Şimdi Ara

PC Başlamıyor bios ekranında kaıyor ne olabilir? (görüntülü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar eski ama ailem bunu sık olarak kullanıyor.. hızlı olsun diye üzerinde XP kuruluydu..
    Sadece internette digiturkplay, mail ve banka işlemleri için kullanılıyor.. oyun program vs kurulmuyor..
    Bios ekranında takılıp kalıyor.. takılıyor derken takılmada yok.. duruyor bekliyor..

Ram hatası yok
    ekran kartı hatası yok
    işlemci hatası yok zaten bunlar olsa bi ses olur görüntü gelmez..

format atıyorum..cd ön yükleme başlıyor herşey yolunda..
    alan bölme ayarları falan filan biçimlendirme tamamlandıktan sonra tekrar başlıyor ve bu ekranda kalıyor..

http://imgim.com/3634inciq9278626.jpg (burada Press F8 for BBS POPUP)

http://imgim.com/1499inciq4090345.jpg (f8 e basınca boot selection popup menu has been selected)

denediklerim
    klavye mouse usb idi onları çıkardım normal PS2 klavye bağladım
    bios pilini çıkardım (sıfırladım)
    ram değiştirdim farklı bir ram taktım
    farklı bir elektrik prizinde makinayı çalıştırdım
    üzerinde sistem kurulu bir sata harddisk ile çalıştırmayı denedim yine açılmadı (windows olağan şekilde başlasın diyorum reset atıyor)
    harddiski başka bir makinada alıp biçimlendirdim tekrar geri taktım (sıfırdan xp kurmak için fakat yine aynı sorun)

tecrübelerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 28 Eylül 2014; 15:06:45 >

• Bios harddiski tanımıyor sanırım harddiskinizde bir sorun olabilir.
    Windows, üzerine sistem kurulu bir disk ile açılmaz. Çünkü o diske başka bir bilgisayarın üzerinde sistem kurulmuş. Dolayısıyla driverler uygun olmadığından sistem açılmayacaktır.

Başka bir harddisk denedinizmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doruk91

Bios harddiski tanımıyor sanırım harddiskinizde bir sorun olabilir.
    Windows, üzerine sistem kurulu bir disk ile açılmaz. Çünkü o diske başka bir bilgisayarın üzerinde sistem kurulmuş. Dolayısıyla driverler uygun olmadığından sistem açılmayacaktır.

şuan başka bir harddisk ile deniyorum.. üzerine sistem kuruyorum.. sonucu yazıcam..

ama dediğin gibi harddisk görmeme sorunu yok.. çünkü biosta samsung HD vs vs.. olarak görüyor harddiski..
  • Benimkin de böyle bir sorun var f12 ye basınca uyarı gibi bir ses veriyor sebebi ne olabilir bilsayar açılmıyor. Bu durum windows 8 yüklü iken 7yi yüklerden oldu. Yüklemeden önce bios içinde advence bölümünde bir noktayı disabilites yaptım yükleme sırasında bilgisayar tekrar başlarken böyle oldu
     PC Başlamıyor bios ekranında kaıyor ne olabilir? (görüntülü)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

evet dostum başka bir harddisk temin ettim ve sistemi kurup çalıştırabildim teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: snl_

quote:

evet dostum başka bir harddisk temin ettim ve sistemi kurup çalıştırabildim teşekkür ederim..

Önemli değil sorununuzun çözülmesine sevindim :)

@hacisandal
    F2 tuşuna basınca biosa giriyormu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.