Şimdi Ara

Part Time İş Ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç yerde okudum, asgari ücret alan bir kişinin yasal olarak günde 7.5 saat çalışması gerekiyormuş. Part time çalışanlar haftalık maksimum 30 saat ve asgari ücretle çalışanların maksimum 45 saat çalışması gerekiyor diye okudum. 1600tl yi 30 a bölünce yaklaşık 53 tl civarı bir şey çıkıyor. 53 ü günlük çalışma saatine bölünce saatlik 7 tl gibi bir ücret çıkıyor. Bu bazı sitelerde yazan şeyler part time yani kısmi çalışanların saatlik çalışma ücretleri asgari ücret ile aynı olmak zorundaymış. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi? Öğrenci olarak haftada 5 gün toplam 22 saat çalışan minimum 152 tl mi alması gerekir(haftalık)?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Part Time Saatlik Ücret

Part time bir iş, tam zamanlı bir işten daha az saatlik çalışma süresi gerektiren bir iş türüdür. Part time çalışanların aldığı ücret, genellikle saatlik ücret üzerinden hesaplanır. Saatlik ücret, çalışılan her saat için alınan ücret miktarını ifade eder.

Part time saatlik ücretler, sektöre, pozisyona, deneyime ve coğrafi konuma bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin, perakende sektöründe çalışan bir part time kasiyerin saatlik ücreti, finans sektöründe çalışan bir part time müşteri hizmetleri temsilcisinden daha düşük olabilir.

Part time saatlik ücretler ayrıca, çalışılan gün ve saatlere göre de değişebilir. Hafta sonları veya akşamları çalışmak, daha yüksek saatlik ücrete neden olabilir. Bazı işverenler, deneyimli veya nitelikli part time çalışanlara daha yüksek saatlik ücretler sunarlar.

Part time çalışmayı düşünüyorsanız, piyasa fiyatlarını araştırmanız ve çalışacağınız iş için rekabetçi bir saatlik ücret talep etmeniz önemlidir. Part time saatlik ücretler hakkında daha fazla bilgi almak için yerel iş kurumlarına veya iş ilanlarına başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 sene önce bir ayakkabı firmasında part time olarak çalıştım. Part time saatlik ücreti normal olandan malesef düşük. O zamanlar 1-1,5 TL felan oynuyordu sanırım.

• Yasaya ne bakıyorsun burası Türkiye!
  • Kardeş bir çok firmaya gittim görüşmeye. Part 30 saat, Full 45 saat falan böyle birşey yok, dinleyen yok, yasa tanıyan yok, yüksek ihtimalle denetleyeninde olduğunu sanmıyorum. Çünkü en bilindik markalar, avmler hep aynı şekilde. Full için konuşuyorum; 50 saatin altında çalıştırmaz kimse. Mesai ücretide vermezler. Günlük çalışma süresi 8 saat ise seni yoğun günlerde 10 saat tutarlar. Bu fazla çalışmanın karşılığında ise boş günlerde işe bir kaç saat geç gidersin. Bu böyle.

Daha geçen gün bir görüşmeye gittim. Günde 8 saat haftanın 6 günü. (Haftada 1 gün açılıştan kapanışa kadar yani 12 saat durmak zorundaymışız.) Mesai ve fazla çalışma olmadan haftalık 52 saat ediyor. Hani yasal süre 45 saatti? Mesai ve yoğun günleride katarsak 60 saati rahat bulur. Verdikleri asgariydi, birde 350 lira yemek kartı veriyorlardı. Full time için konuşuyorum, Part time'da kart ücretleride düşüyor diye biliyorum.

Hemen hemen her yer Full için 1600 lira verir. Part time için Asgarinin yarısını verirler. Yani sen saat hesabı yapmayı boşver. Bizim memlekette asgari ücret saat olarak değil gün olarak hesaplanır. Kafana takılan birşey varsa sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 12 Ekim 2018; 2:54:58 >

• Konu sahibi yabancı dizi izleyip gelmiş

• Bu ülkede kimseyi part time çalıştırmazlar o sadece kağıt üstünde öyle git bir iş görüşmesine gör ismini vermeyeceğim büyük bir gıda firması part time için gittiğim görüşmede bana mesai ücreti olmadan 3 gün full çalışmam gerektiğini söylemişti.

• Saatiniz 7 TL den az olamaz

Part-time için Çalışma saatlerine gelince haftada 30 saat diye bir kavram yok. Aylık olarak 130 saat sınırı var.

Bir hafta 40 diğer hafta 20 saat çalışabilirsiniz

Full-time için çalışma saatleri de 7.5 olayı uygulayan yer var uygulamayan yer var. Ben uygulanmamasindan yanayim. Şöyle anlatayım

Gunde 7.5 saat çalıştığınız zaman haftada 6 gün çalışmamız lazım. ( 7.5 *6 = 45 )

Eğer günde 9 saat çalışırsanız ( 9*5=45 ) 5 gün çalışırsiniz.

Haftada 45 saatten fazla çalışırsanız mesai olarak almamız gerekir.

7.5saate kadar 30

7.5 saatten sonra 1 saat yemek molası hakkınız var bu süre mesainize eklenmez yani

0800-1800 vardiyaniz size 10 saat değil 9 saat parası odenir.

1 günde 11 saatten uzun mesai olamaz (0630-2230 arası)

Gece ise 7.5 saatten fazla çalışma olamaz (2230-0630 arası )

Tabi bunlara uyan var mı piyasada çok az sirket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gambit666 -- 12 Ekim 2018; 6:57:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Part time çalışan oldu mu?
    2 yıl önce açıldı
    part time iş bulamıyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gambit666 kullanıcısına yanıt
    Bugün gidip konuştuğumda saatlik 4 tl verdiklerini söylediler ilk 3 gün denemesinde performans ne kadar iyiyse o kadar yükselir dediler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.