biraz önce kasa açıktı ve yan yatıyodu..tam yan kapağı takıp kasayı düzeltecektim ki yan kapaktaki fanın kablosu hddnin power kablosuna dolandığından hdd power kablosu çıkıp geri girdi gibi oldu ve hddden tık tık diye açılma kapanma sesi geldi..o sırada windows açıktı ve altta uyarı verdi
quote:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\D.
-----------------
Application popup: Windows - Delayed Write Failed : Windows was unable to save all the data for the file C:\$Mft. The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.
-----------
{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.
daha sonra pc çalışmaya devam etti ben kabloları düzelttim olay görüntüleyicisinden verdiği uyarıları buldum..bunları vermiş..
benim anlamadığım power kablosu çıkınca hddnin kapanması ve pcnin de kapanması gerekmiyor muydu bu neyin nesi anlayamadım
Sistem aktif olarak ram üzerinde çalışır, o yüzden kapanmadı bilgisayarın
CPU ve ramdeki veriler pcnin stanby konumunda kalması için yeterlidir ama HDD çıktıktan sonra PCye komut verirsen yerine getiremez Power düğmesi ile kapatman gerekir. Benden sana tavsiye hdd çalışırken bi daha deneme HDD boardu yakma riskin çok yüksek!!!
hmm..sağolun..sata power çıkışı yok psuda çevirici aldım o da tam oturmuyor gibi hddye..o kadar kolay çıkmaması lazımdı normalde