Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
315.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dukkanımın onunden bir foto bırı benımkı bırı dukkan sahıbının

• quote:

Orijinalden alıntı: aytunca

BEN BU ARABAMI DEĞİŞTİRECEK OLSAM SOL KAPIDAN İNER SAĞ KAPIDAN YİNE BİNERİM :)

ŞAKA BİR TARAFA SANIRIM BU ARABANIN BİR ÜSTÜ MERCEDES VE BMW DİYORUM...BİR BAŞKA KELİME TELAFFUZU BİLE MÜMKÜN DEĞİL....

LPG İLE İLGİLİ BİR USTAYA SORDUM.... AYNEN ŞÖYLE SÖYLEDİ..."KİM NE DERSE DESİN LPG ARACIN MOTOR ÖMRÜNÜ KISALTIR... UNUTMA LPG İLE ARAÇ KURU KURU ÇALIŞIYOR..BURADAN YOLA ÇIK DEDİ..." BEN TABİ Kİ ONUN YALANCISIYIM... NE DERSİNİZ ? LPG ARACIN ÖMRÜNÜ KISALTIR MI?

BİR DE AVM'LERE GİREMİYECEK OLMAKTA ÇOK CİDDİ BİR SIKINTI.... 40 MİLYARLIK ARABAMLA AVM'LERDEKİ GÖREVLİLER HAYIR GİREMEZSİNİZ DİYOR.... BU DA AYRI BİR TEZAT....

BU ARADA 234 KM'DE 57 LİRA YAKAN ARKADAŞ YOĞUN TRAFİKTE YAPMIŞ.... (LPG)

BEN ÇOK TUTUMLU VE DİKKATLİ KULLANIMLA ANCAK BU DEĞERİ BENZİN İLE ŞEHİR DIŞINDA YAPABİLİYORUM.... ŞEHİR İÇİNDE BÖYLESİ BİR DEĞER MÜMKÜN DEĞİL... BU DA AYRI BİR DURUM

dostum bence sen o ustaya bir daha gitme.
    lpg kuru bir yakıtmışta, benzin yağlımıymış? benzinde yağlamayı sağlayan kükürttür. normal benzinle (artık yok) çalışan eski araçlarda kükürt lazımdı. artık neredeyse sıfır kükürt içeren benzinler var ve araçlarda buna göre imal ediliyor. aynı şekilde lpg de kükürtsüz dür. yani yeni nesil araçların enejksiyon sistemi uyumlu olduğunda (mpi gibi) silindirlerin kuru kalması gibi eski kafa bir laf olamaz. manifolda gaz olarak gönderilen lpg nin yanması ile benzin enjektörlerinden neredeyse buhar gibi gönderilen benzinin farkı yok. fark iki yakıtın yanma değerlerinde onuda iyi kalibrasyonla eşitlerlerse uzun kmlerde bile sorun çıkmıyor.

aksine lpg benzinden bile daha temiz ve daha az kurum yapıyor. uzun kmlerde sorun yok. sadece bazı hassas motorlarda örneğin i-vtec gibi. değişken sübap zamanlama sistemi çok gelişti. ve lpg sonrasında fabrikasyon bir kalibrasyon yapılmadığından ve lpg nin de yanma değerleri benzin den farklı olduğundan. sübap ayarlarını bozduğu söyleniyor.

ancak bizim mpi ler öle bir sorunda yok. bizdede vtec e benzer vanos sistemi var ama aşırı hassas degil.

100.000 km lpg li focus 1 kullandım ufak tefek sorunlar dışında sıkıntı olmadı. ama bence lpg nin hakkını tam anlamıyla vermesi için ltsi 1.50 olmalı. ankarada 1.60 mış ist de maalesef yok.

• Arkadaşlar, herşey yeni polo almak için bayiye gitmemle başladı. Sonra bir anda kendimi Passat'ın içinde buldum reklamdaki gibi...

Bugünlerde fiyat alan arkadaşlar var mı? Bende almaya niyetlendim bu aralar, eğer hesabı tutturabilirsem. Bayilerden aldığınız fiyatları paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: focuss

Arkadaşlar, herşey yeni polo almak için bayiye gitmemle başladı. Sonra bir anda kendimi Passat'ın içinde buldum reklamdaki gibi...

Bugünlerde fiyat alan arkadaşlar var mı? Bende almaya niyetlendim bu aralar, eğer hesabı tutturabilirsem. Bayilerden aldığınız fiyatları paylaşır mısınız?

2 AY ONCE SAKARYA OTOKURDAN HERSEY DAHIL ANAHTAR TESLIMI 42.250 LIRAYA ALDIM AMA METALIK RENK
  • İyi akşamlar;

Araç kullanım kılavuzda, yol bilgisayarı hakkında yeterli açıklama yok..

Dökümanı olup paylaşmak isteyen arkadaşlardan rica ediyorum..
  • şu an araç hiç bir bayide yok 2 aysonra veya eylülde geleccek rakam belli deilmiş ve zam gelme ihtimali büyükmiş bu konuda başka bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 3 Temmuz 2010; 19:55:05 >
  • Orijinalden alıntı: colt uk 6

Arkadaşlar slmlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colt uk 6 -- 10 Ekim 2010; 14:51:13 >
  • COLT

YAŞADIĞIN VAKAYI ŞİMDİYE KADAR HİÇ DUYMADIK..... HEMEN SERVİSE...SAKIN İHMAL ETME.... BU OLAY YOL SÜRÜŞ KONSANTRASYONUNU BOZAR.....
  • Değerli arkadaşlarım,

Dizele zam geldi, 3.10 TL oldu, benzin 3.68 TL, ama dün Yenice'de 1.70 TL'den LPG satıldığını gördüm. EuroOil Akaryakıt İstasyonunda 1.70 TL'den LPG satılıyordu. Sıralı LPG sistemine uygun tek motor olan 1.6 MPI 102 HP ile satılan ve artık temininde darboğaza girildiği gerçeği kendini hissettiren PASSAT'ı satın almaya karar verdiğinizde sadece "bir motor" veya "bir şanzıman" almıyorsunuz, LPG taktığınızda 2011 model, sorunsuz LPG uyumu olan, Comfortline ile arasında sizi kararınızdan veya aracı kullanmanızdan vazgeçirecek donanım eksiği olmayan D sınıfı, Alman malı, VOLKSWAGEN fabrikasında üretilen ve sınıfının en çok satan aracını satın almış oluyorsunuz, LPG'ye uyumu tamamen bir EKSTRA olarak geliyor ve bu fırsatı iste değerlendirin, ister saklayın, ister hiç düşünmeyin, isterse sırf LPG uyumu için alın, ama hangi kriter sizin için önemli ise 1.6 MPI 102 HP motorlu PASSAT bunu eksiksiz ve kusursuz olarak yerine getirir.

Sadece motor almıyorsunuz, bu aracı da sadece motoruna indirgememek gerek. Benzinde de çok düşük yakıt tüketimi elde edebilirsiniz, kullanmasını bilirseniz, LPG'de de 16 kuruşa kadar inebilirsiniz. Şenol bey Salı günü tatilden geldi, aracı 15.000 km'deydi, şimdi 18.000 km'de, 2.900 km'yi 460 TL'lik LPG alarak katetti ve mümkün olan yerlerde de sürekli bastığını söyledi. Bunu 1.4 TSI'de benim başarmam için hep 90 km/h, hep 6. vites, hep klima kapalı ve hep Cruise Control'da gitmem lazım ki 145 litre tüketeyim ve o da 534 TL ediyor, ama ben basarım ve ortalamam 7 litre olsa 2.900 km'de bu 747 TL benzin ediyor, ortalamam 8 litre olursa 854 TL benzin ediyor.

Şundan % 100 eminim ki

- Bu PASSAT
    - Bu MOTOR
    - BU FİYATA

bir daha gelmeyecek, zaten üretim de yok, sipariş de edilemiyor. Alıp LPG takıp çok binerseniz pompada inanılmaz tasarruf elde edebilirsiniz. PASSAT 1.6 MPI 102 HP'ye LPG takıp yine basabiliyorsunuz, yine 140-160 km/h yapabiliyorsunuz, yine en tasarruflu benzinliden daha düşük yakıt gideriniz var. Altınızdaki aracın büyüklüğü, sağlamlığı, kalitesi, Alman malı olması, aksesuar uyumu, yol tutuşu ve 110.000 TL'lik PASSAT'tan motor, deri koltuk ve şanzıman dışında gözardı edilemeyecek bir farkının olmadığı ortada.

Selamlar,

Taner Göde

• kesinlikle cok haklısın taner hocam ama harbıden benı lpg den en cok sogutan sey

motor omrunu kısaltması cart curt

siz motor hakkında daha cok sey bıldıgınız ıcın bu yenı sıstem sıralı araclarda uzun vadede ne gıbı sorunlar olur lpg den dolayı ve 0 km bir aracı alır almaz lpg taktırmak mantıklımı? kesinlikle bılgı amaclı soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: aytunca

BEN BU ARABAMI DEĞİŞTİRECEK OLSAM SOL KAPIDAN İNER SAĞ KAPIDAN YİNE BİNERİM :)

ŞAKA BİR TARAFA SANIRIM BU ARABANIN BİR ÜSTÜ MERCEDES VE BMW DİYORUM...BİR BAŞKA KELİME TELAFFUZU BİLE MÜMKÜN DEĞİL....

LPG İLE İLGİLİ BİR USTAYA SORDUM.... AYNEN ŞÖYLE SÖYLEDİ..."KİM NE DERSE DESİN LPG ARACIN MOTOR ÖMRÜNÜ KISALTIR... UNUTMA LPG İLE ARAÇ KURU KURU ÇALIŞIYOR..BURADAN YOLA ÇIK DEDİ..." BEN TABİ Kİ ONUN YALANCISIYIM... NE DERSİNİZ ? LPG ARACIN ÖMRÜNÜ KISALTIR MI?

BİR DE AVM'LERE GİREMİYECEK OLMAKTA ÇOK CİDDİ BİR SIKINTI.... 40 MİLYARLIK ARABAMLA AVM'LERDEKİ GÖREVLİLER HAYIR GİREMEZSİNİZ DİYOR.... BU DA AYRI BİR TEZAT....

BU ARADA 234 KM'DE 57 LİRA YAKAN ARKADAŞ YOĞUN TRAFİKTE YAPMIŞ.... (LPG)

BEN ÇOK TUTUMLU VE DİKKATLİ KULLANIMLA ANCAK BU DEĞERİ BENZİN İLE ŞEHİR DIŞINDA YAPABİLİYORUM.... ŞEHİR İÇİNDE BÖYLESİ BİR DEĞER MÜMKÜN DEĞİL... BU DA AYRI BİR DURUM

dostum bence sen o ustaya bir daha gitme.
    lpg kuru bir yakıtmışta, benzin yağlımıymış? benzinde yağlamayı sağlayan kükürttür. normal benzinle (artık yok) çalışan eski araçlarda kükürt lazımdı. artık neredeyse sıfır kükürt içeren benzinler var ve araçlarda buna göre imal ediliyor. aynı şekilde lpg de kükürtsüz dür. yani yeni nesil araçların enejksiyon sistemi uyumlu olduğunda (mpi gibi) silindirlerin kuru kalması gibi eski kafa bir laf olamaz. manifolda gaz olarak gönderilen lpg nin yanması ile benzin enjektörlerinden neredeyse buhar gibi gönderilen benzinin farkı yok. fark iki yakıtın yanma değerlerinde onuda iyi kalibrasyonla eşitlerlerse uzun kmlerde bile sorun çıkmıyor.

aksine lpg benzinden bile daha temiz ve daha az kurum yapıyor. uzun kmlerde sorun yok. sadece bazı hassas motorlarda örneğin i-vtec gibi. değişken sübap zamanlama sistemi çok gelişti. ve lpg sonrasında fabrikasyon bir kalibrasyon yapılmadığından ve lpg nin de yanma değerleri benzin den farklı olduğundan. sübap ayarlarını bozduğu söyleniyor.

ancak bizim mpi ler öle bir sorunda yok. bizdede vtec e benzer vanos sistemi var ama aşırı hassas degil.

100.000 km lpg li focus 1 kullandım ufak tefek sorunlar dışında sıkıntı olmadı. ama bence lpg nin hakkını tam anlamıyla vermesi için ltsi 1.50 olmalı. ankarada 1.60 mış ist de maalesef yok.

lpg ile bilgi işte :)

• sizin araçta da lpg varmı sıfırkenmı taktırdınız ,sehır dısındakı tuketım degerlerınız nedır?
  • Arkadaşlarım, 1.6 MPI 102 HP motorlu VOLKSWAGEN PASSAT (ve JETTA, GOLF, AUDI A3, SEAT LEON, SEAT EXEO, SKODA OCTAVIA sahipleri).

Bu motor 1.6 litre 4 Silindir 8 Valf Üstten Tek Eksantrik Atmosferik Beslemeli (BSE Motor Kodlu) 102 HP 148 NM

- AYNISI -

Almanya'da Wolfsburg'ta LANDIRENZO OEM kiti ile birlikte GOLF BI-FUEL'lere takılıyor, daha önce de bilgisini verdim ve paylaşımlarını yaptım. AYNI MOTOR, AYNI SİSTEM, AYNI TEKNOLOJİ. Değişen hiçbirşey yok. İkisi de 5 ileri manüel vites (ama GOLF'te ve JETTA'da bu motoru 7-DSG ile almak mümkün iken PASSAT'ta sadece 5 ileri vites ile alabilmek mümkün, ama SEAT EXEO'da 6 ileri manüel vitesle alabilmek mümkün).

Bu motora Almanya'da, Volkswagen'in Wolfsburg'taki Fabrikasında OEM olarak LPG sistemi takılıyor. PASSAT'a takılmıyor çünkü Almanlar PASSAT'ı alıp benzin değil dizelini tercih edilyorlar, ama benzinlisini alan LPG düşünmüyor, benzin daha ucuz çünkü.

Biz bu motoru Türkiye'de LPG'ye uydurmuyoruz, zaten takılabilen bir sistemi biz takıyoruz. Bu nedenle 1.6 MPI 102 HP'ye LPG takılması hususunda aklınızda ne kadar kaygı, düşünce, korku ve çekince varsa silin. Bu motorun değeri geç anlaşıldı. LPG'ye uyumu kusursuz. Tüm kaliteli sıralı LPG sistemlerini rahatlıkla kabullenip mükemmel çalışıyor, PASSAT'ı 2010 veya 2011 model alıp sıfırken LPG takıp akaryakıt istasyonunda en ucuz yakıtı veren pompaya yanaşmanın bu belki de artık son fırsatı kaçırmamak lazım.

Ankara'ya gelen SUNROOF'lu, Maun Göğüs Kaplamalı, BEYAZ renkli, ÖN/ARKA Park Sensörlü 20-30 adet PASSAT'tan bir tanesini kapmalıydım ama yetişemedim...

• aslında cok dogru ve trendline donanımda bence gayet yeterlı

peki passat ıcın en uyumlu sorun yaratmayacak marka hangısıdır lpg olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NETMAR -- 2 Temmuz 2010; 18:43:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Arkadaşlarım, 1.6 MPI 102 HP motorlu VOLKSWAGEN PASSAT (ve JETTA, GOLF, AUDI A3, SEAT LEON, SEAT EXEO, SKODA OCTAVIA sahipleri).

Bu motor 1.6 litre 4 Silindir 8 Valf Üstten Tek Eksantrik Atmosferik Beslemeli (BSE Motor Kodlu) 102 HP 148 NM

- AYNISI -

Almanya'da Wolfsburg'ta LANDIRENZO OEM kiti ile birlikte GOLF BI-FUEL'lere takılıyor, daha önce de bilgisini verdim ve paylaşımlarını yaptım. AYNI MOTOR, AYNI SİSTEM, AYNI TEKNOLOJİ. Değişen hiçbirşey yok. İkisi de 5 ileri manüel vites (ama GOLF'te ve JETTA'da bu motoru 7-DSG ile almak mümkün iken PASSAT'ta sadece 5 ileri vites ile alabilmek mümkün, ama SEAT EXEO'da 6 ileri manüel vitesle alabilmek mümkün).

Bu motora Almanya'da, Volkswagen'in Wolfsburg'taki Fabrikasında OEM olarak LPG sistemi takılıyor. PASSAT'a takılmıyor çünkü Almanlar PASSAT'ı alıp benzin değil dizelini tercih edilyorlar, ama benzinlisini alan LPG düşünmüyor, benzin daha ucuz çünkü.

Biz bu motoru Türkiye'de LPG'ye uydurmuyoruz, zaten takılabilen bir sistemi biz takıyoruz. Bu nedenle 1.6 MPI 102 HP'ye LPG takılması hususunda aklınızda ne kadar kaygı, düşünce, korku ve çekince varsa silin. Bu motorun değeri geç anlaşıldı. LPG'ye uyumu kusursuz. Tüm kaliteli sıralı LPG sistemlerini rahatlıkla kabullenip mükemmel çalışıyor, PASSAT'ı 2010 veya 2011 model alıp sıfırken LPG takıp akaryakıt istasyonunda en ucuz yakıtı veren pompaya yanaşmanın bu belki de artık son fırsatı kaçırmamak lazım.

Ankara'ya gelen SUNROOF'lu, Maun Göğüs Kaplamalı, BEYAZ renkli, ÖN/ARKA Park Sensörlü 20-30 adet PASSAT'tan bir tanesini kapmalıydım ama yetişemedim...

Taner bey bahsettiğiniz passatlar ankaraya nezaman geldi?
    Şuan en yakın teslim hangi bayide, bilginiz var mı?

• Taner Bey;
    Sanıyorum yakın zamanda (benzinli bir araba aldığımda bir kaç bin km lpg siz kullanmayı düsünüyorum, bu süre dolana kadar), tsi motorlada lpg takılabilecek, bu durumda skoda superb de iyi bir tercih olabilir mi?
  • arkadaşlar 2009 modellerdeki klima paneli ile 2010 modellerdeki biraz farklı 2010 daki panelin negibi bir artısı var sağ ve sol kabin sıcaklıkları teyp ekranındanmı takip ediliyor bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

arkadaşlar 2009 modellerdeki klima paneli ile 2010 modellerdeki biraz farklı 2010 daki panelin negibi bir artısı var sağ ve sol kabin sıcaklıkları teyp ekranındanmı takip ediliyor bilginiz varmı ?

Sıcaklığı değiştirdiğinizde teyp ekranına yansıyor. Aynı zamanda sıcaklık ayar düğmelerinin üzerinde ışıklı olarak kaç dereceye ayarlı olduklarını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hak78 -- 3 Temmuz 2010; 13:17:56 >
  • Taner bey,

Kuzeninizin 1.6 jettasına taktırdığınız ve 1:1 benzin-lpg iddiasında olan Landi Renzo sistem nasıl? iddialar doğrumu?
  • Sevgili arkadaşım 1:1 iddiası bence hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir durum.
    Nedenine gelince fizik kurallarına ters olduğu için olmayacaktır
    LPG spesifik gravite 0.560 yani 1lt LPG tükettiğinizde ağırlıkça 560 gr LPG tüketirsiniz.
    Benzinde spesifik gravite 0.720 1lt benzin tükettiğinizde 720 gr benzin tüketmiş olursunuz.
    Aynı gücü elde etmek için 160 gr fark var,enjeksiyon ayarları değiştirilip daha az LPG püskürtülürse fakir karışım olacağından motor ikaz lambası yanar çekişte düşme olur.
    quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Taner bey,

Kuzeninizin 1.6 jettasına taktırdığınız ve 1:1 benzin-lpg iddiasında olan Landi Renzo sistem nasıl? iddialar doğrumu?
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.