Şimdi Ara

Pasta Cila

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaza girerken pasta cila yaptırmak istiyorum.Ziebart sonax fln çok aşırı pahalıya kaçıyor.İstanbul avrupa yakasında önerebilceğiniz pasta cila yapan yerler varmı ?

• Valla hocam geçen hafta kendim yaptım mis gibi oldu. Koçtaş veya bauhaus dan kaliteli ürünleri alın 2-3 saatte aracınızı pırıl pırıl yaparsınız. Maliyet maksimum bezi vs. 60 lira olur. Ama bu 60 lirayla 2-3 sever çok rahat yaparsınız. İnsanda ayrı bi motivasyon ve rahatlama oluyor. Bende ilk kez yaptım artık kendim yapmaya karar verdim.
  • Zamanınız varsa ve araçla uğraşmayı seviyorsanız alın bir set kendiniz yapın ama imkan yoksa. Meguiars oldukça kaliteli ürünler kullanıyor memnun kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_Come_Back kullanıcısına yanıt
    Hocam bende kendi aracıma Pasta cila yapmak istiyorum hangi markayı önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jozef38

Hocam bende kendi aracıma Pasta cila yapmak istiyorum hangi markayı önerirsiniz

Hocam aracım siyah. Pasta olarak sonax'ın pastasını kullandım. Cila olarak Turtle Wax'ın siyah cilası var ondan kullandım. En sonundada Astonish Sprey Cila sıktım ve sildim. Sonuç bildiğiniz ayna

Bu kadar olmasını beklemiyordum. İnanın görüntüyü gördükten sonra hep cila atmak isteyeceksiniz.
  • Legend_Come_Back kullanıcısına yanıt
    Hocam internetten aldıysan linklerini atabilir misin yada hepsini koçtaş gibi yerlerde bulabilir miyim. Benim aracımda siyah yaz geliyor malum biraz daha iyi görünmesini istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Merhaba arkadaşlar ,

Yaza girerken pasta cila yaptırmak istiyorum.Ziebart sonax fln çok aşırı pahalıya kaçıyor.İstanbul avrupa yakasında önerebilceğiniz pasta cila yapan yerler varmı ?

Hiçbir elle uygulama profesyonel uygulamanın yerini tutmaz.Tavsiyem iyice araştırıp,profesyonel bi yerde uygulama yaptırın aracınıza.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pasta
    10 yıl önce açıldı
    Lokal boya - pasta cila sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Ankara Pasta Cila Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jozef38 J kullanıcısına yanıt
    Bauhaus tan aldım. kozyatağı carrefour un yanındakinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

Bauhaus tan aldım. kozyatağı carrefour un yanındakinden.

pastayi nasil uyguladiniz ? ciziklerde etkili oldumu ?

• Polisaj makinası olmadan yapilan isler iyi olmuyor. Dikkat edin kendiniz yapacaksanız serin ve gunes görmeyen yerde yapın

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok haklsınız elle yapılan gecici parlatmadan başka bi işe yaramıyor.
  • pastayı üstübü ile uyguladım. sizde öyle yapın. oda satılıyor. şöyle söyliyeyim kapımı direğe sürtmüştüm pazar sokağında geçerken. 20 cm kadem kademe beyaz çizikti. inanın yok etti. öte yandan şerefsizin biri sivri metal veya cisimle boydan boya çizmişti. ancak çok derin bir çizikti. azalttı ama yüzde yüz geçmedi. geçmeside mümkün değildi zaten..

bide burda bazı arkadaşlar profoayonel yerde yaptırın va diyip sizi caydırabilirler. kimi iyi niyetle söyle bunu kimide bu işi yapanlar yazar. hiiç korkacak birşey yok. önce arabauı yıkayın kurulayın gölge yere çekin ve işleme başlayın yavaş yavaş yapı hiiç sorun olmayacaktır. kolay gelsin...

• Aracınız nedir bilmiyorum fakat kurumsal bir firmanın şubesinde yaptırmanız ilk etapta pahalı gibi görünür.
    ama olası bir sorunda muhatap bulur hakkınızı alırsınız. merdiven altı yerlere emeğinizi teslim etmeyin.
  • Arkadaşlar aracınıza kil uygulayın. Boyanız yeni ve iyi durumdaysa pastaya gerek yok. Üstüne güzel bi boya koruma ürünü atın. Ben soft fusso kullandım. Su ve kir tutmuyor nemli bezle silin ve geçsin. İsteğe göre cila yada glazede yapılabilir.

• quote:

pastayı üstübü ile uyguladım. sizde öyle yapın. oda satılıyor. şöyle söyliyeyim kapımı direğe sürtmüştüm pazar sokağında geçerken. 20 cm kadem kademe beyaz çizikti. inanın yok etti. öte yandan şerefsizin biri sivri metal veya cisimle boydan boya çizmişti. ancak çok derin bir çizikti. azalttı ama yüzde yüz geçmedi. geçmeside mümkün değildi zaten..

bide burda bazı arkadaşlar profoayonel yerde yaptırın va diyip sizi caydırabilirler. kimi iyi niyetle söyle bunu kimide bu işi yapanlar yazar. hiiç korkacak birşey yok. önce arabauı yıkayın kurulayın gölge yere çekin ve işleme başlayın yavaş yavaş yapı hiiç sorun olmayacaktır. kolay gelsin...

El ile 1 günde bitirdiniz mi? El ile cila atılır.Pastada yapılır.Ama 1 günde olmaz ve asla makinanın yerini tutmaz.Ayrıca boya durumuna çizik durumuna göre degişik türde aşındırıcı pastalar var.Az çizik vardır lokal bölgede ugraşırsanız verimalınırsınız el ile komple araba biraz hayal.

Birde bazı pastalar dolgu yapıyor çizik bir süre sonra ortaya çıkıyor umarım kaliteli dolgu yapmayan bir pastadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rahat adam

Arkadaşlar aracınıza kil uygulayın. Boyanız yeni ve iyi durumdaysa pastaya gerek yok. Üstüne güzel bi boya koruma ürünü atın. Ben soft fusso kullandım. Su ve kir tutmuyor nemli bezle silin ve geçsin. İsteğe göre cila yada glazede yapılabilir.

Kil araçtaki şampuan/yıkama ile çıkmayan kirler içindir.Boyanızda çizik yoksa (kılcal çizik vs.) pastaya gerek yok.Boya parlasın istiyorsanız cila kullanın.Glaze daha fazla parlatır fakar kalıcı olmaz yagmur yada yıkama ile akıp gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

quote:

Orijinalden alıntı: rahat adam

Arkadaşlar aracınıza kil uygulayın. Boyanız yeni ve iyi durumdaysa pastaya gerek yok. Üstüne güzel bi boya koruma ürünü atın. Ben soft fusso kullandım. Su ve kir tutmuyor nemli bezle silin ve geçsin. İsteğe göre cila yada glazede yapılabilir.

Kil araçtaki şampuan/yıkama ile çıkmayan kirler içindir.Boyanızda çizik yoksa (kılcal çizik vs.) pastaya gerek yok.Boya parlasın istiyorsanız cila kullanın.Glaze daha fazla parlatır fakar kalıcı olmaz yagmur yada yıkama ile akıp gider.

Detail foruma üye oldum okudukça kafam karışıyor:)

Pasta cila wax kil glaze derken ne yapacağımı şaşırdım:))

• alembizim kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum,boya üzerinde demir tozu reçine gibi şeyler varsa temizlensin onun üzerine cila-wax atılsın diye söyledim. Daha temiz,düzgün iş olmuş olur. Yoksa araba parlıyor ama yakından bakınca nokta nokta.
  • quote:

pastayı üstübü ile uyguladım. sizde öyle yapın. oda satılıyor. şöyle söyliyeyim kapımı direğe sürtmüştüm pazar sokağında geçerken. 20 cm kadem kademe beyaz çizikti. inanın yok etti. öte yandan şerefsizin biri sivri metal veya cisimle boydan boya çizmişti. ancak çok derin bir çizikti. azalttı ama yüzde yüz geçmedi. geçmeside mümkün değildi zaten..

aslinda bauhause'a her gittigimde degisik bir urun alir denerim ama pasta daha once hic denemedim. lokal olarak denemek istiyorum gittigimde bende alayim bir tane. Makina isi gibi olmayacagi kesinde maksat ugras olsun. Benimki avus blue gibi riskli bir renk ufacik cizik olsun direk belli ediyor en azindan onlari yok ederim

• yani pastayla uraşmıyayım diyorsanız cilayı bol uygulayıpta iyi sonuçlar elde edilenilir. illaki makinasıyla daha iyi. ama makinayla iyi diye 300 lira para vermek benim cebime hiiç uygun değil.. senin elle uyguladığının kat kat fazlasını vermeyecek kesinlikle. benim açımdan çok gereksiz masraf. ve lüks..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.