Şimdi Ara

Pc açılmıyor bi el atsanız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günaydın herkese öncelikle kardeşlerim 2-3 gün önce kasanın içini açtım gereksiz 2-3 kablo vardı usb kablosu onları çıkardım güç kaynağı boşuna yorulmasın diye gereksiz kablolardi :D her neyse kabloları cikardiktan sonra yanlışlıkla power switch kablosunu çıkar mışım neyse onu yerine taktım kasayı kapatıp power tuşuna bastım pc açılmadı acaba neden olabilir sonra yeniden kasayı açıp power supply i söküp çalışıyo mu diye kontrol ettim elektirik kablosunu çıkarmayı unutmusum elimi içeri sokunca elektirik çarptı:D sonra çalıştığını %90 test etmiş oldum :D Sonra pc yine açılmadı ekran kartı ram sokup taktım yine açılmadı sonra power switch kablosunu başka yerlere soktum yine nafile sonra power switch kablosunu taktigim yerden çıkardım elimle takılan yeri kurcaladim pc kendi kendine açıldı mucize gibi bişi :D sonra pc açıldı ama ekrana görüntü gelmedi dit dit sesleri de çıkmadı pc yi şaltelden kapatıp bidaha kurcaladim yine açıldı sonra dit dit sesi geldi ama yine ekran görüntüsü gelmedi sorun nedir lütfen yardımcı olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çıkardığın kabloların ne olduğu konusunda daha detaylı bilgi verirmisin.
    ayrıca power svich kablosunu ledlerden birine taktın ve power düğmesine bastıysan içeride +ve- kutupları birleştiriyorsun.

bu işlem kısadevre yaptırır anakarta
  • Hdd usb diye bir kablo var kasanın önünde usb girişleri olur ya o kablo onukullanmadımgim için soktum ve power switch gibi bi hdd led diye bir şey var onuda soktum oda ışık veriyor önden öyle biliyorum ben oda gereksiz diye soktum

• zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Kardesim konuma msj attım oku :D bana cidden yardimci olacaksan numaranızı msj atin whatsap tan resimleri aktaricam @zeki1981

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf19236

Kardesim konuma msj attım oku :D bana cidden yardimci olacaksan numaranızı msj atin whatsap tan resimleri aktaricam @zeki1981

söktüğün kablolar sistemin çalışmasına engel değil.

power shich kablosunu doğru yere taktıysan şöyle yapalım.

anakartın üzerinde bios pili vardır onu sök ramleri sök ekran kartın sök ve elektrik bağlantıların ve kasadaki tüm kabloları ı sök.

ve bi beş dakika bekle bu bekleme esnasında belli aralıklarla power tuşuna bas.

daha sonra ramleri ve ekran kartını tak elektriği tak ve sistemi çalıştır.

teknik bi sorun yoksa sistem açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf19236

Zeki kardeşim video ve resim çektim sana bunları nasıl göndere bilirim facebook var sa verir misin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.