Şimdi Ara

PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.520
Cevap
126
Favori
397.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğer sürpriz bir gelişme olmazsa, bu şekilde gelirse sezonu pas geçerim. Last of Epoch bu sezon beni götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 20 Ağustos 2025; 13:13:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

Neden, bence tam aksine skiplenmemesi gereken bi sezon gibi duruyor. Özellikle 0.2 sonrası işleri daha iyi hale getirmek için daha fazla çabalamışlardır. Özellikle build çeşitliliği çok artacak belli ki, cruel saçmalığı yok, act 4 ve sonrasında yeni 3 adet mini actler olacak o da birbirinden yeni. Birçok skill değişmiş, yeni skiller vs var. Witch'e yeni silah gelmiş reaper tarzı, reap falan var, minyonların sistemi bi tık değişmiş.

Support gemler, unique support gem. Bayağı bi değişiklik var, daha end game görmedik bir de. Bence bu akşam yayından sonra karar vermek daha mantıklı olur. Ben de druid bekliyordum yazık oldu ama demek ki önce tüm sınıfları dengelemek, build çeşitliliklerini arttırmak ve her skillerini işe yarar yapmak istiyorlar o yüzden yeni sınıf ya da yeni alt sınıf eklememişler diye tahmin ediyorum. Aslında güzel bi sonuç çıkabilir bundan.

• Kage. kullanıcısına yanıt
    75.000 adet support gem mi getirmişlerdi geçen patch'lerde? Sayılardan ziyade niteliğin önemli olduğunu fark etmişsinizdir umarım.
    Oyuncunun ilgisini çekemezse alternatifi var. Last Epoch bana güzel bir sezon vaat ediyor. POE'yi tabii ki de takip edeceğim. Sizintıların ötesine geçip tatmin edici bir şey sunarlarsa en azından LE'ye ara verip burada da oynarım, aksi halde hiç girmem.

Bu sefer olay yeni support gem eklemek değil ki, support gemlere de değişiklik gelmiş. Mesela aynı sup gemden takamıyorduk, bu limiti kaldırmışlar. Sup gemlere seviye getirmişler. 1.level da olan bi sup gemi %20 dmg, -%20 alan sunuyorsa mesela, seviye 2 de alan dezavantajı -%10 oluyor, 3.seviyede extra farklı bi özellik sunabiliyor ya da tüm özellik farklı bir şeye dönüşebiliyor. Aynı şekilde unique sup gem getirmişler, bunlar da tam olarak pozitif etki sağlıyor gibi gibi.

her patch yeni 100 unique ya da 100 sup gem eklemek çözüm değildi yine anlamışlar bunu, yeni sistem bayağı değiştirecek oyunu.

Druid class ve Monk spec gelmezse ben de bu sezon oynamayacağım, gerçi geçen sezon da oynamamıştım. :) Epey bir değişiklik vardır, 2 sezon geçti ama o ilk hype'ı acemice kaçırdılar.

Arada sağlam patchlerle artırabilecekken...

Yeni unique Rainbow sword. PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 20 Ağustos 2025; 15:36:35 >
    - Yeni class
    - Doyurucu sezon mekaniği
    - Sayıca daha fazla item drop
    - Küçültülmüş harita (veya daha dolu hissettiren)
    - Yetenek ağacının daha etkili olması

Bunların tamamı gelmek zorunda. Oyuncuların talepleride aşağı yukarı bu yönde genel olarak. Muazzam bir şey beklemiyor oyuncular. Eskiden GGG, o kadar yaratıcı ve doyurucu sezon getiriyorduki... Bu sezon pas geçerim dediğimde her zaman oyuna çekiyordu beni. Vaktim olmamasına rağmen, bir şekilde en azından bir tane karakter levelleyip sezona bakardım. GGG artık böyle bir hava vermiyor, her sezon çuvallama durumu alışkanlığı oldu. Umarım yanılırım da eğlenceli şeyler yaparlar.

• oyunu vampire survivors kafasından çıkarmaları lazım . hem arpg hem souls like olmuyor

• Öyle tabi, yeni bir şeyler eklenmedikçe özellikle erken erişim sürümüne, insanın ilgisini pek çekmiyor. O konuda katılıyorum, ve çoğu insan da burdakiler gibi yeni sınıf yoksa ben de yokum diyor.

Ben bunu daha önce oyunun forumuna da açmıştım, her ne kadar değişiklik yaparlarsa yapsınlar ve ne kadar doğru yolda ilerlerse ilerlesinler, yeni sınıf getirmezlerse 0.2 de sağlı sollu aldıkları şikayetleri yeniden alacaklar bir şey değişmeyecek. Bu sefer konu yeni sınıfın olmaması olacak, arkasına bu oyun ne zaman 1.0 olacak öyleyse denilecek, erken erişim süresi boyunca yeni bir şeyler görmeyecek miyiz denilecek her türlü bi ton şikayet alacaklar. Şimdiden herkes leak sonrası ben oynamam druid yoksa diyor.

Tam olarak onaylanmadı olmayacağı, sadece erkenden makaleyi yayımlayacan fransız herif youtube da bi yoruma cevap olarak atmış druid yok diye. Hala daha çoğu insan belki son dakika eklemeye karar vermişlerdir vs diyor, ancak ben ekleneceğini düşünmüyorum aksi halde teaser falan görürdük druid ile ilgili. 3 tane yayımladılar bir tanesinde druid izi yok.

Benim tahminim, şikayetler yine devam edeceği için 0.3 lig ortası gibi ekleyecekler druidi, 0.4'ü beklemeyecekler. Tahmin sadece, çünkü druid'in şuana kadar 10 kez hazır olmuş olması gerekiyordu. Bu sınıf oyunun ilk erken erişime çıktığı zamana hazır bi sınıftı yani, plan oydu. Son dakika vazgeçmişler biraz daha cilalamak için. 9 ay oldu, hala eklenmemesi çok ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 20 Ağustos 2025; 18:45:50 >

GGG oyunculardan koptu bence. Neyse, patch yayını gelsin göreceğiz. Belki de ben çok karamsarlık sergiliyor olabilirim ama beklentiyi düşük tutmam gerektiğini bir kez daha görüyorum.

Hocam ben ilk oyunu oynamadım. Bu oyunla giriş yapmıştım bayadır da oynamıyorum malum araya bir sürü oyun girdi ve bu oyun henüz erken erişim safhasında. Merak ediyorum siz nasıl bir şey bekliyorsunuz da hayal kırıklığına uğruyorsunuz "erken erişim" statüsünde bulunan bir oyundan. İlk oyundaki tecrübelerinize dayanarak mı bir şeyler beklediniz de olmadı acaba?

• Hoid kullanıcısına yanıt
    Oyunun erken erişimde olması sanırım bütün negatif durumları absorbe ediyor. Erken erişimde olduğu için major yenilikler getirmeleri lazım zaten.

Şuan sezon duyurusu yapılıyor ve şaşırtıcı bir şey yok. Class yok. Eski oyunun en sıkıcı sezonunu koymuşlar. 5 gün sonra oyuncular söylenir bir hafta sonra oyun dibi görür yine.

Druid bekleniyor yazmışardı konuya onunla ilgili bir şey yok sanırım. GGG vaat ettiği şeyleri yerine getirmiyor anladığım kadarıyla. Ben şimdi Türk bir yayıncıdan açtım onun yorumlamasını izliyorum da yayıncı epey beğendi anlatılan şeyleri de ben hiç anlamıyorum neler geldiğini.   Sanırım çok da kötü bir yama değil fakat insanlar yeni class bekliyorsa onların neden hayıflandığını anladım.

• Hoid kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarı beklentiler belli oyuncuların. Sezon duyurusundaki klasik hype'ı pas geçersek şuana kadar beni tatmin etmedi. Yeni class gelseydi onun etkisi farklı oluyor.

• Sezon aslında fena değil, keşke birde yeni class ekleselermis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 20 Ağustos 2025; 23:45:43 >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni sınıf ya da alt sınıf yok ancak mükemmel şeyler var, PoE seven birinin asla kaçırmaması gereken bir sezon olmuş. Unarmed monk ile minion build arasındayım PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] 

• Cikis tarihi mukemmel tam 3 hafta sonra FC 26 geliyor. 3 hafta boyunca dolu dolu oyalar beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Action House tarzında bir şey getirmişler, doğrudan AH eklemek yerine oyuncunun bankasından alıyorsun. Offline alışveriş olduğu için iyi olmuş.
    Yetenek ağacı elden geçirilmiş, gemlerde.
    Buff vermişler tüm classlara ama nerf açıklaması yok şuana kadar. Sezon çıkışı sonrası abuse şekilde nerf atacaklar yine (malesef). Geçen sezon shadow nerf atmışlardı, işin asıl rezilliği buydu. (açıklama yapmadan aniden random nerf, gizli nerf) bu sezon yapmazlar umarım.
    Yeni bosslar vesaire iyi bir izlenim bıraktı.

Hype bitince geçen sezon gibi çok sert oyunun cakilacagini düşünüyorum. Sezon fena değil, class olmaması çok kötü oldu. Ayrıca lig mekaniği uzun süre sizi tutmayacak arkadaşlar. Asıl işin kötü tarafı da bu. Sezonun gelişinden kısa süre sonra ne demek istediğim daha net belli olur. Şuan biraz sezon hype'ı var.

End game degisikligi yok malesef, tamamen tabani degistirmek icin ugrasmislar. Araya birkac tane end game degisikligi de girmis oldu sadece yoksa end game ayni malesef. Bu yuzden diger ligler gibi uzunlugu 1.5 ay olur en fazla. 4 ay surecegi icin lig artik malesef uzun sure bekleyecegiz poesiz yine. Poe1 oynayana koymaz gerci, 2 ay sonra poe1 yeni ligi baslayacak.

Kulelere degisiklik getirememeleri uzucu. QA da Jonathan yetistiremedik ancak birkac degisiklik yspicaz birazdan dedi. Kuleler 0.3 de olacak malesef kaldiramayiz artik zaman yok ancak bonuslarin yayilmasini kaldirabiliriz, sadece haritayi acmak icin olurlar belki falan dedi. Hic yoktan iyidir..

Koşma yerine haritalarda küçülmeye gitselerdi daha verimli olurdu. 1.5 ay götürürse yine iyi aslında. Bu türdeki tüm oyunlar hızlı bir şekilde dibi görüyor önemli olan bu süreyi uzatmak. POE1'de çok iyi durumda değil. Geçen sezon 8 ay mı kalmıştı ne, yeni sezonda oynadım 80levele RF kasıp bıraktım (sezona bakmak için nostalji olsun diye). Sıkıntı şu, 1'inci oyunun lig kaliteside düştü. Sezon olarak gelen sezon öylesine bir şeydi herhalde. Yeni gelecek POE1' sezonu da aynı olacak büyük ihtimalle.... Yani GGG, iki oyunu beraber yürütemiyor.

Neyse, oynayan arkadaşlara iyi eğlenceler dilerim. Belki minion build yapar şöyle bir oyuna bakarım, çok sıkılırsam. LE tarafı biraz daha tatminkar duruyor bana. O da çok uzun süre kendisini oynatmıyor, zaten casual olduğum için daha az vakit ayiracagim için bu sezon bana LE hitap edecek.

Umarım, altını çizerek söylüyorum. GGG... shadow nerf ve insanların eğlenerek oynadığı oyuna abuse bir şekilde nerf atmaz. Bir süre sonra bu oyuncuları çileden çıkarıyor.

• 
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.