Şimdi Ara

Pastafarian ve Flying Spaghetti Monster nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Pastafarian ve Flying Spaghetti Monster nedir ? bu bir dinmidir ? bir örgütmüdür nedir arkadaşlar hic bi anlam veremedim spagetti ye mi tapıyolar ?

http://www.facebook.com/video/video.php?v=440362016841&ref=mf

Pastafaryanizm ve Uçan Spagetti Canavarı

Pastafaryanizm, İtalyan makarna yemeği spaghetti'den ilham alan bir parodi dindir. Pastafaryanistler, Uçan Spagetti Canavarı'nı yüce varlık olarak kabul ederler.

Uçan Spagetti Canavarı, gözleri spagetti telleri, köfte topları ve marinara sosundan oluşan, spagetti süzgeçli bir kafa ile tasvir edilen bir tanrıdır. Pastafaryanistler, evrenin ve tüm yaşamın Uçan Spagetti Canavarı tarafından yaratıldığına inanırlar.

Pastafaryanizm, 2005 yılında Bobby Henderson tarafından, Kansas Eyalet Eğitim Kurulu'nun okullarda evrim teorisinin zeki tasarım ile birlikte öğretilmesine karar vermesine karşı bir protesto olarak kurulmuştur. Henderson, parodi dinini, dini inançların devlet okullarından uzak tutulması gerektiğini savunmak için yaratmıştır.

Pastafaryanistlerin temel inançları şunları içerir:

• Uçan Spagetti Canavarı'na inanmak
    • Korsanların "gerçek Hıristiyanlar" olmak
    • Küresel ısınmanın "makarna salatası volkanı" patlamaları sonucu meydana gelmesi

Pastafaryanizm, bazı ülkelerde tanınan bir din olarak kabul edilirken, diğerlerinde parodi olarak görülmektedir. Ancak Pastafaryanistler, inançlarına ve ifade özgürlüğüne saygı duyulmasını savunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o isteseydi bütün makarnaları soslu yaratırdı buyüzden makarnanızı sossuz yiyiniz buyurmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flavis -- 21 Ekim 2010; 22:37:58 >

Beyin Bedava
  • Şimdiki inanç sisteminin aynısını komik imgeler ile betimleyerek saçmalığını ortaya koyup, ardından şimdiki geçerli inanç sistemlerinin -yani dinlerin- aynı mantıksızlıkta olduğunu gösterme amaçlı oluşturulmuştur.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.