Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobiltutkusu

kardeş kimseye yalan borcum yok ister inanın ister inanmayın zorlayacak değilim ben öyle gidipte körü körüne bi abaya bağlanan bir insan değilim dikkat ettiyseniz arabaya çamurda atmadım ben en yakın arkadaşımın arabasını kullandım fikrimde bu yönde megana binip bi yere gittiğimde yok henüz karar aşamasındayım ama büyük bi ihtimalle megane alacagım dedim megan ile passat tabiki aynı sınıf arabalar değil ama ben meganı sürerken ayrı bi keyif aldım oldukça rahat bi araba klima açıkken bile bastınmı gidiyo araba konforda mükemmel üç kuruş param var sonradan üzülmek istemiyom para kolay kazanılmıyo sene olmuş 2010 atmosferikler artık yavaş yavaş siliniyo piyasadan

80 hp lik dizel 2006 polo, milas ta köyün yokuşunu 3. fiteste çıkamadığında üzülüştüm. aynı aracı başkası kullanıyorken araç sollarken fites küçültüyordu -izmir deki taksi şöfürü- o zamanlarda güçlü araba lazım demiştim... ELİMİN ALTINDA BULUNSUN misali... ama ben hiç hız - güç meraklısı olmadım. yarım saat sollamak için bekleyebilirim... 120 km/saat ten fazlasını hiç düşünmem. hoşuma gitmez. güvenlik benim için olmazsa olmaz ve konfor...
    kaporamı verdim...
    jetta dizel otomatik comfortline düşünüyordum.
    passat 102 hp konforlu ve güvenli.... ve YENİ ARAÇ İÇİN SON ZAMANLARIM ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osoban48 -- 3 Nisan 2010; 0:11:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murado71

megan ve focus ıkısınıde kullandım megan ıkı sene kaldı focus 2,5 sene megan ıkı yılı bıtırdı basladı arıza vermeye her hafta bı sey cıkıyodu nerdeyse goruntu var ses yok cınsınden aynı ıcı bos bılezık gıbı focus serı super bır arabaydı benım ıcın ama kesınlıkle bır pasatın yerını tutamaz guvenlık ve rahatlık olarak tabıkı aynı sınıf degıller bı defa hızı seven focusu alabılır memnunda kalır fakat arabaya bındım demek ıstıyosanız tabııkı pasat derım sızı tatmın edecek sartlara bakın ona gore arabanıza karar verın sonra pısman olmayın

Benim sorularımada ceap olmuşsunuz... 102 hp kullandınız galiba. bana ne önerirsiniz. murado71

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osoban48 -- 3 Nisan 2010; 0:18:23 >
  • benim araçta p.tesi çıkıyor ancak kafamda hala soru işaretleri var. argussun yeni aracını test ettim kesinlikle kasma gitmeme gibi durumlar yok. ha çok dik yokuşlarda neler olur bilinmez.
    birde istanbul köprü trafiğindeyim devamlı. otomatik araç almam daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 3 Nisan 2010; 11:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

benim araçta p.tesi çıkıyor ancak kafamda hala soru işaretleri var. argussun yeni aracını test ettim kesinlikle kasma gitmeme gibi durumlar yok. ha çok dik yokuşlarda neler olur bilinmez.
    birde istanbul köprü trafiğindeyim devamlı. otomatik araç almam daha mantıklı

benimki de iki hafta sonra gelecekmiş. iki hafta zamanım var. siz deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim...
  • Arkadaşlar slmlar 2010 1.6 kısaca belirgin özellikleri yazarmısınız mesela esp varmı yada usb girişi,multimedya soketi,mp3 çalarlı cd çalar vb... bir şey??tşkrler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colt uk 6 -- 3 Nisan 2010; 15:06:06 >
  • performans beklentisi içinde olmayanlar ve kasko arkadaşımın belirttiği gibi yarım saat sollamak için bekleyebilirim ve dik yokuşlarda eziyet çekekebilirim diyenler alabilir ama benim aklım hala çok karışık meganın performansı hızlanması aklıma geldiğinde passattan soguyorm bide üstüne dizel focusun o dik yokuşta bizi geçmesi hızlanması hiç aklımdan çıkmıyo tabiki herkesin beklentisi farklıdır performans bakımından kötü dedim yoksa arabaya lafım yok sonuçta para sizin karar sizin ne alırsanız alın bana sadece alana hayırlı olsun demek düşer
  • Performans beklentiniz ne bilmem ama araba o kadarda ölü değil.

Esp standart.

Sonuçta passat kalitesi duruşu farklı havası farklı sınıfları farklı,Megane a binmekle bir olmaz.Megane kadar değer kaybetmez.
  • niye 2 hafta sonra aynı gemide değilmiydi bizim araçlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

niye 2 hafta sonra aynı gemide değilmiydi bizim araçlar

bana 12 nisandan sonra teslim edebiliriz dedi. ve bir hafta da sarkabilirmişşş
  • quote:

performans beklentisi içinde olmayanlar ve kasko arkadaşımın belirttiği gibi yarım saat sollamak için bekleyebilirim ve dik yokuşlarda eziyet çekekebilirim diyenler alabilir ama benim aklım hala çok karışık meganın performansı hızlanması aklıma geldiğinde passattan soguyorm bide üstüne dizel focusun o dik yokuşta bizi geçmesi hızlanması hiç aklımdan çıkmıyo tabiki herkesin beklentisi farklıdır performans bakımından kötü dedim yoksa arabaya lafım yok sonuçta para sizin karar sizin ne alırsanız alın bana sadece alana hayırlı olsun demek düşer

aynı araçtan mı bahs ediyoruz? passat 1.6 trendline araca çok yakıyor diye bilirsiniz ancak gitmiyor diyemezsiniz. şuan satılan c veya d sınıfı 1.6 benzinli bütün araçlar yaklaşık 1400 kğ civarındadır. (civic hariç) dolayısıyla passat bütün diğer 1.6 atmosferik motorlar kadar gider. ayrıca passat c sınıfı hyundai i30 ile aynı ağırlıktadır. ben kimseden 1.6 benzinli i30 çekmiyor gitmiyor. yokuşta arkada kalıyor gibi sözler duymadım
    şöylede bir durum var. vw nin bu motorunun gaza tepkisi çok güzel ve ani. basın 1.6 cruze kullandım araç gaz yemiyor. ciivic bile 2. viteste topuk yaptığınızda bir miktar bekliyor. ancak bu motor çok ani tepki veriyor. öle eziyet çekmek felan söz konusu değil. dizel focus ve passat 1.6 nın 0-100 leri aynıdır. dolayısıyla 100 e kadar olan ara hızlanmalarıda yaklaşık aynıdır. 100 den sonraki hızlarda yokuşlarda focus farkı açar doğrudur.
    ancak bu passat sürücüsünün eziyet çekerken focus dizelin ferrari gibi gitmesi kadar büyük bir farklılık değildir.
    birde işin şaznıman boyutu var. siz benzinli passat ile 2. viteste 80 yapabilirsiniz. ancak dizel focusta bunu yapmanız imkansızdır. benzinli ile basarak aşırı tüketerek herzaman aynı hacimde aynı beygirde bir dizelle yaklaşık aynı performansı gösterirsiniz.
    ben dizelin kullanımını sevmedim. kısa aralıkta yüksek güç üretiliyor. buda konforu, sakin sakin gitmeyi engelliyor. devamlı ayağınız gaz pedalı ile meşgul, benzinlide ise ufak dokunuşlar yeterli oluyor. benim için önemli olan bu. yolculuk esnasındaki bir yokuşu 1 dk geç çıksam ne olacak ki. zaten ani sollama ve seri araç istesem 207 rc alırım. geçen bir komşum 2006 model coralla 1.6 sını dizel 105 likmegane ile değiştirdi.
    geçen memnunmusun dye sorduğumda bu araba gitmiyor dedi. sürekli dipgaz kullanmanın etkisi dedim.
    kim ne derse desin dizelin çıkış sebebi tüketim içindir. isterse e250 cdi alan biri bile ben performansı için aldım dese, inanmam.
    birde şu örnek var. vw grubunun 2.0 tfsi 211 hp moturu var. 6.5 sn 0-100 çıkarıyor kullanılan araçları. bazıları dahada düşük.(golfR 255bg) böyle bir motor varken 2.0 tdi 140 hp yi bir insan neden alır. tüketim için değil mi? a5 liste fiyatlarına baktım bu iki motorlu araçlar yaklaşık aynı fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 3 Nisan 2010; 19:54:23 >

• hocam herkesin görüşüne saygılıyım herkesin beklentisi tabiki farklıdır fakat inanın passatın performansı(1.6) bana göre iyi değil bunada hemen karar vermedim tabiki almak istediğim arabaları test ederek bu sonuca vardım sadece focus olsa tamam ama turbo dizellerin ve turbo benzinlilerin hepsi açıkara fark atıyo yani bu yüzdenki iyi gidiyo vs söylemlerine ben süren kullanan birisi olarak bu fikilere katılmadıgımı belirtmek isterim arkadaşım arabadan memnun fakat motor konusunda oda benimle aynı görüşte 4 kişiyle ve bagajda yük oldugu zaman sürüş dahada işkence oluyomuş zaten hep berlirtyorm araba güzel ama motor kötü keşke 1.4 tsi alma şansım olsa ama işte param ancak bu kadar açıkçası aracın ikinci el değerinide düşünmüyorm pek çünkü sıfır araba herzaman zarardır bunu göze alıp alacagım 5 sene binecegim için ikinci el değerini pek düşünmüyorm ama olmuskende turbo motor olsun istiyorum son kararım kosunuda ise arkadasım sagolsun yıllardır çocukluk arkadasım oldugu icin biseyini esirgemez bak dedi sürdün gördün kararını kendin ver ben karışmıyorum çünkü sonra gelipte sen aldırdın falan filan bana sitem etme bu uyarıyıda aldıktan sonra iyice düşünme asamasına gectim ölcüp tartıyorum iyice bide bunu yolda corsa gecmiş bana aynen dedigi şu işte o anda arabaya benzin dökup yakasım geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 3 Nisan 2010; 21:19:06 >

• quote:

performans beklentisi içinde olmayanlar ve kasko arkadaşımın belirttiği gibi yarım saat sollamak için bekleyebilirim ve dik yokuşlarda eziyet çekekebilirim diyenler alabilir ama benim aklım hala çok karışık meganın performansı hızlanması aklıma geldiğinde passattan soguyorm bide üstüne dizel focusun o dik yokuşta bizi geçmesi hızlanması hiç aklımdan çıkmıyo tabiki herkesin beklentisi farklıdır performans bakımından kötü dedim yoksa arabaya lafım yok sonuçta para sizin karar sizin ne alırsanız alın bana sadece alana hayırlı olsun demek düşer

Siz nasıl bir beklenti içinde kullandınız o aracı ki hiç memnun kalmadınız yarım saat sollamak için beklemek dik yokuşlarda kalmak bende almadan önce kararsız kaldım ve sırf böyle yorumlar yüzünden acaba dedim hep ama 42.000 tl passat konforu yaşarım dedim ve 1.5 aydır biniyorum beklentimin üstünde daha öncede belirttim 1.8t passatımda oldu 110 hp tdi boramda 130 hp t5'imde hiç birini aramıyorum 1.8t passat zaten çok fazla geliyordu bana hiç pişman değilim ve performansından memnunum paramla rezil olmak istiyorsam açık konuşayım megane alırım servislerle muhabbetimde ilerler eğer herşey performans ise giderim 2.el e39 5.30 bmw alırım aynı paraya yada ne bilim seçenek çok tamam çok beklentiniz olmamalı ama o kadarda değil yarım saat araba sollamak için beklemek falan yok öyle birşey... Bence siz passat almayın sizi üzebilir ama benden size tavsiye megane'da almayın sonra sellektör yapıp size yol veren passat 1.6 mpi'lara imrenerek bakarsınız 10.000 km sonra kapılardan ve ön göğüsten gelen çaresi bulunamayan sinir bozucu sesler benim için önemli değil derseniz bilemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arguss -- 3 Nisan 2010; 21:29:35 >

• Bırakın arkadaşlar yaw. Bizde durmuş megane ile Passat'ı karşılaştırıyoruz, yazmaya değmez.

megane nere Passat nere.
  • peki jetta comfortlıne tsı mı yoksa passat 1.6 trendlıne+lpg mi desem ne dersiniz?sıfır fiyatları birbirine yakında o yüzden sordum.ben de karar aşamasındayım
  • Arguss hocam işte bu performans olayı kafamı çok karıştırıyor ama acele etmiyecegim kesinlikle kalkışlarda hızlanışlarda turbo dizellerin veya benzinlilerin farkı ortada hocam zorlu koşullarda kullandım ben bu aracı görmeni isterdim bize nasıl fark attı uçtu gitti hocam bide 2. el 5.30 falan demişsiniz aman hocam onlara hiç bulaşmıyim pek güven olmaz altından kalkamam bu arada hayırlı olsun aracınız allah kaza bela vermesin iyigünlerde kullanın
  • quote:

Arguss hocam işte bu performans olayı kafamı çok karıştırıyor ama acele etmiyecegim kesinlikle kalkışlarda hızlanışlarda turbo dizellerin veya benzinlilerin farkı ortada hocam zorlu koşullarda kullandım ben bu aracı görmeni isterdim bize nasıl fark attı uçtu gitti hocam bide 2. el 5.30 falan demişsiniz aman hocam onlara hiç bulaşmıyim pek güven olmaz altından kalkamam bu arada hayırlı olsun aracınız allah kaza bela vermesin iyigünlerde kullanın

Bende çok zorladım çok dik rampalarda durma seviyesine geldiğimde 1.vitese bile atmadım oğuzdağ nickli Oğuz abi'de kullandı benim aracı ya benim araç anormal yada sizin kullandığınız araçta birşey vardı herhalde vwturk.com'da arkadaşta focus dizelde var passat 1.6'da en güzel cevabı o verir inanın focusa binmek istemiyorum artık diyor siz Focus rs'e falanmı denk geldiniz acaba

• YARIM SAAT BEKLEMEM can güvenliğime verdiğim önem için...
  • yeni focus 1.6 tdci rs falan değil hocam sahil yolunda giderken beğenmediğiniz dizeller bizden hızlı gidiyolar hani bu dizeller yok tıkanıyo yüksek hıza çıkmıyo işte şu km de işi bitiyo diyolarya işte ben gördükten ve kullandıktan sonra inanmıyorm artık biz 160-170 km ile hız ile giderken megane dizel önümüzde yine açık farkla ilerliyodu yetişmek istiyorz ama yakalamak mümkün değil hızımızı yolun bazı kesimlerinde indiriyoduk mecburen işte o yerlerde dibine tam yapışıp geçmeye çalışıyoduk ama nafile adamın altında sanki uçak var bastığı gibi hızlanıyor valla 44-45 bin lira param var olmuşken performanslı bişe olsun diyorm bişey daha belirtiyim ben hiç bir otomobil için kötü demem artık teknoloji gelişti markalarda kendini iyice geliştirdi piyasada artık yaw şu araba çok dandik yada çok kötü diyeceğimiz tarzda nerdeyse hiç araç kalmadı ayrıca megane ile passatıda kıyaslamadım dikkat ederseniz sadece motordan şikayetçi oldgumu ve performans istedigimi belirttim passatta tek olumsuz gördüğüm bana göre motor kasaya diyecek yok zaten passatın görüntüsü beni kendine tam yaklaştırmışken focus megane farketmez dizel turbo veya benzinli araçların performansı aklıma geldiğinde anında soguyorm arabadan büyük ihtimalle turbo dizel veya turbo benzinli bi araç alacagım 2010 yılındayız çağa ayak uyduralım

• quote:

Orijinalden alıntı: kasko

quote:

Orijinalden alıntı: murado71

megan ve focus ıkısınıde kullandım megan ıkı sene kaldı focus 2,5 sene megan ıkı yılı bıtırdı basladı arıza vermeye her hafta bı sey cıkıyodu nerdeyse goruntu var ses yok cınsınden aynı ıcı bos bılezık gıbı focus serı super bır arabaydı benım ıcın ama kesınlıkle bır pasatın yerını tutamaz guvenlık ve rahatlık olarak tabıkı aynı sınıf degıller bı defa hızı seven focusu alabılır memnunda kalır fakat arabaya bındım demek ıstıyosanız tabııkı pasat derım sızı tatmın edecek sartlara bakın ona gore arabanıza karar verın sonra pısman olmayın

Benim sorularımada ceap olmuşsunuz... 102 hp kullandınız galiba. bana ne önerirsiniz. murado71

valla kardesım jetta focus allameyı cıhan olsa benım ıcın farketmıyo daha oncede soyledım aynı sınıf degıller passata bındıgım zaman arabaya bındıgımı anladım dızel bır passat 79000 cıvarı alamam ama bu kalıteyı rahatlıgıda tatmak ıstedım taktım tupumu mıs kafam rahat yakıtta sorun degıl bunlar benım fıkrım bunlar benı tatmın edıyo baskasını etmeyebılır allah herkesı aynı yaratmamıs al pasatını bak keyfıne derım pısman olmazsın

• Merhaba sevgili arkadaşlarım,

Şenol beyin BRC marka sıralı LPG sistemli 2010 model Metalik Refleks Gümüş 1.6 MPI 102 HP 8V TRENDLINE 3C Kasa Sedan PASSAT'ından sonra bugün de İstanbul'dan eşi ile gelen ve Adana'nın baraj gölü ve çevresini gezdiğimiz (2 yetişkin erkek, 2 bayan, 9 yaşında 1 ve 3 yaşında 1 çocuk ve yük) aynı aracın ATİKER marka sıralı LPG sistemlisi ve Sedefli Derin Siyah olanı ile bu motorun yokuşlarda da araca fazlası ile yettiğine, motorun baymadığına, motorun bayılmadığına, çok zor durumlarda 1 vites düşürülmesinin bunu aşmaya yettiğine şahit oldum. Araçta fabrikada takılma (!) orjinal ön/arka park sensörü, optik park desteği (!!!), RNS 510 navigasyon, ön koltuk başlarında LCD ekran, PHILIPS Mavi Ampullu Xenon Far, orjinal CC direksiyon ve CC gösterge paneli ve Bluetooth kiti de vardı.

Sıralı ATİKER marka LPG sistem ile kendisi 8 ayda 25.000 km yol yaptı, lastikler BRIDGESTONE Turanza ER 300 215'lik ve biraz sert olmasından şikayetçi, ileride 205'lik MICHELIN Primacy S ile değiştirecek. Sırada ön sis farları takmak da var.

Adana Baraj Gölü ve Çevresini gezmek için 2 araç yerine 1 araca sığdık (bayanlar zayıf olunca çocuklarla arkada, ağır olan erkekler önde oturdu) ve gerek dik inişlerde motor freni, gerek dik yokuşlarda motorun çekişi bendeki "acaba?" sorusundan ibaret şüphelerin tümünü ortadan kaldırdı. Aracın sahibi kullanım tarzı olarak motoru düşük devirde gaz yemeye değil, yüksek devirde değiştirilen viteslere alıştırmış, motor da buna uyumlu olarak çok iyi ve doğrudan tepkimeli şekilde gaz yiyordu. Kullanım tarzı, doğru zamanda doğru şekilde vites değiştirmek, düşürmek/yükseltmek ve motor freni ile bu motoru zaten seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum.

Arabaları kafa kafaya değiştirmeyi teklif ettim, kabul etmedi... Satacağı zaman bana haber verecek, 150.000 km daha kullanacağını söyledi. Artık herhalde bana sıra gelmez.

Benim 1.4 TSI de 3 hafta önce aldığım benzinle 300 km'yi doldurdu ve artık havaların sıcaklığı ya da yolların müsait olması sayesinde beklediğimden daha az yaktı. Bugün biraz bayıra saldım 122 beygiri ve atlar hemen arka ayakları ile depara kalktı. TEM'de 100 km/h 6. vites ve Cruise Control'u açtım, yakıt tüketimi hemen 4.5 litre hatta bir ara 4.1 ve 5.2 arasında gidip geldi.

İsterdim ki tüm yollar böyle olsa... O zaman ne LPG ne dizel ne de başka bir şey gerekirdi.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.