Şimdi Ara

Part Time + Full Time

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malum yaz geliyor. 30 haziran 1 temmuz gibi sınavım bitiyor. 2-3 gün yatar biraz da iş aramayla geçiririm. Şimdi benim sorum şu: Uyku vs. önemli değil çalışırım yani yeter ki paramı alabileyim. Şimdi şöyle düşündüm part time+full time çalışssam zaten 2 - 2.5 ay çalışacam. Üniversite için iyi para kazanırım en kötü yurt parası çıkar diye. Sizce bu şekil olur mu yani deneyen oldu mu? Genel olarak vasıfsız iş yani garsonluk , otelde getir götür işlerine bakan vs. bir iş arıyorum.

Part time da günlük 30 tl alsam en kötü , full time da 60 -70 ateşlese. En kötü 2600-2700 lira para yapar. Olur mu sizcE?

• part time ve full time işte aynı anda çalışacaksın yani ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerseyiElestirenAdam

part time ve full time işte aynı anda çalışacaksın yani ???
    Evet yani şöyle full time atıyorum sabah 8 den akşam 6 ya kadar. sonra part time için de akşam 7 den gece 1-2 ye kadar anlamında.
  • tavsiyem koton,lcw,defacto vs. gibi yerlerde çalışman ben bu mağazalardan birisine geçen cuma girdim işe part time haftada max 30saat aydada max 120saat çalıştırıyorlar.

işi ilk kez yapıcaksan part time alıyorlar zaten parasıda güzel çoğu haftalar 3gün tatil mesela benim dün bugün tatildi bide pers tatil aylık 1000lira alırsın eğer primde olursa 150 200 lirada prim alırsın.

bende üni ögrencisiyim fakat benim okul şehir dışında ama adamlar benim şehir dışında okuduğumu bilmiyorlar 3 ay sonra çıkıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2pac.

tavsiyem koton,lcw,defacto vs. gibi yerlerde çalışman ben bu mağazalardan birisine geçen cuma girdim işe part time haftada max 30saat aydada max 120saat çalıştırıyorlar.

işi ilk kez yapıcaksan part time alıyorlar zaten parasıda güzel çoğu haftalar 3gün tatil mesela benim dün bugün tatildi bide pers tatil aylık 1000lira alırsın eğer primde olursa 150 200 lirada prim alırsın.

bende üni ögrencisiyim fakat benim okul şehir dışında ama adamlar benim şehir dışında okuduğumu bilmiyorlar 3 ay sonra çıkıcam
    Hocam ben de ist. Anadolu yakasındayim. Evime yakın avmlerdeki kotonlara falan başvursam dicem de part time gircem zaten ama hiç tecrübem yok tonla kişi başvuruyor almazlar gibi geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Jack-White kullanıcısına yanıt
    Hocam ümitsizliğe kapılma benimde hiç iş tecrübem yoktu tanıdık falanda yoktu gittim binlerce kişinin yaptığı gibi bende kariyer sitesinden başvurdum geri döndüler bende çok şaşırmıştım demiştim kesin almazlar öylesine falan çağırdılar diye eleman eksikleri vardı ((işe girdikten sonra anladım bunu))hemen 1 hafta içinde sigortamı başlatıp işede başlattılar.

Tavsiyem oralarda bir tanıdık bulsan daha iyi olur ben işe bi girdim herkes birbirini tanıyor bildiğin kendi arkadaş ortamları işverenin güvenini kazanırsan sana güveniyor haliyle senin arkadaşlarınada güveniyor alıyor işe

ama hocam tamamen şans dediğim gibi benimde tecrübem yoktu zaten onlarda bunun bilincinde olarak alıyor benimle beraber 2erkek daha vardı onlarda girdi işe onlarda hiç bilmiyorlardı.Bende ist. avrupa yakasındayım.

Tecrübesiz olduğumdan işe başladığın günün ortalarında benim küçük bir hatamı farkettiler uyardılar hatamda şuydu elbiseyi askılık ypaarken etiket öne gelicekmiş ((bak bak sen şuna bunada hata denirse artık )) dedim neyse tamam dikkat ederim pardon falan, dediler yok sorun değil senden zaten öyle hemen herşeyi yapmanı beklemiyoruz biraz hızlı yapmaya çalışıyorsun zamanla olucak falan filan dediler.Yani anlayacağın almazlar deme git başvur mülakattada akıcı konuşmaya bak biraz rahat takıl alırlar her türlü.Çalışma saatleride bence güzel, verdikleri parada güzel.

benim yaptığım işide söyliyim depoda koli açıyorum , askılık yapıp arabaya yerleştiriyorum bide 2.günün sonunda motorolamıdır nedir birşey var fiyat etiketlerini onunla okutup indirim veya fiyat artışı varsa düzeltiyorsun ben onuda yanlış anlamışım((tek bir yerdeki fiyata bakıyordum 2 yerdekine bakıcakmışım)) ilk 2 günden 2 tane hata ama olucak sonuçta tecrübeli değilim öğrendikten sonrada öyle pek bir ekstrası yok zaten bence hata olarak kabul edilcek şeylerde değil, hata diyip durduğumada bakma bu dediklerim öyle abartılacak şeyler değil ((2.si umursanabilir ama 1.si asla çok saçma bir sebepti çünkü)) onlarda dedi zaten şöyle böyle alttan aldı o saçma etiket okuma aletinide kullanmasınıda öğrendim.

bunları dememdeki sebep tecrübesizim diye korkma karşı taraf ilk kez işçi almıyor senin gibi kaç tanesi ellerinden geçmiştir bu devirde ekmek aslanın ağzında uyanık olan kapar benimle beraber işe girenlerde deneyimsizdi.En fazla işten kovuluruz takılma.

• quote:

Hocam ümitsizliğe kapılma benimde hiç iş tecrübem yoktu tanıdık falanda yoktu gittim binlerce kişinin yaptığı gibi bende kariyer sitesinden başvurdum geri döndüler bende çok şaşırmıştım demiştim kesin almazlar öylesine falan çağırdılar diye eleman eksikleri vardı ((işe girdikten sonra anladım bunu))hemen 1 hafta içinde sigortamı başlatıp işede başlattılar.

Tavsiyem oralarda bir tanıdık bulsan daha iyi olur ben işe bi girdim herkes birbirini tanıyor bildiğin kendi arkadaş ortamları işverenin güvenini kazanırsan sana güveniyor haliyle senin arkadaşlarınada güveniyor alıyor işe

ama hocam tamamen şans dediğim gibi benimde tecrübem yoktu zaten onlarda bunun bilincinde olarak alıyor benimle beraber 2erkek daha vardı onlarda girdi işe onlarda hiç bilmiyorlardı.Bende ist. avrupa yakasındayım.

Tecrübesiz olduğumdan işe başladığın günün ortalarında benim küçük bir hatamı farkettiler uyardılar hatamda şuydu elbiseyi askılık ypaarken etiket öne gelicekmiş ((bak bak sen şuna bunada hata denirse artık )) dedim neyse tamam dikkat ederim pardon falan, dediler yok sorun değil senden zaten öyle hemen herşeyi yapmanı beklemiyoruz biraz hızlı yapmaya çalışıyorsun zamanla olucak falan filan dediler.Yani anlayacağın almazlar deme git başvur mülakattada akıcı konuşmaya bak biraz rahat takıl alırlar her türlü.Çalışma saatleride bence güzel, verdikleri parada güzel.

benim yaptığım işide söyliyim depoda koli açıyorum , askılık yapıp arabaya yerleştiriyorum bide 2.günün sonunda motorolamıdır nedir birşey var fiyat etiketlerini onunla okutup indirim veya fiyat artışı varsa düzeltiyorsun ben onuda yanlış anlamışım((tek bir yerdeki fiyata bakıyordum 2 yerdekine bakıcakmışım)) ilk 2 günden 2 tane hata ama olucak sonuçta tecrübeli değilim öğrendikten sonrada öyle pek bir ekstrası yok zaten bence hata olarak kabul edilcek şeylerde değil, hata diyip durduğumada bakma bu dediklerim öyle abartılacak şeyler değil ((2.si umursanabilir ama 1.si asla çok saçma bir sebepti çünkü)) onlarda dedi zaten şöyle böyle alttan aldı o saçma etiket okuma aletinide kullanmasınıda öğrendim.

bunları dememdeki sebep tecrübesizim diye korkma karşı taraf ilk kez işçi almıyor senin gibi kaç tanesi ellerinden geçmiştir bu devirde ekmek aslanın ağzında uyanık olan kapar benimle beraber işe girenlerde deneyimsizdi.En fazla işten kovuluruz takılma.
    Mülakatta neler soruyorlar hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    part time iş bulamıyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jack-White kullanıcısına yanıt
    Kendini tanit , neden X(koton,lcw,defacto...) baska soru yok.

Bu 2sinin disinda bana baska soru sormadi calisma saatlerini olanaklari alincak parayi falan soyledi bende tamamdir bana uyar dedim o zaman hayirli olsun dedi.

Biz 3erkek 4-5kiz mulakata sirayla girdik ben en son 2kisi kaldiginda girmistim.

Herkes mulakatta 10 15 dk aralginda kaldi ben 5 6dk kaldim.Yani onlara baska sorularda sormus olabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kendini tanit , neden X(koton,lcw,defacto...) baska soru yok.

Bu 2sinin disinda bana baska soru sormadi calisma saatlerini olanaklari alincak parayi falan soyledi bende tamamdir bana uyar dedim o zaman hayirli olsun dedi.

Biz 3erkek 4-5kiz mulakata sirayla girdik ben en son 2kisi kaldiginda girmistim.

Herkes mulakatta 10 15 dk aralginda kaldi ben 5 6dk kaldim.Yani onlara baska sorularda sormus olabilirler.
    Neden koton lcw ye ne cevap verilir ki 2 ay çalışıp cikicam zaten

• Hocam bu soruyu mağaza müdürü sorunca inanın bende gülmüştüm ordada cevabım aynen şu oldu;

Açıkcası özel bir sebebi yok ama daha önce burada çalışan arkadaşlarım vardı(aslında yok) gayet memnunlardı diğer firmalardada çalışan arkadaşlarım var onlara göre çok daha rahat olduklarını söylüyorlar bende o yüzden iş başvurunuzu kariyer sitesinde görünce başvurup değerlendirmek istedim sizde geri dönüş yaptınız teşekkür ederim.

böyle saçmaladım tamamen yalan söyledim ne yapıyım yani hocam neden koton neden lcw adamın paraya ihtiyacı var başvurdu iş istiyor işte boş boş sorular yoksa kim napsın kotonu lcwyi defactoyu hepsi kapitalist sisteminde çalıştırıcak köle arıyor

2ay sonra çıkıcagını söyleme hocam kesin almazlar 1.5ay çalıştıktan sonra 2 hafta kala dersin ay başında cıkıcam 2 hafta sonra işi bırakmak istiyorum gibisinden.Ben şehir dışında okuduğumu söylemedim sadece dedimki lisans eğitimime devam ediyorum.Onlarda nerde devam ediyorsun diye sormadı çalıştığım depodada herkes sorduda biraz karışık falan diyerek geçiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac. -- 5 Haziran 2018; 22:20:12 >

• NOT:Öğrenci belgem falan doğru yanlış anlaşılmasın işi ciddiye alıp önemseyecek olsalardı öğrenci belgeme bakarlardı.Yani pek umursadıklarını sanmıyorum.Yaz döneminde ihtiyaclarını karşılıcak eleman arıyorlar.
  • quote:

NOT:Öğrenci belgem falan doğru yanlış anlaşılmasın işi ciddiye alıp önemseyecek olsalardı öğrenci belgeme bakarlardı.Yani pek umursadıklarını sanmıyorum.Yaz döneminde ihtiyaclarını karşılıcak eleman arıyorlar.
    sadece hafta sonu çalışmak için de eleman alıyorlar mı başvursak alırlar mı
  • Şimdi çalışma takvimini gruba atmışlar diğer part time çalışanlarına da baktım sadece hafta sonu çalışan yok yani sanmıyorum sadece haftasonu çalıştırmak için eleman alıcaklarını.
  • quote:

İlginiz için teşekkür ederim hocam. Günlük ne kadar veriyorlar? Bir de benim olduğum şehir ufak bir yer o tip mağazalarda iş bulur muyum bliemiyorum. Full time olarak ne önerirsiniz?

• İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Çalıştığım yer özel bir firma olduğu için günlük degil aylık veriyorlar.Haftafda 25 27 saat falan çalışsan ayda ortsmala 110saste 1000in altında almazsın.

Çalıştığın yer küçükse koton defacto lcw gibi yerlere ful girmeyi deneyebilirsin ama deneyimsiz oldugundan part time aliyorlar

O yuzden tavsiyem soyle olur.Part time dedigim yerlerden birinde calismak, sonrasinda garsonluk dicemde 2sindede hep ayaktasin ne kadar devam ettirebilirsin bilemem.daha once calismadiysan hemen yaparim deme sadece ayaklarin yoruluyor ama oturmak istiyorsun o is cikisi sonrasi garsonluk yaparim diyorsan sen bilirsin

mesela su 1hafta icin bulundugum yer bugunle beraber cok olucakmis suan cok yogun diger subelerden isci getirdiler sabah 8de ise basladim 2 20de 1saatlik molami kullandim suan moladayim.

• quote:

Çalıştığım yer özel bir firma olduğu için günlük degil aylık veriyorlar.Haftafda 25 27 saat falan çalışsan ayda ortsmala 110saste 1000in altında almazsın.

Çalıştığın yer küçükse koton defacto lcw gibi yerlere ful girmeyi deneyebilirsin ama deneyimsiz oldugundan part time aliyorlar

O yuzden tavsiyem soyle olur.Part time dedigim yerlerden birinde calismak, sonrasinda garsonluk dicemde 2sindede hep ayaktasin ne kadar devam ettirebilirsin bilemem.daha once calismadiysan hemen yaparim deme sadece ayaklarin yoruluyor ama oturmak istiyorsun o is cikisi sonrasi garsonluk yaparim diyorsan sen bilirsin

mesela su 1hafta icin bulundugum yer bugunle beraber cok olucakmis suan cok yogun diger subelerden isci getirdiler sabah 8de ise basladim 2 20de 1saatlik molami kullandim suan moladayim.
    Eyvallah hocam sağ olun. O zaman ilk part time girerim bi baktım çok yormadı full time ararım. Teşekkür ederim.

• İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Vasıfsız iş dediğin garsonluğu yapmış biri olarak aylık maaşımdan çok bahşiş gelirim oluyordu a la carte restorantta ayrıca vasıfsız diyerek kalbimi kırdın eğlenceli bir iş.

• Vasıfsız iş dediğin garsonluğu yapmış biri olarak aylık maaşımdan çok bahşiş gelirim oluyordu a la carte restorantta ayrıca vasıfsız diyerek kalbimi kırdın eğlenceli bir iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reablo

Vasıfsız iş dediğin garsonluğu yapmış biri olarak aylık maaşımdan çok bahşiş gelirim oluyordu a la carte restorantta ayrıca vasıfsız diyerek kalbimi kırdın eğlenceli bir iş.
    Yok hocam vasıfsız derken yani bir sertifika vs. istememesinden dolayı dedim. Marangozluk , demircilik , esnaflık gibi öyle çok deneyim istemiyor amacıyla. Yoksa işin büyüğü küçüğü olmaz. Kusura bakmayın. Önerileriniz var mı garsonluk için?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.