Şimdi Ara

Patronumdan alacağım hakkında mahkeme-yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    mayıs ayında maaşlarımızın düzensiz yatmasından ötürü satış personeli olarak çalıştığım firmadan istifa ettim.
    prim ve maaş toplamım 22bin küsür tl elimde alacaklı olarak muhasebe ekstrem de var.
    patrondan ödemesini istiyorum şimdi çok zor deyip geciktiriyor, üzerinden 7 ay geçti.
    mahkemeye versem faizi ile beraber alabilir miyim?

avukat masrafını nasıl minimuma indirebilirim ya da kendim bu süreci takip edebilir miyim?
    Nasıl bir yol izleyebilirim. Bununla ilgili okuyup çalışabileceğim bir kaynak var mıdır?

• Bu alacaklara ilişkin daha önce ihtarname çekmediyseniz dava tarihinden itibaren başlayacak mevduata uygulanan en yüksek faiz oranından hesaplanacak faiziyle birlikte ücret alacağını alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigs -- 20 Aralık 2018; 8:49:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki nasıl bir yol izlemem gerekiyor, henüz ihtarname çekmedim

• İhtar çekmeden mi ayrıldınız iş yerinden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çekmedim, istifa edip başka işe girdim.

• akinysl kullanıcısına yanıt
    Dilerseniz noter aracılığıyla ihtar çeker beklersiniz bir süre dilerseniz ihtar çekmeden doğrudan dava açabilirsiniz.

• Benzer durumları yaşıyoruz. Bizde de 6. Aydan bu yana ödemeler düzensiz. Bu nedenle işten ayrılanlar oldu.

İhtarname çekip çekmemek size kalmış.
    Dava açın mahkemeden önce size arabulucu atanacak. Arabulucunun belirlediği bir tarihte Siz ( veya avukatınız) eski işlerinizin avukatı arabulucu ile birlikte görüşeceksiniz. Anlaşabilirseniz ve anlaşmayı imzalarsanız resmi evrak oluyor. Anlaşılan günde ödeme yapılmazsa icra ile tahsil edebiliyorsunuz.
    Yalnız arabulucuya 2 tarafta belirli bir ücret ödüyor tam hatırlamıyorum %3 ü olabilir, internetten araştırırsınız.
    Bizde ayrılanlar o ücreti ödemeyi reddedip işveren'e yıktılar kı bence de haklılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vekalet hakkında yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigs

Dilerseniz noter aracılığıyla ihtar çeker beklersiniz bir süre dilerseniz ihtar çekmeden doğrudan dava açabilirsiniz.
    Daha önce ihtar çekenler oldu, sonuca mahkeme yolu ile ulaştılar

• quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Benzer durumları yaşıyoruz. Bizde de 6. Aydan bu yana ödemeler düzensiz. Bu nedenle işten ayrılanlar oldu.

İhtarname çekip çekmemek size kalmış.
    Dava açın mahkemeden önce size arabulucu atanacak. Arabulucunun belirlediği bir tarihte Siz ( veya avukatınız) eski işlerinizin avukatı arabulucu ile birlikte görüşeceksiniz. Anlaşabilirseniz ve anlaşmayı imzalarsanız resmi evrak oluyor. Anlaşılan günde ödeme yapılmazsa icra ile tahsil edebiliyorsunuz.
    Yalnız arabulucuya 2 tarafta belirli bir ücret ödüyor tam hatırlamıyorum %3 ü olabilir, internetten araştırırsınız.
    Bizde ayrılanlar o ücreti ödemeyi reddedip işveren'e yıktılar kı bence de haklılar.
    Hocam merhaba,ben is yerimden istifa etmeden ayrıldım.6 ay oldu.1000 tl ye yakın mesai alacağım var.

Adliyeye gidip mesai paramı almadım bu nedenle şikayetçiyim desem yeterli olur mu?

Sizce parayı alma ihtimalim var mı?

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Yapacağınız bu şikayetten bahsettiğiniz şekilde bir sonuç alamazsınız zira anlaşmazlık cezai değil hukuki bir mesele. Hukuki dava ve takip ile paranızı alabilirsiniz.

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Sizin konunuz hakkında bilgi sahibi değilim o nedenle sizi yanıltmak istemem. Bir önceki mesajda bilgi verilmiş.

Yalnız kendiniz ayrılmışsınız işyeri de sizi işe mazeretsiz devamsızlıktan dolayı işten çıkarmıştır. Sizin de ihbar sürenizin olması gerekir. Önceden haber vermeden çıktığınız için işyeri sizden para talep edebilirdi yada dava olursa talep eder diye düşünüyorum.

Bu konuyu da araştırın mesai ücretini alacağım derken borçlu çıkmayın.

• arabuluculuğa başvurun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.