Şimdi Ara

PC açılış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda aylardır süren bir sorunum var ve dayanamadım sonunda donanımhabere yazmaya karar verdim.bana yardımcı olursanız sevinirim
    tam olarak sorunum 4-5 aydır devam ediyor.Pc açılış ekranı böyle kalıyor  PC açılış sorunu pcyi böyle açıyorum ama sonunda açıyorum nasıl açtığımıda söyliyim biosa girmeye çalışıyorum 7-8 kere bilgisayarı açınca biosa giriyor. ve biostan optimize default yapıyorum save yaptıktan sonra çıkıyorum ama beni çok ugraştırıyor. ama artık buda zamanla çare olmuyor. geçenlerde pc nin ramlerini çıkardım sonra pcyi ramsiz açtım sonra pc yi kapatıp rami takıp pc yi açtım ve oldu . ama sorun yine aynı devamlı böyle yapmak istemiyorum. kendimce tespitlerimde sorun anakartta ama siz ne dersiniz bilmem detaylı açıklama yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
     PC açılış sorunu

• Anakartı yerinden çözüp dışarda takmayı deneyin geçenlerde şirkette aynı sorun vardı anakartta kısadevre sorunu çıktı. tabi bi ihtimal buda.
  • serhatalptekin kullanıcısına yanıt
    bende lise son sınıf stajyer öğrenciyim işyerimizde güvenlik firması işyerine getirdim dediğinizi yaptım ama sorun çözülmedi
  • Şimdi yazında bir yer dikkatimi çekti. Ramsiz çalıştırdım dediniz.

1. Ram slot yerlerinin bozulmuş olması olasıdır.
    2. Anakartın pilini değiştirmeyi denedinizmi
    3. ve yüksek ihtimal verdiğim Anakart mause veya klavye yuvalarında şase ihtimali olabilir.
    4. ve son olarak Cd room u komple çıkarın kablosuyla birde öyle deneyin
    1.anakart modeli gigabyte g41m-combo modelidir. ddr2 ve ddr3 ram slotları var 4 tane ddr2 ramde denedim bir süre sonra yine aynı hatayı veriyor
    2.pil de sorun yoktur tarafımca multimetre ile ölçtüm ve anakart 5-6 aylık ama anakart garanti kapsamından şahsen çıkardım
    3. 4 tane maouse ve 3 tane klavye var bende denedim yine olmuyıor.
    4. bilgisayrım fabrika çıkışlı cd roomu bozuldu 1 hafta ya yakın cd room suz takıldım ve yeni cd room aldım taktım yine aynı yedektede 1 tane hala var.

• Valla ozaman onu elimize almadan bişey dememiz çok alternatif olur ancak bence bir bilgisayarcıya gidin sorunu söyleyin fiyat alıcam ona göre yaptırıcam diyin . yapacak bişey yok yani
    2 farklı teknik servise götürdüm zırvaladılar . mecidiyeköydeki rma cizgi tageme götürcem bence sorun kuzey ve güney köprüsünde biosla alakalı :)
  • O ekran post (power on self test) ekranıdır. Biosun hdd' yi de görüp boot etmesi gerekir. Hdd yi farklı sata portlarda deneyin. Olmazsa hdd sata kablosunu değiştirin.
  • windhunter kullanıcısına yanıt
    konu gösterdiğim ekran alıntısını internette buldum benim pc nin değil ve ayrıca kabloları değişştirdim farklı slotlarda denedim yine elde var 0
  • güncel !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melhame-i Kübra 1 -- 23 Ocak 2014; 20:05:28 >
  • yardım etcek yokmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.