Şimdi Ara

passat 1.8 T hızım 160 ı geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1998 model 1.8 Turbo benzinli passat ile 160 km yi geçemiyorum hem benzinde hem lpg de aynı 160-165 km arasında kalıyor sorun nedendir aracım manuel vites

• Sırayısla; turbo hortumları, turbo, debimetre v.s incelenmeli. Eğer gaz tepkimesi düşükse yani devir geç yükseliyorsa problem debimetredir yüksek ihtimal.

Aracın 0-100'ü 9 saniye.
    Son hızı 230-240.

Sizin ise 160. Dip gaz 0-100 deneseniz ki 2. vites devir kesiciye girdiğinde hızı 100 oluyor, 9 saniyede bu periyodu tamamlaması lazım. Önce bu denenmeli.

Ondan sonra yapılmadıysa bakımı yapılmalı, filtreler değişmeli, bujiler, bobinler ve kabloları kontrol edilmeli. gerekirse değişmeli. Turbo durumu kontrol edilmeli. 1. viteste koltuğa yapıştırabilir ama vites yükseldikçe motorda sıkıntı varsa araç ivmesi olması gerektiği gibi olmaz.

1.8T dediğimiz araba yokuşa 120 ile girip gaza basınca 150 ile çıkan bir araç. Sizin aracınız eğer bayılıyorsa, motordaki sıkıştırma eksikliğinden de kaynaklanabilir.

Turboda anormal bir ses yoksa en son turboya bakılmalı. Ama öncesinde bakım sırasında sol ön tekerin önünde bulunan Intercooler'ın altındaki hortum sökülmeli, yağ olup olmadığına bakılmalıdır.

Benim düşüncem, aracın bakımında, bujilerinde, turbosunda sorun yoksa motorun bittiğidir.
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah 98000km----> Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.