Şimdi Ara

Paylaşımlı ve paylaşımsız ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar leptop almaya karar verdim internette özelliklere bakarken ekran kartı yerinde paylaşımlı ve paylaşımsız diye 2 tane seçenek oluyor. Bunlar arasındaki farklar nedir, hangisini almalıyım?

Bu arada hazır konuyu açmışken en fazla 1500 TL ye bakıyorum. Genelde internet işleri için alıcam fakat arada oyun oynarım tabi. Öyle çok yüksek grafikli oyunlarda değil açıkçası. Knight online falan oynarım kardeişmde gta san andreas oynar.

Çevremdekiler o fiyata alıcaksan özellikleri mutlaka şunlar olsun diyorlar. i5 olsun, işlemci hızı 2 nin üstünde olsun tabi buna internette 1.7 yazıyor ve turbo boost ile 2.7 yazıyor bunu anlamıyorum açıklarsanız sevinirim. 4 gb ram 2 gb ekran kartı olsun diyorlar bende pek anlamadığım için buraya yazdım. Aslında böyle özellikli pc lere rastlamıyorum değil. Mesela Casper de buldum buna benzer özellikler fakat casper çöp diyorlar En çok asus lenovo ve toshıba yı önerenler oldu.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• paylaşımlı onboard ekran kartıydı sanırım paylaşımsız normal ekran kartı gibi bişeydi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: EtkisizEleman95

Arkadaşlar leptop almaya karar verdim internette özelliklere bakarken ekran kartı yerinde paylaşımlı ve paylaşımsız diye 2 tane seçenek oluyor. Bunlar arasındaki farklar nedir, hangisini almalıyım?

Bu arada hazır konuyu açmışken en fazla 1500 TL ye bakıyorum. Genelde internet işleri için alıcam fakat arada oyun oynarım tabi. Öyle çok yüksek grafikli oyunlarda değil açıkçası. Knight online falan oynarım kardeişmde gta san andreas oynar.

Çevremdekiler o fiyata alıcaksan özellikleri mutlaka şunlar olsun diyorlar. i5 olsun, işlemci hızı 2 nin üstünde olsun tabi buna internette 1.7 yazıyor ve turbo boost ile 2.7 yazıyor bunu anlamıyorum açıklarsanız sevinirim. 4 gb ram 2 gb ekran kartı olsun diyorlar bende pek anlamadığım için buraya yazdım. Aslında böyle özellikli pc lere rastlamıyorum değil. Mesela Casper de buldum buna benzer özellikler fakat casper çöp diyorlar En çok asus lenovo ve toshıba yı önerenler oldu.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

öncelikle paylaşımlı ve paylaşımsız olayına bi açıklık getirelim hocam. paylaşımlı ekran kartı denilen şey intel veya Amd işlemcinin içinde bulunan dahili grafik yongasının kullanılmasıdır. paylaşımsız olduğunda ise harici bir ekran kartı bulunur kendi Gpu su olan bellekleri olan performans oldukça artar. Paylaşımlı bir ekran kartıda seni memmun etmez gibi geliyor bana eğer sadece video izlerim küçük oyunlar ile oynarım dersen alabilirsin , ama fazlasını bekleme , turbo boost teknolojisi ise işlemcinin standart olan frekans hızını biraz daha yükseltmesidir. işlem gücü gerektiğinde eğer ( sıcaklık da el veriyorsa ) belirtilen oranda yükseltilmesidir. her zaman turbo boost da en son ayarda 2.7 ghz ile çalışacak değil , ara sıra güç gerektirdiğinde 2.7 Ghz ye çıkar. sıcaklık ve kullanım önemlidir. Marka konusu ise ben yıllardır diz üstünde ve masa üstünde Asus kullanıyorum , tavsiye ederim hem kullanış hem satış sonrası destek , ilerde yükseltmek istersen ( örneğin bi 2 GB daha ram takmak istersen ) daha rahat yaparsın işini. Alacağın model olursa link at ona da bakıp yardımcı olalım.

• Paylaşımlı sisteme gömülmüs bir gpu yongasını kullanıyor demektir, paylasimsiz ise gpu'ların bellegiyle diger tum bilesenleriyle harici olarak takimasi demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmC43 -- 8 Aralık 2014; 11:55:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyhanla kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam aydinlattiginiz için. Şu sıralar modelleri araştırıyorum kafamda belirledigim bişeyler olunca sizi özelden rahatsız ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı :)
    23 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.