Şimdi Ara

Pc Boşta Çalışırken Donuyor, Oyun Oynarken Problem Yok... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Sata'dan çeviriciler var hocam takarsın her türlü. Ekran kartı piyasasından uzağım epeydir...

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun hocam molex'ten falan çevirici ile hallederim.
  • Arkadaşlar problem devam etti. Ben de sıfır bir rx 570 ekran kartı aldım. Ama maalesef problem hala devam ediyor. Yani ekran kartından değilmiş bu resetlenme olayı. Harddisk'i çıkarıp sadece ssd ile kullanmayı denedim yine aynısı oldu. Ramtest yapıyorum testi geçiyor.

Olay bunların hiçbirinde değil de anakartın bir yerinde olan bir problemden kaynaklı olabilir mi? Bazen bilgisayar ne kadar yüklensem de sıkıntısız çalışıyor. Bazen de peşpeşe resetlenmeler donmalar çıldırtıyor. Problem hangi parçada bulamıyorum bir türlü.

@Skörtıl_Nimo
    @V1CT0RY

Orijinalden alıntı: digiogi

Arkadaşlar problem devam etti. Ben de sıfır bir rx 570 ekran kartı aldım. Ama maalesef problem hala devam ediyor. Yani ekran kartından değilmiş bu resetlenme olayı. Harddisk'i çıkarıp sadece ssd ile kullanmayı denedim yine aynısı oldu. Ramtest yapıyorum testi geçiyor.

Olay bunların hiçbirinde değil de anakartın bir yerinde olan bir problemden kaynaklı olabilir mi? Bazen bilgisayar ne kadar yüklensem de sıkıntısız çalışıyor. Bazen de peşpeşe resetlenmeler donmalar çıldırtıyor. Problem hangi parçada bulamıyorum bir türlü.

@Skörtıl_Nimo
    @V1CT0RY
    Güç kaynağı?

Güç kaynağı?

Alıntıları Göster
    600w 80+ güç kaynağım var hocam. Zaten oyunda çatır çatır oynatıyor. Ne zaman pc boşta kalsa ya da torrentten indirdiğim eski bir diziyi falan izlerken gidiyor bilgisayar.

Sabaha karşı yine memtest yaptım, sonra virüs taraması yaptırdım sıkıntısız çalışıyordu. Az önce video izlerken yine gitti.

Pc Boşta Çalışırken Donuyor, Oyun Oynarken Problem Yok...

• Markası nedir hocam, Sharkoon mu?

Markası nedir hocam, Sharkoon mu?
    Aerocool hocam.

Siz güç kaynağından şüphelenince içini de açtım.

• quote:

Markası nedir hocam, Sharkoon mu?
    Hocam dün saatlerce, geceye kadar oyun oynadım. Çift monitör kullanıyorum, diğer monitörde de chrome açık internette gezip youtube'dan video izledim hatta. Cs go'da 150-200 fps arası alıyor. İşlemciyi de ekran kartını da baya kullanıyor. Yani yükte. Bu arada eski ekran kartımı taktım yine. 2x6pin güç girişi var. HD 6870 180w'lık bir kart olması lazım. Kapanma resetlenme vs olmadı. Sonra pc yi herhangi bir program açık değilken, masaüstü modunda açık bıraktım yattım. Sabah yine donmuştu. Yine de güç kaynağından olma olasılığı var mı? Ya da aklınıza bir şey geliyor mu hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 29 Ocak 2020; 10:29:47 >

Hocam dün saatlerce, geceye kadar oyun oynadım. Çift monitör kullanıyorum, diğer monitörde de chrome açık internette gezip youtube'dan video izledim hatta. Cs go'da 150-200 fps arası alıyor. İşlemciyi de ekran kartını da baya kullanıyor. Yani yükte. Bu arada eski ekran kartımı taktım yine. 2x6pin güç girişi var. HD 6870 180w'lık bir kart olması lazım. Kapanma resetlenme vs olmadı. Sonra pc yi herhangi bir program açık değilken, masaüstü modunda açık bıraktım yattım. Sabah yine donmuştu. Yine de güç kaynağından olma olasılığı var mı? Ya da aklınıza bir şey geliyor mu hocam.

Alıntıları Göster
    Test etmeden bilmek imkansız hocam. Ben güç kaynağından şüpheleniyorum. Başka güç kaynağı ile deneme şansınız var mı?

• hocam merhaba aynı problem bende de oluyordu bilgisayar donuyor fanlar maks devirde dönüyordu. mavi ekrana bir türlü gelmiyordu. mavi ekran gelincede %100 olup kendini yediden başlatmıyordu. w10 var bende. sonra araştırınca sorunun metin2 oyunundan olduğunu fark ettim. metin 2 yi silince rastgele donup kalmalar bitti. büyük bir ihtimalle senin pc de de w10 uyumlu olmayan bir yazılım var.

Test etmeden bilmek imkansız hocam. Ben güç kaynağından şüpheleniyorum. Başka güç kaynağı ile deneme şansınız var mı?

Alıntıları Göster
    Bilgisayar yük altındayken değil de boştayken oluyor genelde hocam. Bu şekilde yine de güç kaynağından olabilir diyorsanız bir yerden bulmaya çalışacağım.

Orijinalden alıntı: otherzn1

hocam merhaba aynı problem bende de oluyordu bilgisayar donuyor fanlar maks devirde dönüyordu. mavi ekrana bir türlü gelmiyordu. mavi ekran gelincede %100 olup kendini yediden başlatmıyordu. w10 var bende. sonra araştırınca sorunun metin2 oyunundan olduğunu fark ettim. metin 2 yi silince rastgele donup kalmalar bitti. büyük bir ihtimalle senin pc de de w10 uyumlu olmayan bir yazılım var.
    Metin 2 oynarken mi oluyordu sizde? Ben hiçbir şey çalışmazken boşta bıraktığımda oluyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece youtube'dan video izliyordum. Az önce yine gitti. Bu sefer mavi ekran geldi. Hoparlörde takılma sesi gibi tık tık tık şeklinde ses ile...

Sabahtan beri oyun oynuyordum bir şey olmuyordu. Kafayı yiyorum.

Sadece youtube'dan video izliyordum. Az önce yine gitti. Bu sefer mavi ekran geldi. Hoparlörde takılma sesi gibi tık tık tık şeklinde ses ile...

Sabahtan beri oyun oynuyordum bir şey olmuyordu. Kafayı yiyorum.
    Hocam başka bir güç kaynağı ile deneyin lütfen :)

• Problemi buldum.

Amd cool and quiet özelliği işlemcinin çarpanını değiştiriyor ve bilgisayar kullanılmadığında ya da az işlem gerektiren şeyler yapıldığında 800 mhz hızına ve x4'e düşürüyor (20w). Yük altında da 115w, 3200mhz, x16 hızına çıkarıyor. Eğer bu özelliği kapatırsam problem düzeliyor. Ya da Çarpan hızını amd cpu power programıyla sabit tutarsam yine bilgisayarda problem olmuyor.

Problem işlemcide mi yoksa anakartta mı bilmiyorum ama bu şekilde donma problemi çözüldü.

Orijinalden alıntı: Maqfuan

sorun halen var mı bende de oluyor

Carpani aynı yapınca duzelmisti hocam ama ben yeni kasa topladım ugrasamadim artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.