Şimdi Ara

PASSAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005 yeni kasa 1.6 comfort passat almayı düşünüyorum.Motor kasayı çekermi kalkışlar sollamalar v.b hakkında bilgi verirmisiniz.Kısaca araba hakkında bildiğiniz herşeyi öğrenmek istiyorum

PASSAT

PASSAT

• Arkadaşım VW PASSAT SAHİPLERİ VE SEVENLER KULÜBÜNE GİRİP TÜM SORUNLARI PAYLAŞABİLİRSİN.
    Sana daha iyi yardımcı olabilirler.

http://forum.donanimhaber.com/m_24631582/tm.htm
  • VW ana başlığında passat topiğini incele. Oradan sorularına cevap bulabilirsin.
  • Sanırım araç 1.6 FSI 115 HP.Çünkü fonksiyonel deri direksiyon görüyorum,1.6 102 HP'de Comfortline donanımı yok.

Passat FSI kullanıcısı olarak görüşlerimi sıralayayım,

1-"Araç gider mi,çeker mi,kaldırır mı" tarzındaki ifadeleri yanlış buluyorum.Performans beklentisi değişkendir çünkü.Mesela 115 HP aracım bana fazlasıyla yetmektedir,fakat başkası çıkıp bu motor çok yetersiz en az 140 HP olmalı,bastın mı uçmalı diyebilir.Şehir içinde zaten yakıt tüketimi haricinde 1.6 102 HP,1.6 FSI,1.4 TSI arasında yakıt tüketimi haricinde fark yok.Ne kadar hızlı gidebiliyoruz ki performans bekleyelim.Şehirler arası yola sadece 1 kere çıkabildim aracımla,gayet de güzel gidiyordu,önümdeki kamyon yüzünden yavaşladım,sollamaya başlayınca baktım devir düşüyor,5.vitesten 4.vitese attım deviri getirdim 5000'e,sonra tekrar 5'e attım yoluma devam ettim,beni hiç üzmedi yani.Hız merakım olmadığından bana fazlasıyla yetti yani.

2-Şehir içi tüketimim 9.3 lt/100 km.Ekonomik süreyim diye özel bir çabam yok,alıştığım şekilde 2500-3000 devir arasında vites değiştiriyorum zaten.Fabrika verisi 10.2 lt olması lazım.

3-Triger kayışı yerine zincir varmış,ben de aracı aldıktan sonra öğrendim.İlk çalıştığı anda dizele benzer bir ses çıkartıyor araba,bu yüzdenmiş.Fakat hemen geçiyor,rölantide çok sessiz.

4-4000 devirden sonrasında motor sesi oluyor biraz.Bana söylenen,FSI motorda benzin yüksek basınçla püskürtüldüğünden dolayı böyle bir ses oluyormuş.Fakat beni rahatsız etmiyor,aracın yalıtımı iyi,sonuçta D segmenti bir araba.Eğer müzik dinliyorsam bu sesi duymuyorum bile neredeyse,rahatsız edici değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.