Şimdi Ara

Part-Tıme iş imkanı(Üniversite gençligi bir bakın)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
9
Favori
84.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aileme muhtaç olmaktan bıktım,kendi ayaklarımın üzerinde durmak için part-tıme çalısmayı düsünüyorum da ;

1- Bir üniversite ögrencisi daha sık nerelerde part-tıme iş bulur ?

2-Buralara girmek için torpil mi gerekli,çene mi ? Yoksa gidip basvursak direkt alırlar mı ? Mesela bir magazaya gidip ben burada çalısmak istiyorum desem basvursam mülakata girsem alınır mıyım ?

3-Aylık ne kadar kazanılabilir buralardan ? Veya haftalık ? (Aylık 400-500 alsam bana öyle bir yeter ki o para+150 de burs=550-650 lira)

4-Ve zorluk derecesi nedir çalısmanın ? Okul,Dil Kursu ve Spor'a gidiyorum. Hem okuyup hem çalısmak zorlar mı ?

5-Vize haftası işten izin verirler mi ?

Hem kendi ayaklarımın üzerinde durmak,hem çevre yapmak, hem de daha girisken olmak için çalısmanın şart oldugunu düsünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Aileme muhtaç olmaktan bıktım,kendi ayaklarımın üzerinde durmak için part-tıme çalısmayı düsünüyorum da ;

1- Bir üniversite ögrencisi daha sık nerelerde part-tıme iş bulur ?

2-Buralara girmek için torpil mi gerekli,çene mi ? Yoksa gidip basvursak direkt alırlar mı ? Mesela bir magazaya gidip ben burada çalısmak istiyorum desem basvursam mülakata girsem alınır mıyım ?

3-Aylık ne kadar kazanılabilir buralardan ? Veya haftalık ? (Aylık 400-500 alsam bana öyle bir yeter ki o para+150 de burs=550-650 lira)

4-Ve zorluk derecesi nedir çalısmanın ? Okul,Dil Kursu ve Spor'a gidiyorum. Hem okuyup hem çalısmak zorlar mı ?

5-Vize haftası işten izin verirler mi ?

Hem kendi ayaklarımın üzerinde durmak,hem çevre yapmak, hem de daha girisken olmak için çalısmanın şart oldugunu düsünüyorum.

Çok iyi düşünüyorsun hocam. Tezgahtarlık olarak başlayabilirsin bir yerde. Araştır derim. Öğrenci arkadaşlar da yardımcı olur, şu an aklıma pek bir şey gelmiyor. Ben açıktan okuyorum full time çalışıyorum. Genelde mağazalar full time eleman arıyor ama part time bulursun umarım.

• Bu alısveris merkezlerinin içindekiler part-tıme'de alıyor hocam. Bizim arkadas önceden C&A'da çalıstı simdi Gap'ta çalısıyor. O da 20 yasında.

Zaten benim dersim 4'te baslıyor. Yani haftanın 3 günü sabahtan 4'e kadar,2 günü de full çalısabilirim.

Eger magazalarda bir iş bulursam çok rahat ederim(Levis,Polo,Lcw.. gibi ya da Burger,Mc,Kfc gibi). Tipim ve ses tonum yerinde,belki yırtarız mülakatta

Çok ciddi konudur. Part-tıme çalısan,tanıdıgı olan varsa pm'den ulasabilir bana. Maddi durumumuz kötü degil ama dedigim gibi artık burama geldi,hem aileme muhtaç olmamak için(evet ''yük'' degil ''muhtaç'' olmamak için),hem sosyallesmek, hem de daha girisken olabilmek için çalısma kararı aldım.

• ben de arıyoruuum , mesajım bulunsun ..

(pc teknik master'm)
    (gsm teknik servisi deneyim de vardır)
  • Ben okurken part time mısır standında çalışıyordum. Günlük 25 tl alıyordum fakat 12 saat çalışıyordum.
    Ama daha az çalışma saatli olanlarını da bulabilirsin sanırım.
    Fakat şunu bil ki hem okuyup hem çalışmak sanıldığı kadar kolay değildir.Zamanını yettirmeyi bilmelisin. sınav haftası 53 saat uykusuz kaldığımı bilirim.
    Ama çalışmak güzel insana çok şey katıyor.
    Hayatında başarılar dilerim
  • Güzel düşünüyorsun da part time da olsa bir yere girdiğin zaman bursun kesilecektir.Ayrıca tahmin etmediğin şekilde bitkin düşecek vücudun.Bütün bir yıl değilde 4-5 aylık bir dönem çalışmanı tavsiye ederim.
  • Burs almiyorum su anda. Ben magazalarda saatlerce calisirim hem yorucu da degil. Sizce butun magazalari dolanip ne demeliyim ?

Merhaba is basvurusu icin gelmistim eleman ihtiyaciniz var mi gibi seyler soylesem ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Migros'a git, başvuru formu doldur, güzelinden bir de vesikalık fotoğraf koy, insan kaynakları mülakat için uygun görürse senin çağırır, mülakatı geçersen eline bir lise verip bunu tamamla der gönderirler, sonraki hafta geldiğinde kısa bir eğitimden geçip bir hafta staj yapacağın şubeye gidersin, sonra küçük bir sınav ve işin başındasın. Aylık olarak eline de yaklaşık istediğin kadar para geçer. Parça zamanlı olarak çalışabileceğin en iyi yer bence Migros. İzin olayı da arkadaşların seni idare etmesi ve/veya mağaza yöneticisinin tutumuna kalmıştır ama izin vermeme gibi bir durum görmedim ben.
  • ben oyun cd satan 1 esnaf dükkanında bulmustum 1 ay calıstım tabi part time diye girmistim ama 9 saat calısıyordum
    1 ay calısıp cıktım.

450lira aldım.bilgisayar okudugum ve bilgim olduugu icin biraz daha kolay oldu girmem cw yollamıstım birde.

migros olsun mc olsun oralara basvurdum ama dönen olmadı sanırım bulundugum ilde daha eleman ihtiyacı yok.
    basvurabilgidin heryere basvur geri dönen elbet olur.

vize final işi icinde sölerdim ben patrona sınav cıkısı giderdim yada o gün gitmezdim işe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Güzel düşünüyorsun da part time da olsa bir yere girdiğin zaman bursun kesilecektir.Ayrıca tahmin etmediğin şekilde bitkin düşecek vücudun.Bütün bir yıl değilde 4-5 aylık bir dönem çalışmanı tavsiye ederim.

hayır kesilmiyor.
    bende calıstım ve o sırada üniversiteden burs alıyordum ve hala almaya devam ediyorum ama işten ayrıldım cok yorucu oldugu icin.
    vizelere calısmadıgımı bilirim iş yüzünden.
    ama burs kesilmesi gibi sey söz konusu deil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk
    Migros'a git, başvuru formu doldur, güzelinden bir de vesikalık fotoğraf koy, insan kaynakları mülakat için uygun görürse senin çağırır, mülakatı geçersen eline bir lise verip bunu tamamla der gönderirler, sonraki hafta geldiğinde kısa bir eğitimden geçip bir hafta staj yapacağın şubeye gidersin, sonra küçük bir sınav ve işin başındasın. Aylık olarak eline de yaklaşık istediğin kadar para geçer. Parça zamanlı olarak çalışabileceğin en iyi yer bence Migros. İzin olayı da arkadaşların seni idare etmesi ve/veya mağaza yöneticisinin tutumuna kalmıştır ama izin vermeme gibi bir durum görmedim ben.

Cok saol hocam migros kafama yatti. Eskisehirde 2 yerde migros var ikisine de basvurayim mi peki ?

Alisveris merkezlerindeki magazalarda calismak icin neler sart ?

Kariyer.com'a basvursam nasil olur ?

Bir de part-time calissam asgari ucret alir miyim gene ?

• Benim hazırlıkda 2 tane öğrencim var, haftada 5 er saat pazar/çarşamba onlara ders veriyorum.

İngilizcen iyiyse bunu deniyebilirsin.

Yorucu gelmiyor, maddi kazancını geçin, manevi kazancı çok büyük, birine bişey öğretebildiğini anlayınca insanın özgüveni artıyor.

Haftada 120-130 tl geçiyor elime....

saat başına vurunca 25tl oldukça iyi sanırım öğrenci için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 19 Mart 2011; 15:11:59 >
  • Evet, ders daha iyi aslında. Birim zamanda kazandığın para daha önemli bence. Ben de bir ara saati yaklaşık 50 TL'ye karşılık gelen bir iş teklifi aldım ama yoğun (Ders, antrenman, internet) olduğum için kabul edemedim.
  • Simdi net üzerinden Mc Donalds ve Migros'a basvurdum ama Migros'a alınacagımı hiç sanmıyorum.

1-İş tecrübem yok
    2-Lise mezunuyum. Tamam Anadolu Üni.'de okuyorum ama lise mezunu olarak dolduruyorum formları,sonuçta henüz üni bitmedi.

Ama Mc çok rahat. 2-3 yer doldurdum hemen gönderdim formu. Ve genelde Mc'de çalısanlar part-tıme çalısıyormus. Part-tıme çalısanlar asgari ücret mi alıyor ? Eger öyleyse 650 lira çok iyi para bir ögrenci için.

İngilizcem ve Matematigim orta seviye ders veremem maalesef. Ama dershanelere de basvurcam gözetmenlik için. Sınav bası 10 liraymıs. Her hafta en az 1 sınav oluyormus aylık 40 lira iste

Not: Ulan bu adamlar niye ban yedi ? Bu konuyla bir alakası yoktur umarım. (tahrikk ve Imnobody)

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Simdi net üzerinden Mc Donalds ve Migros'a basvurdum ama Migros'a alınacagımı hiç sanmıyorum.

1-İş tecrübem yok
    2-Lise mezunuyum. Tamam Anadolu Üni.'de okuyorum ama lise mezunu olarak dolduruyorum formları,sonuçta henüz üni bitmedi.

Ama Mc çok rahat. 2-3 yer doldurdum hemen gönderdim formu. Ve genelde Mc'de çalısanlar part-tıme çalısıyormus. Part-tıme çalısanlar asgari ücret mi alıyor ? Eger öyleyse 650 lira çok iyi para bir ögrenci için.

İngilizcem ve Matematigim orta seviye ders veremem maalesef. Ama dershanelere de basvurcam gözetmenlik için. Sınav bası 10 liraymıs. Her hafta en az 1 sınav oluyormus aylık 40 lira iste

Not: Ulan bu adamlar niye ban yedi ? Bu konuyla bir alakası yoktur umarım. (tahrikk ve Imnobody)

part time olarak calısıtıgında mc yada diger yerlerde asgari almazsın.
    calıstıgın saat basına para verirler. atıyorum okulun 1'de biter gidersin vardiya müdürü su saat içinde calıs demistir. 6 saat calısırsın saat bası 2 yada 3 lira kac para ise o günü öle doldurursun.
    full time olarak adam 7.5 saat calısıp asgari alıyorken part time asgari almak mantıklı değil.

üniversitede ne bölümü okuyorsun?

• Saati 2.5 tl, güzel para verirlerse 3 tl alırsın.

650 tl asgari ücret full time günde 8-9 saat çalışınca alırsın.

TRde genç olarak çalışmak kolay değil, ne yazıkki aşırı bir şekilde sömürülüyor genel olarak.
  • Arkadaslar ben simdi calisacagim saatleri 2,5 gibi bir rakamla carptim ve aylik 590 lira yapiyo. Ama parayi aylik degil gunluk alirim dimi ? En az 6 saat en cok da 12 saat calisma imkanim var. Ama siz 7-8 saate de full time demissiniz. Ee ben haftanin 4 gunu full calismis oluyorum bu durumda.

3 sorum da var ;

1- Sirkete girmiyorum sonucta. Mc donaldsa girmek kolay midir ?

2- Istedigim kadar calisabilir miyim ? Yani adam bana 1-5 arasi gel 4 saat calis dese ve ben hayir 10-4 arasi gelmek istiyorum desem iyi tamam gel deyip yine saat basina mi para verir ?

3- is sozlesmesi gibi bir sey var mi ? Yoksa her dk isten atilma tehlikem var mi ?
  • bak şimdi:
    adamlar eleman arıyorsa gidersin basvuru formu verirler doldurursun eger aradıkları kriterler varsa karsılastırırlar uygunsan gel derler.
    gittigin zaman deneme süresi olur herhalde işi ögretiler filan.

vardiya müdürleri yada patronla konusman lazım o işi.mesaiye kalırsın extra verirler herhalde ücret.

iş sözlesmesi var. cıkmadan 2 hafta önce bildirmen lazım ama onlarında seni atmadan bildirmesi gerekiyor.

pm attım ayrıca cevapla bişey daha sölüycem.
  • Mc,kfc,migros,burger,lcw,c.a,zara,media markt.D&R gibi yerlere basvurdum bugun geri donmelerini bekliyorum.

Migros,zara,d&r,media markt gibi yerler geri donmez muhtemelen.

Ama diger yerler geri donebilir diye dusunuyorum.

Hayirlisi:)
  • Mc Donalds'dan aradılar yarın mülakata çagırdılar. Ayda 400 verirler umarım. Eger dediginiz gibi saatine 3 lira verirlerse aylık en az 500 alıyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.