Şimdi Ara

Passat neden çok eleştiriliyor ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
12.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    valla o kişiyi hiç tanımam. geçen bu forumda bahsi geçti de gördüm vidyosunu. forumda pek muteber birine benziyordu ondan bahsettim. yoksa passat'ın yol tutuşu zaten genel olarak beğeniliyor tüm yabancı testlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

https://forum.donanimhaber.com/yol-tutus-karsilastirmasi-arteon-insignia-talisman--129274849

al sana vw yol tutuşu. passatın abisi bile geride kalıyor.
    ne yani şimdi iki kukaya çarptı diye talisman mı alıcaz? benim yapacağım en ağır hamle viraja biraz hallice girmek olacaktır hanım noluyo diyene kadar. bu aracı almadan önce bu tür vidyolara hiç bakmadım bile. beni ilgilendiren genel kalitesi, sessizliği, 2. eli ve yaygın servis ağı. talisman bir tek yaygın servis ağından kurtarır. insignia'da o bile yok. anadoluda yolda kaldın mı yandın insignia'da.

• Valla büyük konuşmayım bedava verseler binmem... Satarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye şartlarında passat rakipsiz.
    Artıları
    1- Kim ne derse desin yakışıklı araba
    2- 1.6 dizel otomatik avantajıyla piyasayı domine etti. Diğer rakipleri yıllar sonra 1.6 dizel otomatik sundular bazıları halen direniyor. Türkiye şartlarında maalesef olmazsa olmaz. Dsg konusuna ise hiç girmeyim.
    3- Malzeme kalitesi: Tabi karşılaştırırken 3 serisi C serisi ve a4 ile değil arkadaşlar diğer D segmenti araçlarla karşılaştırdığımda malzeme kalitesi gerçekten çok iyi. Mondeo yu bu konuda rakip olarak görmek isterdim ancak nedense Ford Otosan Türkiye'de mondeo satılmasın diye her hatayı yapıyor. Avrupa ve amerika versiyonlarında mondeo lar çok çok dolu gelirken bizde halen siyah kumaş kolduk manuel koltuk ayarlama vs aracın kalitesini düşürüyor.
    4- Yol tutuş sınıfına göre çok çok iyi yine mondeo bu konuda rakip olabilir.
    5- Yakıt: Sınıfının en az yakan aracı bence. Dsg nin etkisi de var tabi.

Eksileri
    1- DSG: Bu konu yıllardır tartışılıyor. DSG 7 ile kesinlikle şikayetler azaldı ancak hiç bir zaman tork konvertörlü bir şanzıman kadar sorunsuz olmayacaktır.
    2- Nedendir bilmiyorum aynı model passatların bazılarında araç gezme yapıyor. Direksiyonla ilgili bir durum olduğu ve düzeltilebildiği söyleniyor ama sigma 6 hedefi olan bir şirkete bu hata yakışmıyor.
    3- Dizayn konusunda muhafazakar olan passat bu konuda eleştirilebilir ancak b8 kasa gerçekten şık bir araç ve bu yadsınamaz.
    4- Bir diğer eksi yön ise yollarda çok fazla var ve biz Türkler tuhaf bir şekilde araçlarımıza aşık oluruz bu durum ise aracın sıradanlaşmasına neden olmakta.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Bir ben göremedim herhalde doğrudan Passatı gömeni, gömülecek bir tarafı yok, yol tutuşu falan da şakasız çok iyi, o cüsseye göre son derece dinamik ve keskin bir araç. Stabilite, ses yalıtımı, işçilik kalitesi her konu çok iyi, Passat bazı piyasa araçları gibi sadece 2.el ayağına satış hakeden bir alet değil. Tek sevmediğim yanı var, kısa çukurlarda çok fazla bam güm eden, salon gibi kabinde yankı yaptıran yürüyeni. Sonradan iyileşmişmidir bilemem, ben bindiğim hiçbir Passattın yürüyen sessizliğini beğenmedim. Ancak genel olarak tepedeki bir iki araçtan biri sınıfında. Tipik VW donukluğu, klinik soğuk yapısı var tabiki de, kişisel şeyler bunlar. Bununla birlikte prestijli bir görüntüsü de var aracın.

Premiumlara rakip olamaz, çünkü onlar kadar konsantre ve klas hissettirmiyor. A4'ten Passata geçtiğin anda kof bir büyüklüğün içine bindiğini anlıyorsun, Audi'deki standartlardan eser yok. Altyapı zaten kompakt modellerden devşirme olduğu için büyük motorları onlar kadar iyi karşılayamaz. Bizdeki 1.4-1.6 motor mecburiyetinden farkı olması gerektiği şekliyle göremiyorsun orası ayrı.

Kullanıcı kitlesi apayrı bir konunun mevzusu. Türkiyede felaket derecede eğitimsiz, aşırı kro yoğun bir kullanıcı kitlesi var. Sermayenin son 10 yılda yön değiştirdiği ülkede malum kesim resmen çöktü arabanın üstüne. Siyah Passat görünce gerçekten beynimde dombıra çalmaya başlıyor, şu bahçelinin videolarından mı, tahsilata Passatla gelen ter içinde köseleli tombik dayılardan mı bilmiyorum. Eleştiriliyorsa sebebi bu tip yanal şeylerdir.

Avrupada kullanıcı kitlesi böyle değil sonuçta. Çoğu yaşlı, avrupanın tamamı yaşlı zaten, A noktasından B noktasına güvenle, gösterişten uzak ve kaliteli bir araçla gitmek isteyen kesim.

• Insignia grand sport her anlamda passat'tan üstün.(2. El piyasası hariç)

• loutrec_ kullanıcısına yanıt
    Sana göre Üstün bize göre Değil. 😉

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başpiskopos

Sana göre Üstün bize göre Değil. 😉
    Bana göre söyledim zaten. Size göre niye söyleyim?

• fiyatını eleştiriyorlar
    bir de 5.20 ile kıyaslayan sahiplerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Insignia grand sport her anlamda passat'tan üstün.(2. El piyasası hariç)
    bence de her bakımdan passat insignia'yı ezer. 2. elde de üstünlüğün bir sebebi var. kimse keko değil:

What Car?
    Vauxhall Insignia Grand Sport Review 2019
    https://www.whatcar.com/vauxhall/insignia/hatchback/review/n17370

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

bence de her bakımdan passat insignia'yı ezer. 2. elde de üstünlüğün bir sebebi var. kimse keko değil:

https://www.whatcar.com/vauxhall/insignia/hatchback/review/n17370

https://www.whatcar.com/volkswagen/passat/saloon/review/n28

Alıntıları Göster
    Ben, iki aracı uzun süreli kullanmış biri olarak bu yorumu yazdım. Yani iki araçla da tecrübem var. Hatta Passat'ı daha önce kullandığım için İnsignia'ya pek şans vermiyordum. Kullanınca fark ortaya çıkıyor.

Passat'ı 2 yıl, İnsignia'yı 1 yıl kullandım.

Passat b8 2016 Dizel Otm. Confortline
    İnsignia Grand sport 2017 Dizel Otm. Enjoy

Fanatiklik yapmaya gerek yok. İki aracı kullanmadan farkı bilemezsin. O yüzden "tahmini" yorum yapmadan her iki aracı da kullanıp yorumlarken objektif olmak gerekiyor. Seninle en son bu konuyu konuştuğumuzda alakasızca insanlara hakaret ettiğimi "iddia" ederek yanına destekçi arıyordun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loutrec_ -- 17 Ekim 2018; 18:29:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Ben, iki aracı uzun süreli kullanmış biri olarak bu yorumu yazdım. Yani iki araçla da tecrübem var. Hatta Passat'ı daha önce kullandığım için İnsignia'ya pek şans vermiyordum. Kullanınca fark ortaya çıkıyor.

Passat'ı 2 yıl, İnsignia'yı 1 yıl kullandım.

Passat b8 2016 Dizel Otm. Confortline
    İnsignia Grand sport 2017 Dizel Otm. Enjoy

Fanatiklik yapmaya gerek yok. İki aracı kullanmadan farkı bilemezsin. O yüzden "tahmini" yorum yapmadan her iki aracı da kullanıp yorumlarken objektif olmak gerekiyor. Seninle en son bu konuyu konuştuğumuzda alakasızca insanlara hakaret ettiğimi "iddia" ederek yanına destekçi arıyordun.

Alıntıları Göster
    nerde takıldın bilmiyorum ama bir genelleme yaptım ve kafaya taktın heralde...

neyse, şimdi 2 yıl, 1 yıl her neyse kullanan benim gibi bir amatör sürücünün fikri mi mesleği araba incelemek olan yazarların fikri mi? tabii ki yazarların. testlerin tümünde passat insignia'yı eziyor, satışlarda eziyor. daha ne olacak???

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

nerde takıldın bilmiyorum ama bir genelleme yaptım ve kafaya taktın heralde...

neyse, şimdi 2 yıl, 1 yıl her neyse kullanan benim gibi bir amatör sürücünün fikri mi mesleği araba incelemek olan yazarların fikri mi? tabii ki yazarların. testlerin tümünde passat insignia'yı eziyor, satışlarda eziyor. daha ne olacak???

Alıntıları Göster
    Testlerin bazılarını gözden kaçırmışsın. Her neyse seninle niye tartışıyorsam. Herkesin aklı var fikri var. Ben kendi deneyimlerimi ve düşüncelerimi yazdım. İster kulak verirler, ister vermezler. Tartışmanın sonu yok. Sana göre Passat muhteşem olabilir. Saygı duyuyorum. Ben kullandım, test ettim ve neyin ne olduğunu gördüm.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    o hızda iki kukaya çarpan daha yüksek hızda diğerlerinden daha kötü olur. vw esp yi komple kapoattırmaya izin vermiyor. güvenmiyor yol tutuşuna ama ülkemizde passat yol ustası sanılıyor.

istediğiniz aracı almakta serbestsiniz kimse sizi yargılamıyor. burada konuşulan passatın parasının ederi olmadığı fazla abartıldığı.

al yine passat ama ne aldığını bilerek al. passat alırken veya alınca kendini bmw mercedes alıyormuş sanma diyoruz.

(bilale anlatırmış gibi anlatırsam, 3 kuruşluk malı 5 kuruşa alınca 5 kuruşluk mal almışsın sanma.) bu sözüm şahsınıza değil genel. herkese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

o hızda iki kukaya çarpan daha yüksek hızda diğerlerinden daha kötü olur. vw esp yi komple kapoattırmaya izin vermiyor. güvenmiyor yol tutuşuna ama ülkemizde passat yol ustası sanılıyor.

istediğiniz aracı almakta serbestsiniz kimse sizi yargılamıyor. burada konuşulan passatın parasının ederi olmadığı fazla abartıldığı.

al yine passat ama ne aldığını bilerek al. passat alırken veya alınca kendini bmw mercedes alıyormuş sanma diyoruz.

(bilale anlatırmış gibi anlatırsam, 3 kuruşluk malı 5 kuruşa alınca 5 kuruşluk mal almışsın sanma.) bu sözüm şahsınıza değil genel. herkese.
    25 senedir araç kullanırım daha ne kukaya ne geyiğe çarpmadım. bırakalım bu geyik muhabbetlerini.

mercedes alıyor gibi sanmıyorum. biraderde c180 var zaten. ne olduğunu biliyorum. içi ceviz kabuğu kadar daracık bir araç. o araca o parayı gömmem ben. 3 kuruşluk malı 5 kuruşa aldığımız da yok. anti-vag tayfası öyle sanıyor ama passat da golf de hakettiğinden ucuza satılıyor. bu kalitede bir aracı bu fiyata aldığım için kendimi şanslı görüyorum. fındık kadar c 180 alıp bi ton benzin harcayıp üstüne bir de yağ değişim ücretine 450 tl verecek de değilim. daha yeni okudum forumda tam 450 tl. hiç de bahsetmiyor ben 450 tl yağ değişim ücreti veriyorum diye bana da. resmen enayilik benim gözümde.

• Açık ve net, o parayı haketmiyor, ve dsg saatli bomba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öztürk35

Bu mesaj silindi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.