Şimdi Ara

Pazarda Yumurta Satmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öğrenciyim, yazın boş zamanlarda birşeyler yapayım diyorum.Pazarda yumurta satsam nasıl olur diye aklıma geldi.

Pazarda yumurta satmaya gitsem, pazar çıkışına felan 1 metre tezgah atsam problem olur mu acaba? Zabıta felan gelir mi öğleden sonra ki saatlerde. Zaten günlük 30-40 lira kar etsem yeter diyorum kendimce.

Düşünceleriniz nelerdir? İzmir'de oturuyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pazarda Yumurta Satmak

Yumurta, yüksek talep gören bir temel gıda maddesidir ve pazarda yumurta satmak kârlı bir iş fikri olabilir. Ancak, pazarda yumurta satmadan önce dikkate almanız gereken bazı faktörler vardır.

Pazarda Yumurta Satmak Karlımı?

Pazarda yumurta satmanın karlılığı, çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Tedarik maliyetleri
    • Rekabet
    • Yumurta fiyatları
    • Satış hacmi

Tedarik maliyetleri, yumurta satmanın en önemli faktörüdür. Yumurta maliyetlerini düşük tutarak kâr marjlarınızı artırabilirsiniz. Rekabet de kârlılığı etkiler. Pazarda çok fazla yumurta satıcısı varsa, fiyatlarınızı rekabetçi tutmanız gerekecektir.

Yumurta fiyatları da kârlılığı belirler. Yumurta fiyatları mevsimsel olarak dalgalanabilir. Fiyatların yüksek olduğu dönemlerde yumurta satmak daha kârlı olabilir.

Son olarak, satış hacmi de kârlılığın önemli bir faktörüdür. Daha fazla yumurta satarak daha fazla kâr elde edebilirsiniz. Ancak, daha fazla yumurta satmak için daha fazla yumurtaya ihtiyacınız olacak ve bu da tedarik maliyetlerinizi artırabilir.

Pazarda Yumurta Satmak İçin İpuçları:

Pazarda yumurta satmakla ilgileniyorsanız, dikkate almanız gereken bazı ipuçları şunlardır:

• Güvenilir bir tedarikçi bulun.
    • Rekabetçi fiyatlar sunun.
    • Yumurtalarınızı taze ve iyi kalitede tutun.
    • Müşterilerinize mükemmel bir müşteri hizmeti sunun.
    • Pazarda yumurta satmanın kârlı olup olmadığını belirlemek için bir iş planı hazırlayın.

Pazarda yumurta satmak, çeşitli faktörleri dikkate alarak kârlı bir iş fırsatı olabilir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, yumurta satış işinizde başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takdir edilesi bir düşünce. Sizin gibi genç çalışkan arkadaşlar gördükçe gerçekten umutlanıyoruz.. zabıta gelir tabiki. ama şöyle bişey yaparsan iyi olur. Tezgah sahibi Köylü pazarcı amcalar ve teyzeler var olan. gidersin sabahtan tezgahının kullanmadıkları bir bölümüne yer açmasını rica edersin.hem ona yardımcı olabileceğini hemde burada biryandan yumurta satmak istediğini izah edersin. Bu dönemde köylülerin biçoğu çok az malla gelirler pazara.Eminim sanada boşluk yaratacaklardır.Birkere aralarına girip kendini tanıttıp sevdirdinmi ondan sonra zorluk çekmessin.Çok mal sataacağım dersen eğer kendine özel kiralık bir alan lazım olacaktır.Öbür türlü orta yerde zabıta ve rakip yumurtacılar seni rahat bırakmaz, cebindeki sermayendende olursun.

Başarılar dilerim.
  • Yaşın kaç ? 18 altı mı üstü mü ? 18 altındaysan yapabileceğin pek birşey yok kısıtlısın zaten ama 18 üstünde olursan cumartesi pazar günlük 40 50 liraya işler bulabilirsin kendine...Genelde promörlük, tanıtım elemanlığı gibi ajanslara başvurabilirsin...
  • Yaş olarak 20 li yaşlardayım Benim düşüncem hemen pazar çıkışında bir yerde satış yapmak.Mesela arabanın bagajında yumurtaları getirip yanına küçük bir tezgah atıp üstünde satmak.Bu konuda yer sıkıntısı olmaz herhalde sonuçta pazarın çıkışında kimsenin yeri olmayan biryerde satış yapmak istiyorum.Zaten 20-30 karton yumurta satabilsem yeter benim için.
    İşte, zabıta gelipte belge felan ister mi ? Yer işgal parası felan gibi, vergi mükellefiyeti gibi belgeler...
  • Öle kimseye 20-30 karton sattırmazlar ordakiler yer parası ödüyor tabikide sorun olur.. Zabıta gelmiyorsa bile zabıtaya söylerler gelir =)

benim önerim kariyet.net gibi sitelerden veya sehrinde ajanslar varsa sitelerden bakıp tanıtım elemanlığı promotörlük gibi işlere bakman bunlar hem kolay hemde üzerinde sorumluluk olmaz ...Mesela yumurtayı satamadın diyelim elde kaldı al başa bela sonuçta sen bu işi sürekli yapan biri değilsin ki tam bilesin...

Ama tanıtım elemanı hatta palyacoluk bile yapsan cumartesi pazar günlük 50 tl den 100 lira alırsın çokta yorucu değildir..
  • Sattırmazlar. Daha doğrusu belediyeye para vermezsen sattırmazlar. Sen olsan sattırır mıydın parasını vermeyen adama? Yukarıda geçen başkasının tezgahının bir kısmını kullanıp onlara yardım etme fikri teorikte güzel; ama kabul ederler mi bilmiyorum.

Takdir ettim seni ama, bravo. Eğer Bornova'da tezgahı kurarsan gelip yumurtanı alırım; ama kazıklama yok haa
  • 30-40 tl kar yapsam yeter demişsinde sırf yumurtayla o kadar satış yapabilirsen helal olsun derim.Bence 15-20 tl kar yapsam desen daha yerinde olurdu.Zaten orada tezgah açtırmazlar.Belediyeye para vermeden aklıma göre satış yapamazsın.En iyisi tecrüben falan fazla yoksa mcdonalds, burger king falan başvur. Onlar zaten 20 li yaşlardakileri satış elemanı yapıyorlar.Ama fazla para kazanmayıda bekleme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pazarda tezgah açmak...
    9 yıl önce açıldı
    domates peynir ekmek gibi yok
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha mevsimlik şeyler satılsa daha iyi gibi. Mesela Erik. Gerçi şuanki durumda erik almak için sermaye gerekiyor
    Yaz geldi su satmak iyi kazandırabilir. BİM'de bile 20 krş. su. Koy soğutucunun içine buzları, at suları içine tamamdır
    Klasik fiyattan 50 krş.'a satsan 10 tane su'da 3 TL kar yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 11 Mayıs 2011; 1:15:27 >
  • iyide hocam zabıtadan niye çekiniyorsunuz ki zaten esnafdan yer için 3-5 tl mi ne alıyorlar sizde verin o kadar ne olcak yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.