Selam Pc alacağım. Ama evin topraklama hattı yok. Eski evimde de toprak hattı yoktu. Ayrıca voltaj dengesizligi vardı. Aldığım pc 2 ay sonra yandı. Yeniden böyle bir şey yaşamak istemiyorum Bu yeni tasindigim evin elektrik hattıni nasıl test edebilirim? Toprak hattı yoksa bu durumu bi akım koruyucu vb şeyle çözebilir miyim? Yani emin olmak istiyorum almadan önce. Bu yeni evde tost makinesi hafif elektrik çarpıyor mesela < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pc alacağım, Elektrik hattı, topraklama vs anlayan?
-
-
akım korumalı priz şart
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
online güç kaynağı al ama önce elektrikçi çağı baksın
kendinde ,prizde 3 giriş olmalı notr ile toprak arasın çok az voltaj farkı olmalı eğer varsa tabi voltmetre ile bakarsın
akım korumalı priz hiç bişeydir işini sadece online olan güç kaynakları görür
-
Bina yeniyse topraklamanın olması gerekli. Değilse bile en azından mutfak ve banyoda olması gerekli. Bu işlerden anlamadığınızı varsayarak (kendiniz kontrol etmeyin!) elektrikçi çağırıp tesisatı kontrol ettirebilirsiniz. Bilgisayar içinde akım korumalı priz veya ups kullanabilirsiniz.
Şimdi kontrol ettim sadece disardan bakarak yani. Mutfaktaki prizlerde interttteki gibi ustte altta tel var. Yani topraklı priz. Ama evin diger prizleri düz. Sadece iki delik var. Altta ustte tel yok.
Bu durumda ne oluyor?
Söktüm prizi. Sarı mavi siyah kablolar var. Eski prizlerde siyah kablo boşta. Yenilerde tam goremesem de takılı sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 28 Ağustos 2020; 13:20:15 >
Toprakli priz kullanılıp tesisatta toprak bağlantısı olmadığıda oluyor. Tesisatta 3 kablo varsa faz-nötr-topraktır. Ama toprak olan tam toprakla mı yoksa sıfırlama mı onu bilemeyiz. Elektrikçiye sorabilirsiniz. Ama pc için bu kadar uğraşıyorsanız upsle çözebilirsiniz. Diğer türlü eşyalara dokununca çarpıyor diyorsanız ya topraklama iyi değildir ya da statik elektrik çarpıyor olabilir. Özetle bir bakılması gerekli. Tekrardan diyorum siz kesinlikle kurcalamayın. 220 gibi ölümcül yüksek bir voltajla karşı karşıyasınız.
Tabi hocam sadece kapagi cikarip baktim sarteli kapatip kablolara vs hic dokunmadim.
Buzdolabi icin gelecekmis elektrikci bi ara. Ondan iyice ogrenirim sagolun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X