Şimdi Ara

Pc Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.A benim TOSHIBA Satellite M115 markalı bir pc'm var şimdi ben bir bilgisayar almıştım ondan sonra Yeni aldığım pc'nin HDD'si bozuldu ve eski pc'min hdd'sini yeni pc'ye taktım sonra eski pc'yi bir kenara koydum 1,5 sene filan çalıştırmadım sonra aldım eski pc'mi açayım dedim Açma tuşuna basıyorum 1,2 sn filan yanıyo sonra sönüyo fan,ekran, vs hiçbirşey çalışmıyor Sonra şarja taktım 1 gün durdu şarjda ve bastım tuşa açıldı bir siteden bulduğum harici hdd'ye işletim sistemi kurmayı ve yeni bilgisayarımdan harici hdd ye yükledi işletim sistemini, ve pc'mi açtım bu sefer yine çalışmadı, Bios ekranıda gelmiyor, Hala da şarjda. Yardım ederseniz Sevinirim, Şimdiden teşekkürler

• kardeş anladıgım kadarıyla sen hdd ni çıkarmış yeni pcne takmışsın sonra 1.5 sene kadar o eski pc yatmış sonra sen gidip bir açayım demişsin sonrada açılmamış usb den attım demişsin birde hddyi taktıktan sonra bilgisayar ne gibi tepki veriyor farklı bir tepki veriyormu remlere baktınmı işlemci rem güzel yerine oturmuşmu
  • evet aynen öyle oldu Bilgisayar şarjda iken batarya ışığı yanıyor ve açma tuşuna basınca 1,2 sn güç ışığı yanıyor sonra batarya ışığı ile birlikte gidiyor 3 sn sonra batarya geliyor ve açınca gene aynı durum tekrarlanıyor hdd takılıncada aynı durum ortaya çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beka53 -- 4 Şubat 2014; 10:11:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hdd kablosunu kontrol edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beka53 -- 5 Şubat 2014; 18:00:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    PC Kapanıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnternetten bulduğum M115 pc sökme işlemindeki resme bakın Bios pili kaynaklanmış gibi görünüyor
     Pc Açılmıyor
    Amd Ryzen 1600 / Gigabyte b450 s2 / 8 Gb ddr4 3000 mhz / 550w aerocool psu / Asus Rx 570 4 GB 256 bit
  • Pek anlamadım dediğinizdende nası yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu denedim olmuyor kaç gündür şarjda pc çalışmıyor ilk şarja taktım 1gün durdu açıldı sonra Harici hdd'ye işletim sistemi kuruyordum yeni pc'mden ve eski bilgisayarıma tam takıcaktım açtım yine eski hale döndü bataryasız bataryalı denedim bios filan gelmiyor 1 sn güç ışığı yanıyor sonra sönüyor
    Amd Ryzen 1600 / Gigabyte b450 s2 / 8 Gb ddr4 3000 mhz / 550w aerocool psu / Asus Rx 570 4 GB 256 bit
  • tamam deneyeyimde hdd ile ne alakası var bios filan gelmiyor
  • kardeş o pc leri biz remsizde çalıştırıyoruz bios dedigin ayrı birşey bunca yıllık elektronik ve bilgisayar deneyimini bana anlatma bir pic yani kısa tabiri ile bir pıc ile bu bilgiler ana kartta duran bios denilen çipe bilgi göndermek amacında bulunan bir çiptir yani saat pilinin çıkık olması sonuçu bazı ana kartlarda açılmaz bazılarında açılır bazısında resetlemek için çıkartılıp tkılır bazısında çıkartıpıl bi jumperle ana kartın üstünde yer degiştirilip takılır sanırsam 5 ila 10 dk beklenip geri eski haline getirilir bu arada pil yeniden takılır tabi işlemci yada rem çıkartılarak çalışması ise işlemciyi unuttum ama remi biraz aklımda ama çok zor elektronik mühendisiysen ededigimi anlarsın
    hdd ve bios ne alaka ben anlamış degilim hala da bunca yılda öyle bişe duymadım hdd ayrı birşey bios ayrı sen hiç hdd degiştikten yada format attıktan sonra bios ayarların degiştigini gördünmü kardeş
    ha bu arada bazı eyer eski model ana kartsa modelini bilmem lazım sanırsam bu model pekte eskiye benzemiyor ama yinede elektonikçe kullanım kılavuzuna bakmayı bi denerim sizin için ama sanırsam
    bu durum bir çok şeyden kaynaklana bilir elektronik bu
    eyer imkan varsa ram ekran kartı varsa bu gibi elemanları çıkartıp çalışan bir elemanlarla deneseniz iyi olurdu yada bir çok yöntem var servisler farklı şekilde bakıyorlar ama neyse

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.