Şimdi Ara

PC Açılmama Sorunu Yardım Lütfen Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

P4 3GHZ
    Asus P4P800-X
    512*2 DDR 400
    9800XT

Açılmama sorunu yaşıyorum, tam olarak şöyle : Basıyorum, işte dvd nin ışığı yanıp sönüyor bildiğiniz gibi, ardından hiç bir şey olmuyor yani harddiski okumaya geçip işletim sistemini açmıyor. Ekrandan da görüntü gelmiyor. Sorun nerede sizce?

Güç kaynağı tagan 400watt bu arada. Denedim kendi çapımda bişiler (bios pili, ram çıkar tak değiştir slotları vs) ama beceremedim.

Bu olayı ise ekran kartı ve işlemcinin termal macununu yeniledikten sonra yaşadım. herhangi bir taşma vs olmadı, zaten olsada mx2 kullandım elektrik iletkenliği yok. Tek şüphem cpu soğutucusunu çıkartırken biraz zorlandım ve az biraz güç uyguladım bu noktada anakarta zarar verme ihtimalim var mı? Ben pek ihtimal vermiyorum açıkçası ama oladabilir, bilemiyorum, bilgisi olan?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriii -- 25 Ağustos 2010; 1:47:02 >

• Ekran gelmemesi sorunu genellikle Ram ile alakalıdır. ramları çıkartıp tekrar sağlam bir şekilde tak CPU soğutucun tam oturduysa bir sallantı yoksa büyük bir ihtimal ondan kaynaklanan bir şey değildir. ekran kartınıda bir yokla istersen tam yuvasına oturmuşmu diye ve bir şey daha vga mı artık neyse kablo tipi pinlerini kontrol et
  • Aslında pek bilgim yok ama Uzay montaj yapmanı tavsiye ederim benzeri bi durumla karşı karşıya kaldım geçen günlerde Uzay montajla çıktım işin içinden ....
  • Ramleri teker teker her slotta ve ikisi birlikte şekilde de denedim ancak herhangi bir değişim olmadı ki zaten herhangi bir değişiklik olmadı çalışır halden bu vakite ramlerde. Uzay şu an için son seçenek sanıyorum. Anakartın zarar gördüğünde böyle bir durum oluşması mümkün mü?
  • UP!

Arkadaşlar yeni , çalıştığından emin olduğum işlemci ve anakartı taktım. eski sistemden ekran kartımı ve 2 rami taktım halen aynı durumdayım..

şimdi sorun ramlar demi? yani ramlerden dolayı pc im çalışmıyor olabilir mi?

(ekran kartım çalışmıyor olsa en azından klaveye ışıkları yanar harddiskte bir sesler duyardım windows açılması sesi, ve harddisk tıkırtılar vs.. ? değil mi? )

zor durumdayım bu aletin çalışması lazım en kısa sürede, acil cevaplarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriii -- 14 Eylül 2010; 18:17:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Sorunu Acil Lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.