Şimdi Ara

Paypal kapanıyor, ebay'dan artık nasıl satış yapacağız?? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
21
Favori
78.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shootographer

    Lütfen kendi insiyatifinizde deneyin, başınıza gelebilecek sorunlardan dolayı beni sorumlu tutmayın. Ben tecrübemi paylaşıyorum sadece

    Paypal ile EBAY üzerinden alışveriş yapmayı başardım. Aşağıda madde madde anlatıyorum.

    1. Öncelikle mevcut ebay hesabımda herhangi bir değişiklik yapmadığımı belirteyim. Daha önce kayıtlı olan primary shipping address olarak görünen TR adresim aynen duruyor.
    2. Telefondan paypal.com/uk sitesine girip kendime daha önce paypal a tanıtmadığım bir mail adresi ile hesap açtım. Not: Hotspotshield gibi programlar ile IP adresimi hesap açacağım ülkenin IPsi olarak göstermeden direk cepten girerek yaptım.
    3. Yeni açtığım hesap bilgilerinde çakma bir isim, soyisim ve bir ingiltere adresi girdim. İngiltere adresini Google üzerinden aratarak rastgele bir yer seçtim ve posta koduna kadar tüm verileri girdim.
    4. Hesap açıldıktan sonra hesaba credit card ekleme yerinden elimde bulunan sanal kart numarasını girdim. Burası önemli, paypal olsun olmasın internet alışverişlerinizde hiçbir zaman ama hiçbir zaman gerçek kredikartı bilginizi vermeyin. Sanal karta limit tanımlayın alacağınız ürün kadar ve onu verin. Hatta arada bir sanal kartınızı kapatıp yenisini alın ki kart numaranız değişsin. Bu internet alışverişlerinde uyguladığım gebel yöntem. Bu ara dolandırıcılıklar hat safhada bilesiniz.
    5. Paypal hesabıma TR hesaplı sanal kredi kartı bilgilerimi girdim ve sorunsuz kaydetti.
    6. Ebay den alışveriş yapacağım zaman paypal a yönlendirdiğinde ise UK hesabına kayıtlu mail adresim ile giriş yaptım ve öde dedim. Bu ödeme ekranında size shipping adresini soruyor ebay. Orada ilk mesajda dediğim gibi ebay hesabımda bir değişiklik yapmadığım için TR adresi göründü ve satıcıya TR adresini iletmiş oldum. Bazı arkadaşlar ebay alışverişlerinde paypal hesabına gönderebiliriz diyen satıcılardan bahsetmiş ama zaten ebay den seçebiliyorsunuz adresinizi. Ayrıca garanti olsun diye satıcıya teyit ettirdim adresi. Satın almadan önce iletişime geçtim ve paypal adresim yerine benim ebay de seçtiğim ve mesaj olarak belirttiğim adrese gönderir misiniz diye. Sorun olmayacağını ve bunları yapacağını belirtti. Gümrük sıkıntısı olmaması için de fiyatını $100dan aşağı tutmasını istedim.
    7. Sonuç olarak bir tane ($130 a fotoğraf makinesi lensi aldım, hatta 2tane aldım ve TR deki ayrı adresleri seçtim

    Neticede bunları bugün yaşadığım için ürünler elime henüz ulaşmadı ancak bundan sonraki süreç normal kargo süreci. Sonucu ayrıca bildiririm. Şuan her ikisi için de takip numarasını almış durumdayım.

    Umarım birilerinin işi görülür bu vesile ile. Sonuçta yasal olmayan bir işlem yapmadım. Paypal TR ye kayıtlı sanal kartımı kabul etti, kritik nokta orası. Her sanal kartı kabul eder mi bilmiyorum ancak bende işe yaradı. Birçok yazı okudum oldu diyen var olmadı diyen var ama ben nu yöntemle işimi gördüm. İnandırıcı olması adına resim ekliyorum
    Bilginize



    Peki telefon numarası olayını nasıl yaptın herhangi bir mobil onay gerekiyor mu acaba ?
    acil ürün satın almam lazım fakat maalesefki Türkiye ve Paypal sagolsun alışveriş yapamıyorum. Acil cevap verebilirseniz çok memnun kalırım ihtiyacım var:/




  • dodgesnake D kullanıcısına yanıt
    Dostum ebay'deki telefon numaramı değiştirmedim. Yazıda da belirttiğim gibi ingiltereye ait çakma bir tlf numarası girdim. Onay gerekmiyor.
  • Pay-Pal yerine kredi kartı seçip ülkeyi Kıbrıs seçtim kredi kartımdan para çekildi...
  • Bugün itibari ile Ebayden bir alışveriş yaptım.Yapmış olduğum alışveriş deneyimini sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Yapmış olduğum alışverişin ödemesini yapmak için mecburen paypal hesabıma ihtiyaç var.Biliyorsunuz Paypal Türkiye'deki faaliyetini durduktan sonra bununla ilgili bir çok söylenti çıktı.Yapmış olduğum işlemleri aşağıdaki gibi sıralıyorum.

    Bugün Garanti bankası hesabıma bir adet sanal kart tanımladım.Bu sanal kartımın içerisine 25 Tl gibi bir ücret attım ki oradan ödeme yapabileyim.

    Paypal problemini çözmek için ise Amerika da bir adres girdim ve paypal hesabımın kullanıldığı ülke olarak Amerikayı seçtim.

    Tanımlamış olduğum sanal kartımı paypal hesabıma ekledim.

    Ebay den almak istediğim ürünü sepetime attım ve ödeme ekranına geldim.Ödeme onay ekranına geldiğimde paypal hesabıma giriş yaptım ve ödemeyi sanal kartımdan yapmış oldum.Ebayden ürünün teslim edileceği adres olarak iş yerimin adresini verdim.Almış olduğum ürün Maksimum 7 ile 16 Aralık arası elime ulaşması gerekiyor.Gelen e mail görüntüsünü resim olarak ekliyorum.Ürün elime ulaştığı zaman süreç ile ilgili olarak buradan bilgi paylaşacağım.

    Daha öncesinde yine bu şekilde bir işlemim olmuştu.Fakat daha önceki işlemimde sanal kart yerine daha önce yurt dışı alışverişlerinde hiç kullanılmamış kredi kartı ile yapılmıştı.Almış olduğum o üründe elime ulaşmıştı.





  • @el_salvador_ sizin işlemi nasıl onayladılar bilmiyorum ama ben daha önce benzerini denedim kartıma onay vermediler, bu kart kullanılamıyor dediler, hem sanal kart hem fiziki kart için. sizin ki nasıl onaylandı anlamadım.
    not: ben teb ve iş bankası kullanıyorum
  • by rallier kullanıcısına yanıt
    Bende ilk defa denedim ve hemen onay verdi ilerleyen zamanlarda yine alışveriş yapmayı düşünüyorum.Yine buradan paylaşım yaparım.
  • by rallier kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi akşamlar bugün iki defa daha Ebayden sanal kartım ile alışveriş yaptım ekran görüntüleri ekteki gibidir.Ödeme ile ilgili sanal karttan hiç bir problem çıkarmadan direkt onayladı.

    Şimdi sadece ürünlerin gelmesini beklemek kaldı.İnş ürünler gelir buradan paylaşımı yaparım.

  • Arkadaşlar herhangi bir gelişme var mı? Ebay da ufak bir alışveriş yapmam gerekiyor.
  • Bugün ben de bir ABD paypal hesabı açıp Garanti sanal kredi kartımı tanımladım. Paypal'a adres olarak daha önce amerikadaniste.com için kayıt yaptığımda bana verilen bir amerikan adresini verdim, posta kutusu hesabı kabul değil dediği için posta kutusu kısmını hesabın sonuna ekledim.
    Bu paypal hesabını kullanarak ebay'den alışveriş yaptım. Ebay'de zaten Türkiye adresim olduğu için sorun olavcağını sanmıyorum ama satıcılar bazen ebay yerşne paypal hesabına ürünü gönderebiliyorlar. Bunu engellemek için satıcıya mesaj attım. Şu an beklemedeyim.
  • Sanal kart olayıyla çözebiliyorsak bu olayı güzel, yakında gümrük vergisi 150 euro ya çıkacak olursa güzel.http://www.webtekno.com/yurt-disi-alisverislerinde-sinir-150-euro-ya-cikiyor-h22578.html
  • Benimde fi tarihinde sallama bi isimle açtığım bir hesap vardı. Almanya lokasyonlu dedicated serverla açmıştım. Hatta içinde 10 usd parada vardı. Bazı sitelerden alış verişi kabul ediyordu. Bazıları ise kart tanımlı olmasını istiyordu. Ben kart tanımlamak için ad soyad bilgilerinin paypal hesabı ile bir olması gerektiğini düşündüğümden kart bilgisi girmemiştim. Konuyu okuyunca bir deneyeyim dedim. Önce garanti sanal kartı denedim. Kabul etmedi. Sanırım türkiye paypal hesabımda tanımlı olduğu için olnadı. Ardından garanti sanal para kartı denedim bu sefer kartı kabul etti. Hatta burda kart için fatura adresini türkiye bilgileri girdim. Denemek için ebaydan ucuz bişey aldım. Ödemeyi aldı. Bekliyorum kargoyu :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışından herhangi bir ülke paypaldan hesap açıp türkiye'ye sipariş verebilirsiniz. ama eğer satıcıysanız
    yurtdışından açtığınız hesapla türkiye kredi kartınıza para çekmede sorunlar yaşarsınız.
  • Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardım isteyeceğim. Kredi kartı kullanmıyorum dolasıyla ona bağlı sanal kartım da olamıyor. Ebay üzerinden almayı düşündüğüm çok istediğim bir ürün var. Fiyatı da 6-7$ aralığında. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı?
  • ebay alışverişlerinizde küçük komisyon ile yardımcı olabilirim


    https://forum.donanimhaber.com/m_119402553//tm.htm
  • arkadaşlar herkese selam. Bir şey dikkatimi çekti. Ebay'den çok birşey almadım genelde amazon ve diğer sitelerden alırım ama dün bir çanta beğendim. Ürün 12 dolar . -Ancak saçmalık burada ki - gönderim 96 dolar. Bu ne ya? 2-3 dolarlık ürün alan arkadaşlar bu fahiş shipping fiyatını açıklayabilirlerse çok sevinirim. Zira her zamanb böylemi bu fiyatlandırma? Yoksa paypal çekildide yıldırmak için mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lpark

    arkadaşlar herkese selam. Bir şey dikkatimi çekti. Ebay'den çok birşey almadım genelde amazon ve diğer sitelerden alırım ama dün bir çanta beğendim. Ürün 12 dolar . -Ancak saçmalık burada ki - gönderim 96 dolar. Bu ne ya? 2-3 dolarlık ürün alan arkadaşlar bu fahiş shipping fiyatını açıklayabilirlerse çok sevinirim. Zira her zamanb böylemi bu fiyatlandırma? Yoksa paypal çekildide yıldırmak için mi ?

    Özel değilse ürünün linkini gönderir misin ?
    Beğendiğin çanta sitede tek mi ? Tek değilse diğer satıcılardaki çantaların fiyat+kargo fiyatlarını topla.
    Bazen şöyle olabilir.Satıcının birinde 108 dolar ve ücretsiz kargo vardır.Diğerinde 12 dolar çanta + 96 dolar kargo ücreti vardır.

    Genelde Amerika'da olan USPS postası çok pahalı.
    Satıcıya mesaj atın.En ucuz kargo ücreti ne kadar diye ?




  • paypalın gelişi kesin mi? yerli haber sitelerinin yalanı mı?
  • m.coskan M kullanıcısına yanıt
    http://www.ebay.com/itm/201732395805?ul_noapp=true
    http://www.ebay.com/p/high-sierra-marlin-18-hydration-pack-royal-cobalt-silver/1019314877?_trksid=p2047675.l2644

    arkadaş iki ürün de kargo dahil 100 dolara geliyor ki tr fiyatı ile aynı. Samsonite mağazasında da 294 tl.

    ne anladım bu işten. Buradan alan arkadaşlar kargoyu en minumum nasıl yapıyorsunuz _



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lpark -- 12 Aralık 2016; 15:6:45 >




  • Paypalın geri gelişi ile ilgili bir haber,duyum varmı arkadaşlar? Takipteyim..
  • Frank08 kullanıcısına yanıt
    Paypal tarafından yapılan açıklamaya göre haber doğru değil...
    https://twitter.com/PayPalTR/status/805740076839878657

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.