Şimdi Ara

Pathfinder D20 Serisi (Kingmaker çıktı, Wrath of the Righteous çıktı) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
8
Favori
9.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu an için gerek yok bence, düz oyunu almak daha mantıklı. Hele bir açıklandın DLC ler, ek paketler o zaman düşünülür.

Oyunun krallık kısmı muntazam olmuş. Çok mikro yönetim sevmeyinlerin hoşuna gitmeyebilir, isterseniz otomatiğe alabiliyorsunuz. Ama oto ya alınca hem güzel bonuslar kaçabiliyor hem de steam achievementlerı sayılmıyor.
    Bir taraftan şehir kurup, bunları geliştiriyoruz. Sonra yakınlardaki bölgeleri topraklarımıza katıp buralarada ufak köyler kurma ve yönetme var.
    Parti elemanlarımızı ve yoldan topladığımız NPC leri yardımcımız olarak atıyabiliyoruz belli konularla ilgili. Ve topraklarımızda çıkan problemlerle ilgilenmeleri için görevelendirebiliyoruz. Herkesin kendi fikirleri ve problem çözme metodları var tabii ve size sundukları teklifleri beğenmeyip, sürekli tartışırsanız istifa edebiliyorlar.(ütopya gibin bizler için)
    Bazı problemler çok büyük ve belli sürede halletmezseniz krallığınızın yıkımına bile sebep oluyorlar. Düzgün biçimde halledilirse hem kaynak hem de mutluluk(veya öteki statlar) olarak geri dönüşü oluyor.
    Arada direkt baron olarak sizlede görüşmek için gelenler oluyor. Bunlar ve çok büyük problemler dışında taht odanıza uğramanıza gerek yok. Hatta konuşmak için gittiğiniz kişi saçma sapan konuşursa "Beni bu kadar yok bunun için mi yürüttün, OTURTUN BUNU KAZIĞA!" gibi söylemlerde buluna biliyoruz. (chaotic evil = cartoon evil)

Oyun uzun zamandır gördüğüm en iyi ahlaki(aligment) konuşma seçeneklerine sahip. Aralarda müthiş cevaplar ve aksiyonlar var gerçekleştirebileceğiniz. Tekrar edilebilirliği çok yüksek bu sayede.

Eklenti:

Magus sınıfı hakkında uzun uzun yazmak istiyorum ama yazamıyorum
    Çok eğlenceli ve tehlikeli bir sınıf olmuş, eskiden zorla yaptığımız warrior/wizard ları bir üst seviyeye taşımış. Dokunma bazlı büyüleri kılıcımıza ekleyip, hem normal zarar hem de büyünün etkilerini verebiliyoruz ve ıskalasa bile büyü kılıçta kalmaya devam ediyor.Kritik vurunca büyü hasarı da katlanıyor, üstüne bütün büyüleri yenileyebilmesi de var dinlenmeden.
    Wizarda has defans büyüleri de iyice delirtiyor karakteri. Mage armor, Blur, Mirror İmage derken 40 AC li tanklara taş çıkarıyor sınıf.
    Ateş bastı konuşurken bile.

Bir diğer konuşmak istediğim sınıfı ise Sorcerer: Abyssal Bloodline. Tek diyeceğim rahatça 40 STR üzeri olan bir ejderhaya dönüşebiliyoruz. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Ekim 2018; 15:26:22 >

• siberarmi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende oyunu beğendim. Sizin konunuzu görmesem, belkide böyle bir oyundan haberim bile olmayacaktı.
  • Bugün gelmesi beklenen büyük bir yama vardı ama tam anlamıyla oynanabilir yapmak amacıyla oyunu 22 Ekim e ertelediler. O zamana kadar ufak hotfix ler gelmeye devam edecek. biraz test de etmek istiyoruz dediler. Sanırım yayıncı firma fazla test imkanı sağlamadan sürdürdü piyasaya.
  • Oyunun başlangıçta bize verdiği takım arkadaşlarını oyuncular diğer benzer oyunlar ile kıyaslamamalı bence. Çünkü giriş kısmını geçtikten sonra bu karakterleri kovmak mümkün. Yani iyilik saçan bir grup ya da tiran ve yalnız bir yönetici olmak elimizde.

Not : Oyunun zorluğu ve sistemi solo karakter oynanmasına ne kadar müsaade ediyor bilmiyorum. Solo oynamıyorum çünkü.

Bunların dışında çok bug var ben en azından 22 Ekim'de geleceği belirtilen büyük yamadan önce oynamanızı tavsiye etmiyorum. Oyunda en sevmediğim kısım ise yeteneklerin açıklaması ve yetersiz görev kitabı. Örnek vermem gerekirse çok basit bir yetenek yani elinizden alev saçıyor. Bu yeteneğin açıklamasını gereksiz uzun ve anlamsız yapmışlar mesela. Elinizden çıkan ateş vurduğu düşmana atıyorum 2d10 zar atar düşmanın dirençlerini yok sayarak ateş hasarı vurur yazacaklarına gılgamış destanı gibi uzun uzun yazmışlar çok gereksiz olmuş. Bir de görev kitabı bizi alternatiflere yöneltmiyor. Bir sorunu çözmenin 5 yolu varsa biz diyaloglarla en baba üçüne ulaşabiliyoruz geri kalanı bulmak ya iyi önsezilere ya da başka oyuncuların izlediği alternatif rotalardan gittikleri hikayeleri forumlarda falan paylaşması ile çıkıyor.

Özet geçersek güzel oyun ama oynamak için acele etmeyin.

• siberarmi kullanıcısına yanıt
    Geçen oyunu denedikten sonra, bugün indirim dönemini beklemeden aldım. Bu tip özgün iş yapan yapımcıların eserlerinin hakkını tam fiyat üzerinden vermek lazım. Onlara para, bize de karma lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 5 Ekim 2018; 23:17:9 >
  • Oyun iyi güzel ama şu hızlı yamalar düzgün çalışan kısımları da bozmaya başladı. Ayın 22 sine kadar beklemesini tavsiye ederim oynamak isteyenlerin.
  • Oyuna 3.4 GB'lık yeni bir yama geldi, Steam forumlarında yamadan şikayet ediyorlar. Genel olarak seslerin gittiği yönünde bir şikayet var.
  • Dosyaların yeri değişmiş sadece, hemen düzeltmek işin bir yama daha çıkarmışlar.
    Ben yamayı indirene kadar o yama için 2 yama daha geliyor
    Acemilikleri belli oluyor her şekilde. En azından eski oyunlar gibi yamalar bize güvercinle gelmiyorlar. Arcanum'u bitirebilmek için Level dergisinden gelen yamayı yüklemek zorunda kalmıştım zamanında. Temple of Elemental Evil veya Gothic 3 e ise hiç girmek istemiyorum.

Küçük firmalar ya anlaşmaları gereği(Kotor 2 New Vegas) ya da paraları bittiği(Bloodlines) için oyunları bu şekilde çıkarmak zorunda kalıyorlar. Umarım bu sefer ki hakkettiği yere kavuşur ve tam anlamıyla oynanacak kıvama gelir herkes için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 7 Ekim 2018; 18:24:52 >
  • Uzun süredir takip ettiğim bu oyunu sayın @siberarmi'nin anlatımlarıyla da yeterince gaza gelerek kış indirimlerini beklemeden, forumda %30 indirimli olarak steam gift satan arkadaşın birinden 43 liraya aldım (bence fazlasıyla hak ediyor) yaklaşık 20 yıldır FRP oynayan biri olarak böyle bir oyunu almamak yaşam biçimime hakaret olurdu

22 ekimde gelecek olan büyük yamaya kadar oyunun mekaniklerine alışmak için farklı karakterler deneyeceğim bakalım.

Bu arada karakterler için tavsiye ettiğiniz build'leri de paylaşırsanız çok makbule geçer arkadaşlar.
  • Yakın dövüş için Vivisectionist tavsiye edebilirim, rogue ilke alchemist birleşimi ve biraz mikro ile coşuyor. Critlerden aldığı hasarı azaltma ve mutajenler çok iyi seçenekler.
    Okçu var güzel partiye alabileceğimiz ama isterseniz Eldrciht Archer büyü ve oku güzel karıştırıyor. Büyü seçenekleri saçma kısıtlı sadece.
    Büyücü içinde Abyssal sorcerer tavsiyem olur, summona yönelip ileride gelen ejderhaya dönüşme olayı ile coşuyor.
  • Çok teşekkürler hocam. Sanırım Abyssal Sorcerer ile başlayacağım :) tank ve healerı zaten yolda buluruz iyi kötü.
  • HeroTürk kullanıcısına yanıt
    Başta 2 tank ve iyi bir healer geliyor zaten. Önceki sayfada az da olsa bahsettim gruba katılan üyelerden. İstersek yüksek fiyata da olsa bütün parti elemanları nı da kendimiz yaratabiliyoruz.

Druid, monk ve sorcerer yok etrafta. Rogue da baya bir geç katılıyor gruba.
  • Anladım hocam. Öyleyse başlangıç paketi alanlar olarak yolda bulamayacağımız Sorcerer, druid, monk gibi elemanları kendi karakterimiz olarak yaratıp başlamak daha akıllıca olacaktır. Bunu öğrendiğim de iyi oldu, çok teşekkürler.
  • Bugün sabah 650 MB'lık bir yama geldi, şimdi de 5.4 GB'lık başka bir yama iniyor. Bu oyun hep böyle yama mı alacak, yoksa bu aralar mı böyle oluyor? Ciddi ciddi 22 Ekim'de gelecek dediğiniz yamayı bekler olduk.
  • Güzel yazmışsın hocam eline sağlık. Fena durmuyor oyun, üstüne üstlük Chris Avellone hikaye kısmında çalışmış. En yakın zamanda alıp denemek lazım.

Bu arada geçenlerde Bard's Tale 4 çıktı, deneme imkanı bulabildin mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-90639810B -- 10 Ekim 2018; 20:41:50 >
  • Yamanın yaması geliyor

Aslında Act 3 e kadar ölümcül bir bug yok, arada 1-2 bozuk görev çıkıyor sadece. Ama gelen ara yamalar çok hızlı ve test edilmeden sürülüyor piyasaya, bu yüzdende tamir ettiğinden daha çoğunu bozuyor.

@hidden hand
    Chris Avellone çok az yazmış anladığım kadarıyla, arka plan hikayelerininin çekirdeklerini yazmış. Nok Nok adlı parti elemanını komple yazmış bir de.
    Bard's Tale 4 ü az oynadım, başları biraz yavaş ama ilerledikçe iyi oluyor. O tarz fazla oyun gelmediği için eksilerini göz ardı ediyoruz açıkçası. O da baya sorunlu ek olarak, 1-2 büyük yama lazım.
  • Arkadaşlar oyun haritasında karşılaştığımız bölgelerin yerleri sürekli sabit mi? yani oyuna her yeni başladığımızda haritada aynı yerlerde aynı düşmanlar ile mi karşılaşıyoruz? ve aynı bölgelerde aynı eşyalar mı çıkıyor?

Daha önceki açtığımız oyunda gördüğümüzde herhangi bir eşya düşürmeyen bir düşmandan veya bölgeden, yeni açtığımız oyunda kaliteli bir eşya düşürme şansımız var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTürk -- 11 Ekim 2018; 13:47:10 >
  • HeroTürk kullanıcısına yanıt
    Her şey aynı, sadece ufak tefek değerli taşlar ve altın miktarları değişiyor. Elle yerleştirilmiş durumda neredeyse bütün eşyalar.
  • Anladım hocam. Bu olay tekrar oynanabilirliği baltalayacaktır biraz ama sağlık olsun, her halükarda güzel oyun.
  • 5-10 defa oynanır baştan :P Her karakter her eşyayı kullanamıyor mesela, paladin yok benim grupta, ona özel eşyalar düşünce ağzım sulanıyor. Aynısı druid için de geçerli.
    Good/evil - Lawful/neutral/chaotic olayı da baya işi ilginçleştiriyor bu oyunda. Aslında tam lawful evil oynanacak oyunmuş,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.