Şimdi Ara

Pc 4gb maya 8gb ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, benim bilgisayarım 4gb ram ve autodesk maya 2018 kullanıyorum. Bu uygulama minimum 8gb ram istiyor. Ben render alırken herhangi bir sorun çıkar mı bilgisayar çöker mi yoksa sadece gereğinden fazla kasıp işlemi tamamlar mı. Bu arada uygun fiyatlı ram arıyorum önerebileceğiniz ddr3 1333mhz 4gb ram varsa yazar mısınız? Teşekkürler...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • tüm sisteminiz nedir?. 2.el den aynı mhz ve cl değerine sahip ram alabilirsiniz
  • Intel Core İ3-5005U 2.0 gHz 4gb ram ddr3 1333mhz 64 bit 500gb hdd bu kadarını biliyorum ve ram için çift slot var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RAM yetersiz kaldığı durumlarda sabit disk kullanılır. Örneğin 4GB raminiz var, programın o anda kullanması gereken adres miktarı 6GB'a tekabül etsin diyelim. 2GB sabit diskinizden (HDD veya SSD) rezerve edip kullanır.

    Diyeceksiniz ki o zaman 500GB sabit diskim olsa 500GB'ı da Ram olarak kullanabilir miyim? Ram olarak değil fakat Ram'in yaptığı şekilde adresleri depolayabilirsiniz evet hem de 500GB'lık. Peki bunun dezavantajı ne? Bant genişliği ve hız. Sabit diskiniz Ram'iniz kadar hızlı tepki veremez. Şu an Ramler saniyede 50GB veri işleyebiliyor, standart kullanıcıyı hitap eden en hızlı SSD'ler bile saniyede 5GB anca işliyor. Ek olarak okuma/yazma işlemleri uzadıkça sabit disklerde hız yavaşlar, RAMler'de bu durum söz konusu değil.

    Sorunuza gelecek olursak; programı kullanabilirsiniz fakat RAM kullanımı maksimuma ulaştığı zaman bilgisayarınız kasmaya başlayacaktır.
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.