Şimdi Ara

Partition Büyütürken Datalar Gitti ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süre önce laptop uma takılı olan 320 GB hdd imin c si aşırı derecede doldu harici bir diski hemen alamayıcağım için
    ben de partition büyütme yazılımları ile d diskin de yer alan boş alanı c ye aktarmak istedim. Ancak her ne olduysa c disk
    in de bir hata meydana geldi laptop kapanıp açıldı ve laptop tekrar açıldığında c diski nin boyutu değişmemişti ancak 110 Gb
    lık dosyalarımın hepsi uçmuş ve c diskim bomboştu kendi tecrübelerimle denemediğim hiç bir şey kalmadı recovery onarım programları
    ancak c bir türlü gelmedi buna çözüm üretme çabası içinde bazı yazılımlar denerken diskteki tüm partitionlar gitti ve disk
    formatlandı biliyorum durum çok vahim ancak benim bu verilere ihtiyacım var ve bu diski profosyonel firmalara verecek durum da
    değilim bu konuda ne yapılabilir el elden üstündür belki çok basit bir çözüm vardır ama ben bulamadım şahsen bu konu da yazılım
    önerecek varsa memnum olurum ...

• Özelden verdiğim link forumda yasaklı olduğu için oraya yazdım. Normal veri kurtarma programları Windows üzerinden çalışır. Bu önerdiğim yol ise harici bir aygıttan pcyi açarak, daha detaylı tarama yöntemidir. Linkte Üst üste mavi renkli indirme linkleri var. En alttaki en hızlısıdır. İndir, çalıştır ve flasha bootable olarak yazdırıp, pcyi bu aygıttan başlat. 4 seçenek çıkıyor, hangisi hatırlamıyorum ama biri silinen veriler için tarama yapıyor. Bi dene bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hdd'e hiçbir veri yazmamaya çalışın. Çünkü üstüne veri yazıldımı önceki veriyi kurtarmak iyice zorlaşıyor. Mümkünse başka bi bilgisayardan indirip, arkadaşın dediği gibi usb'den çalışan recovery programlarını deneyin.
    Usb özelliği varmıydı hatırlamıyorum ama başarılı bi program olarak recuva'yı önerebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EfeYakupKarahanlı ve cabriolet1981 sağolun deneyip bildiririm ...
  • Bu arada arkadaşlar yazmayı unuttum ben diski 2.5 inch external kutuya taktım ve öyle deniyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stajyerhakan

Bu arada arkadaşlar yazmayı unuttum ben diski 2.5 inch external kutuya taktım ve öyle deniyorum ...

Hdd kutusuna takıp usb ile bağladıysan, bootable aygıtla taramana da gerek yok. Ben tek diskin C ve D olarak iki bölüm olduğunu varsayıp, Windows üzerinden sonuç alınamaz diye yazmıştım. Ancak madem harici bir disk durumunda, o zaman bu konuda pek çok program var. Sırasıyla hepsini deneyebilirsin. Yukarıda arkadaşın dediği gibi recuva ilk akla gelendir. Ancak lisanslı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol arkadaşım bakalım inşallah düzelir uğraştırıyor insanı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD regenerator verileri siler mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.