Şimdi Ara

Pasaport kayıtı ve KVK garantisi hakkında kafama takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Forumda baktığımda bazı arkadaşlar yurt dışından alınan telefonun faturası var ise 1 yıl süreyle kvk garantisi altındadır diye yazmışlar. Ancak kvk yı aradığımda böyle birşey olmadığını söylüyorlar. Bu durumda garanti kapsamındadır diyen arkadaşların dayanağı nedir (mevzuat vs) diye sormak istiyorum.

İkinci olarak sormak istediğim yurtdışından gelen telefonlarda kayıtlı diye satan arkadaşlar özellikle belirtiyor. Kafama takılan tek pasaporta tek cihaz kaydı yapılıyor. Dolayısı ile bu kadar pasaport nasıl bulunur. Burada bir hinlik var gibi geliyor bana. Tek pasaporta birden fazla cihaz mı kayıt ediyorlar. Bu durumda ilgili makamların kontrolleri sonucu tespit olunursa cihaz kayıttan çıkarılma ihtimali var. Bu kontroller ne kadar sürer bilemiyorum. Böyle bir durumda kayıt dışı olan cihaz için ne yapılması gerekir tekrar kayıt altına almak için.

Bu iki konuya mantıklı cevap alıp kafamdaki soru işaretlerini giderince gönül rahatlığıyla telefon alabilirim.

İyi forumlar

• Yokmu cevabı olan
  • öncelikle kayıtlı diyen satıcıların çoğu pasaport kaydı yapmıyor,yapıyorlarsa da 6 ay içinde düşen turist pasaportlarını kullanıyorlar. büyük kısmının kayıt dedikleri imei klonlamak. yani kayıtlı bir nokia 3310'un var diyelim,adam onun imesini senin telefonunu hackleyerek senin telefonuna kaydediyor.

garanti de şu şekilde,avrupa çıkışlı cihazların samsung'tan uluslar arası garantisi olur 1 yıllık ama bildiğim kadarıyla telefonu garantiye götüreceğin zaman samsung yetkili servisine götürmen lazım,kvk veya genpa tarafından sunulan bir garanti yok.

Tşk verdiğin bilgi için.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.