Şimdi Ara

pc açıldıktan sonra donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
51.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc yi açıyorum. masaüstünü gördükten tam 4-5 dk sonra donuyor. bende power a basılı tutup kapatıp tekrar açıyorum ama yine aynı şekilde 4-5 dk sonra kilitleniyor.
    3. açışımda sorunsuz çalışıyor, donma falan olmuyor. önceden (1-2 hafta önce) sadece ilk açıldığımda kilitleniyordu. 2. açışımda hiç bir sorun çıkmıyordu. ama şu an ancak 3. açışımda kullanabiliyorum pc yi.

bundan önce 2012 temmuz ayında da aynı sorun yaşıyordum. ama kendilinden düzeldi o zaman. ama bu sefer düzelecek gibi durmuyor. neredeyse 1 aydır(belki daha fazla) bu sorunu yaşıyorum. birde donduğu sırada mouse ın ışıklarıda sönüyor. bazen sönmüyor.

sorunun neden kaynaklandığını bilen var mı? nasıl çözebilirim bu sorunu? normal çalışırken hiç bi donma, kilitlenme, yavaşlama olmuyor, sadece ilk ve 2. açışımda yaşıyorum bu sorunu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açıldıktan Sonra Donuyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızın açıldıktan sonra donması, yaygın ve can sıkıcı bir sorundur. Bu sorunla karşılaştığında, aşağıdaki nedenleri göz önünde bulundurmalı ve önerilen çözümleri uygulamalısın:

1. Donanım Sorunları

• RAM: Yetersiz RAM, bilgisayarının açıldıktan sonra donmasına neden olabilir. RAM'ini yükseltmeyi veya arızalı olup olmadığını kontrol ettirmeyi deneyebilirsin.
    • Sabit Sürücü: Arızalı veya dolu bir sabit sürücü de bilgisayarının donmasına neden olabilir. Sabit sürücünün sağlığını kontrol ettirmeli ve gerekirse yeni bir tane taktırmalısın.

2. Yazılım Sorunları

• Virüsler veya Kötü Amaçlı Yazılımlar: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarının kaynaklarını tüketebilir ve açıldıktan sonra donmasına neden olabilir. Antivirüs yazılımını kullanarak sistemini taramalı ve virüsleri/kötü amaçlı yazılımları temizlemelisin.
    • Bozuk Dosyalar: Bozuk sistem dosyaları veya güncellemeler de bilgisayarının açıldıktan sonra donmasına neden olabilir. Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırarak bozuk dosyaları tarayabilir ve onarabilirsin.

3. Güncel Olmayan Sürücüler

• Grafik Sürücüleri: Güncel olmayan grafik sürücüleri, özellikle oyun oynarken veya grafiksel olarak yoğun uygulamalar kullanırken bilgisayarının açıldıktan sonra donmasına neden olabilir. Grafik kartı sürücülerini en son sürüme güncellemelisin.

4. Aşırı Isınma

• Fanların Arızası: Arızalı fanlar, bilgisayarının aşırı ısınmasına neden olabilir ve açıldıktan sonra donmasına yol açabilir. Fanların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeli ve gerekirse yenileriyle değiştirmelisin.
    • Toz Birikmesi: Toz birikmesi, fanların verimini düşürebilir ve bilgisayarının aşırı ısınmasına neden olabilir. Bilgisayarını düzenli olarak temizlemeli ve tozunu almalısın.

5. Güç Kaynağı Sorunları

• Yetersiz Güç: Yetersiz bir güç kaynağı, bilgisayarının açıldıktan sonra donmasına neden olabilir. Güç kaynağının kapasitesini kontrol etmeli ve gerekirse daha güçlü bir tane taktırmalısın.

Yukarıdaki adımları takip ederek bilgisayarının açıldıktan sonra donma sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknik servise başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

pc yi açıyorum. masaüstünü gördükten tam 4-5 dk sonra donuyor. bende power a basılı tutup kapatıp tekrar açıyorum ama yine aynı şekilde 4-5 dk sonra kilitleniyor.
    3. açışımda sorunsuz çalışıyor, donma falan olmuyor. önceden (1-2 hafta önce) sadece ilk açıldığımda kilitleniyordu. 2. açışımda hiç bir sorun çıkmıyordu. ama şu an ancak 3. açışımda kullanabiliyorum pc yi.

bundan önce 2012 temmuz ayında da aynı sorun yaşıyordum. ama kendilinden düzeldi o zaman. ama bu sefer düzelecek gibi durmuyor. neredeyse 1 aydır(belki daha fazla) bu sorunu yaşıyorum. birde donduğu sırada mouse ın ışıklarıda sönüyor. bazen sönmüyor.

sorunun neden kaynaklandığını bilen var mı? nasıl çözebilirim bu sorunu? normal çalışırken hiç bi donma, kilitlenme, yavaşlama olmuyor, sadece ilk ve 2. açışımda yaşıyorum bu sorunu.

Başlangıçta çalışan programların neler?

• steam, IDM, airties hizmet programı, WD SmartWare, daemon tools.
  • quote:

steam, IDM, airties hizmet programı, WD SmartWare, daemon tools.

Bunları kaldırıp yeniden başlatabilirsen problemin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlayabiliriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycp322

quote:

Bunları kaldırıp yeniden başlatabilirsen problemin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlayabiliriz :)

parola ekranında da donuyor ama. programlardan olduğunu sanmıyorum
  • quote:

Görünenler le aslı bir değildir.

Açılşta 1000'den fazla işlemin aynı anda açıldığını biliyormuydun ? (Virüs varsa virüs te dahil)

Sana bir program önereceğim ama dikkatli kullanmanı rica edeceğim.

Ben yıllardır antivirüs ve Windows'un orjinal Güvenlik Duvarı, Firewall gibi bana göre gereksiz gelen programlarını kullanmam ve hiç virüs girmemiştir bilgisayarıma. Kontrollü kullandıktan sonra bir sorun çıkmaz.

Sana önereceğim program Microsoft'un Geliştirme ekibinin ürettiği Lisanslı Autoruns programıdır.
    1

2

3

4

5

Link vermiyorum araştırmayı öğrenmelisin, hadi kolay gelsin

• bu programla pc açılırken başlayan programları mı engelleyeceğim? tam anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 29 Mayıs 2013; 1:17:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu programla pc açılırken başlayan programları mı engelleyeceğim? tam anlayamadım.

O program çok detaylı bir programdır ve dikkatli kullanmalısınız.

Orda açılışta açılan bir virüs varsa kendiniz temizleyebilirsiniz.

Eğer orda açılışta açılan etmenler hakkında bilginiz yok isehttp://www.ammyy.com/ dan ücretsiz indirebileceğiniz basit bir uzaktan kontrol yazılımıyla size elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
  • bu sorunun virüsten kaynaklandığını sanmıyorum. çünkü sadece ilk açtığımda donuyor pc. nadirde olsa 2. açtığımda donduğu oluyor. ama mesela şu an kapatıp açsam mümkün değil donmaz. parçaların ısınması gerekiyor sanırım donmaması için

yani donanımsal bir sorunmuş gibi geliyor bana. senin tavsiye ettiğin program çok karışık gözüküyor, iyice bozmayalım durduk yere
  • quote:

bu sorunun virüsten kaynaklandığını sanmıyorum. çünkü sadece ilk açtığımda donuyor pc. nadirde olsa 2. açtığımda donduğu oluyor. ama mesela şu an kapatıp açsam mümkün değil donmaz. parçaların ısınması gerekiyor sanırım donmaması için

yani donanımsal bir sorunmuş gibi geliyor bana. senin tavsiye ettiğin program çok karışık gözüküyor, iyice bozmayalım durduk yere

Nasıl isterseniz. Benim de aklıma ilk gelen donanımsal dı.
    Biosta belli bir ayar vardır işlemci şu sıcaklıktan sonra sistemin çalışmasına izin vermesin diye. Örneğin 70 dereceden sonra sistem çalışmasın soğusun babında yani.
    Ama bildiğim kadarıyla ısınmadan sonra donması değil sistemin reset atması veya kapanması gerekir.

Yani anakart üreticileri mantıken düşünmeleri lazım değil mi ?
    Isınan bileşeni soğutmak için dondurup sistemi açık bırakmak değilde sistemi kapatmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

• artık iyice usandırdı bu sorun beni. tahammül edemiyorum.

son mesajı yazdıktan sonra 4 gün boyunca hiç takılmadan sorunsuz çalıştı pc. ama sonrasında yine donmalar devam etti.
    en son az önce, açtım pc yi yine dondu. kapatıp açtım. açıldıktan bir süre sonra kendiliğinde reset attı bu sefer. tekrar açıldığında bir defa daha dondu masaüstündeyken.

reset atıp açıldıktan sonra masaüstünde hata kodu falan yazıyordu. onları da yazcaktım buraya ama ilk cümleyi yazdıktan sonra, dediğim gibi tekrar dondu pc.
  • powerdede sorun olabilir yada işlemci aşırı ısınabilir bunlara bak bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****emre

powerdede sorun olabilir yada işlemci aşırı ısınabilir bunlara bak bi

işlemci ısısından kaynaklandığını sanmıyorum. sadece ilk açılışta oluyor bu durum. pc 24 saat açık kaldığı oluyor hiç donma olmadan.
  • format attın mi hiç kardes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden sadece ilk açılışta oluyordu. ama artık normal kullanımda da yaşıyorum sorunu. az önce 8-9 kere kilitlendi/dondu, reset attı. cinnet geçiriyordum neredeyse.
    birde pc yi çalışır halde bıraktığımda, yani mouse a 15-20 dk hiç dokunmadığımda pc yine kilitleniyor. tam 4 kez oldu bu dokunmadığımda kilitlenme olayı. pc 9 saat donmadan çalışıyor ama 15 dk ellemediğimde donuyor.

reset atma şöyle oluyor. ekrandaki renkler birden birbirine giriyor sonra takk reset...

birde bu problem çıktı
    http://forum.donanimhaber.com/m_78420779/f_//tm.htm#78420779

sorunlar bitmiyor, bitmediği gibi her geçen gün gelişerek dahada artıyor ve hala sorunun neden kaynaklandığını bilmiyoruz :(

umarım bilen biri çıkar. pc aç kapa aç kapa mal oldu iyice.

• güncel.
  • Hiç bilgisayarı kapadın mı başlat kapattan. Bende de benzer bir sorun vardı açılırken 1-2 dk durup devamında hiçbişe yapamıodum. Kapat deyince de alttaki araç çubuğu gidiyordu ekrandaki simgeler yok oluyodu. Ama resim kalıyor ve 3-4 saat sonra bile o resim ekranda kapanmamış oluyordu. Eğer aynı sorun sende de varsa ben dellsafedatabackup(bilgisayarım dell marka) la hallettim.
  • yok benimki komple kilitleniyor, reset atıyor ya da uyku moduna geçiyor.
  • artık görüntüde gelmiyor. tam 4 kez aç/kapa yaptım. 5nci de geldi görüntü ekrana.

sorun ekran kartından mı acaba?
  • aynı sorun bende de oluyor. sebebini bilen var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.