup dururken ekran masmavi oluyor yukardan aşağı ince çizgiler var. mavi ekran gelince pc de hiçbirşey yapılmıyor. ekran da hiçbirsey yok sadece masmavi. pc yi kapatıp tekrar açınca sorunsuz açılıo pc. acaba neden olabilir bir fikri olan var mı ?
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.