Şimdi Ara

### <<<Parrot AR DRONE 2.0 (Ana Konu)>>> ### (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
12
Favori
58.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murtazakamil

Geçen hafta AR Drone'umu "En fazla ne kadar yukarı çıkabilir acaba" diyerek 120 m. yükselttim aptal gibi. 121. metrede yandan rüzgar bi vurdu bi baktım iPadimin üstünde kırmızı kırmızı "bağlantı koptu" yazıyor :). Drone'um abartısız 2-3 km. sürüklendikten sonra şarjı bitip tepenin ardında yere çakıldı. Gittim saatlerce aradım bulamadım zaten kırılmıştır diyip ümidi kestim.

Olaydan 2 gün sonra köyün çocukları droneumu buldular ve 70-80 m.den düşmesine rağmen hiç bir yeri çizik mizik hariç zarar görmemişti! O pipet gibi bacakları aslında kemik gibiymiş o zaman öğrendim. Ben de aletin hakkını vermeye karar verdim ve gidip direk 3 tane 1500 mah'lik HD batarya aldım. Menzil olayını da şöyle çözdüm ve çözücem:

1. Bende TP-LINK WA7210N Access Point var. Onun ayarlarını en güçlü seviyeye getirdim.
    2. Drone'u wifi sunucu değil wifi istemci olara çalıştırabilecek, yani başka bir wifi sunucuya bağlanıp çalışabilecek şekilde modifiye etmeyi öğrendim.
    3. Şimdi hem Drone'u hem de iPad'imi access pointe bağlayıp abartısız 300-350 metre hem de video bağlantısı dahi kopmadan uçabiliyorum. bu arada yükseklik de 50 m.
    4.https://www.shop.dronemod.com adresinden "Advanced Mast Antenna Kit" aldım yakında gelecek inşallah.
    5. Bununla beraber 500 m. den fazla menzil elde edeceğimi düşünüyorum.

Toplamda menzil için verdiğim para da şu:

- Access Point 140 TL.
    - Anten takımı 100 TL.

İsterseniz ayrıntıya girebilirim yapacak olan varsa.

merhaba.

benim paylaştığım resimlerde de bakarsanız anteni takabilmek için bir kaç prosedur var. anakart çok küçük ona kesinlikle dikkat edilerek işlem yapılmalı.

alacağınız anten aslında kullanım olarak çok uygun. anten düşme durumlarında bükülüyor . yaylı gibi yapmışlar. ben e o anteni araştırmıştım.

ama sonra karaköy ve perpa da arayarak istediğim anten soketlerini buldum.

ar drone altına klips lerden benim yaptığım gibi ayaklıklar yaparsanız. düşmelerdeki sorunları daha daha tölere edersiniz.

ben hd 1500 mah pil aldım pişman oldum. o kadar paraya 3 tane 2200 lipo pil alırmıştım.

şu an 2 tane 2200 lipo pilim var. ucundaki soketi mimi tamiya soketi ile değiştirdim. ve tadından yenmiyor .

uçuş sürem arttı.

anten konusunda wifi range extender bu konuda ciddi mesafe artışı sağlıyor.

şu gps recorder kartı ucuz olsa ondan da alacam. o zaman çok güzel uçuruyorsun. ani hareketleri kendi yaptığından daha stabil uçuyor. ama pahalı.

ayrıca internette yabancı forumlarda çok çabuk bozuluyor gibi yorumlar yapılmış.

• Arkadaşlar bir sorum olacak bende ar drone 1.0 var bunun için batarya aradım türkiyede bulamadım.Olanların hepsi 2.0 bataryası bunu şarj etmek için bir daha şarj cihazı almak istemiyorum.Bildiğiniz güvenilir siteleri paylaşırsanız sevinirim.
  • Polis gezi parkı dolaylarında gezen birtanesini indirmişti.Ne uyuz bir durum.

Düzeltme:O başka bir modelmiş @backslider belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarsizm -- 25 Ocak 2014; 1:39:10 >
  • Polisin düşürdüğü AR DRONE değildi. DJI Phantom'du.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

Polisin düşürdüğü AR DRONE değildi. DJI Phantom'du.

O zaman düzelteyim mesajımı yanlış anlaşılma olmasın.
  • merhabalar parrot ar drone 2.0 war çalıştıramıorm wifi adresine bağlanamıyorum nasıl çalıştıracağım yardım ederseniz sevinirim
  • murtazakamil M kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Ben de drone'umda Tp Link TL-WA830RE extender kullanıyorum ve zemine paralel yaptığım denemelerde video sorunu yaşamadan maksimum 150-160 metre menzil sağlıyorum, bu menzil yerden-havaya olunca doğal olarak artıyor ama maksimum menzili deneme fırsatım olmadı. Bahsettiğiniz wifi sunucu-wifi istemci meselesi ilgimi çekti. Bu yöntem ekstra menzil sağlıyor mu ve nasıl yaptınız bahsedebilir misiniz?

Bu arada ben de dün şiddetli rüzgarda uçururken 30 metrelerde drone rüzgara kapıldı ve Bostancı sahilden sürüklenerek Suadiye'ye binaların tepesine doğru uçtu, tabi sürüklenirken rüzgarın etkisiyle hayli yükseldi, en son bana 200-210 metre mesafedeydi ki bağlantı koptu ve cihaz binaların arasında kayboldu, bir binaya çarpıp yere düşmüştür diye düşünüp aramaya koyuldum, tabi elimde extenderla 20 dakika kadar gezdim ve extender sinyal alıp bağlandığında hangi sokak olduğunu tespit ettim, kamerayı da açınca tam yerini buldum, ters olarak yere düşmüş ve üzerinde bir çizik dahi yoktu :) büyük ihtimalle sinyal kaybolunca otomatik olarak irtifa düşürdü ve sonunda ağaca takılıp ters olarak yere düştü.

• Tp Link TL-WA830RE extender cihazını ayarlama ile ilgili ayarlar aşağıdaki video da var. boyle bir ayar yapmadıysanız bir de bunu deneyin

TanaistoriX AR.Drone 2.0youtube
    Parrot AR.Drone 2.0 : Tuto Configuration AR Drone 2.0 / TP-LINK WA830RE HD
    http://www.youtube.com/watch?v=NUqW3ZMkhh0
    maksimum menzil bu ayarlar ile ortaya cıkacaktır.

ar drone numu kapalı eski surlarla cevrilmiş bir alanda ucuruyordum ve dediğiniz rüzgara kapılıp menzil den cıkma olabiliyor.

o gün kaybettim diye cok korktum. aşağıda videosu var. ama kerata ar dronenumu bulduğumda menzilden cıkıp 3 mt yüksekliğe kadar alçaşıp

havada asılı kaldığını görünce içime su serpildi.

AR DRONE 2.0youtube
    AR DRONE 2 0 KONTROL CIKIP OTOMATİK İNİŞ MODUNA DÜŞTÜ
    https://www.youtube.com/watch?v=4viWWSFYsw0

bu da bakırköy sahilinde ar drone ile keyifli dakikalardan bir kesit

AR DRONE 2.0youtube
    bakırköy sahili mavi yıldırım ses efekli
    https://www.youtube.com/watch?v=_YEvAmueVhw

• quote:

Orijinalden alıntı: braveman

Tp Link TL-WA830RE extender cihazını ayarlama ile ilgili ayarlar aşağıdaki video da var. boyle bir ayar yapmadıysanız bir de bunu deneyin

http://www.youtube.com/watch?v=NUqW3ZMkhh0 maksimum menzil bu ayarlar ile ortaya cıkacaktır.

ar drone numu kapalı eski surlarla cevrilmiş bir alanda ucuruyordum ve dediğiniz rüzgara kapılıp menzil den cıkma olabiliyor.

o gün kaybettim diye cok korktum. aşağıda videosu var. ama kerata ar dronenumu bulduğumda menzilden cıkıp 3 mt yüksekliğe kadar alçaşıp

havada asılı kaldığını görünce içime su serpildi.

https://www.youtube.com/watch?v=4viWWSFYsw0

bu da bakırköy sahilinde ar drone ile keyifli dakikalardan bir kesit

https://www.youtube.com/watch?v=_YEvAmueVhw

Merhaba,

Bu videoyu önceden izlemiştim fakat videonun yarısında windowsun ethernet lan ayarlarını değiştiriyor, windowsun lan ayarları ile telefon-extender-drone arası mezilin nasıl bir bağlantısı var anlamadım. Sanırım bunu, konfigürasyon yaparken bilgisayar ile extender arasında sorun yaşanmasın diye yapıyor, tam emin değilim. Bu ayarların dışında yaptığı ise standart extender süreci, extender menüsünden drone'a bağlanıyor, ardından tabletle extender'a bağlanıyor o kadar.

Videoda benim atladığım birşey var mı?

Ayrıca sanırım murtazakamil drone'da bir değişiklik yapıp drone'un extender'a bağlanmasını sağlıyor, extender'ın drone'a değil.

""2. Drone'u wifi sunucu değil wifi istemci olara çalıştırabilecek, yani başka bir wifi sunucuya bağlanıp çalışabilecek şekilde modifiye etmeyi öğrendim. ""

• quote:

Orijinalden alıntı: ColdPlayer
    Merhaba,

Bu videoyu önceden izlemiştim fakat videonun yarısında windowsun ethernet lan ayarlarını değiştiriyor, windowsun lan ayarları ile telefon-extender-drone arası mezilin nasıl bir bağlantısı var anlamadım. Sanırım bunu, konfigürasyon yaparken bilgisayar ile extender arasında sorun yaşanmasın diye yapıyor, tam emin değilim. Bu ayarların dışında yaptığı ise standart extender süreci, extender menüsünden drone'a bağlanıyor, ardından tabletle extender'a bağlanıyor o kadar.

Ayrıca sanırım murtazakamil drone'da bir değişiklik yapıp drone'un extender'a bağlanmasını sağlıyor, extender'ın drone'a değil.

""2. Drone'u wifi sunucu değil wifi istemci olara çalıştırabilecek, yani başka bir wifi sunucuya bağlanıp çalışabilecek şekilde modifiye etmeyi öğrendim. ""

Hocam ben extender değil access point kullanıyorum. Kullandığım alet de şu:

Bu cihazla birlikte şu anda 800-1000 metre menzile sahibim (hem de daha anten kiti almadan). Range extender cihazlarına benim uyguladığım prosedür gerekmiyor o yüzden anlatmama gerek yok. Eğer bu tarz (bence bunu alın) bir access point alacaksanız anlatayım ayrıntılı çünkü biraz uzun.

• wifi ile bağlanma hatası veriyor nasıl yapabilirim kurulumu nasıl yapılıor ?
  • quote:

Merhaba,

sen böyle yazınca ben video ya tekrar baktım. adam gayet iyi anlatıyor. adam ın konuştuğu dil yabancı ama adam gözümüze sokacak gibi birde bu baglantıyı yapacan şunu yazacan diye tarif etmiş. videonun akısına bırak kendini zaten sorunun cevabı cıkıyor.

yine mantığını anlatayım : ar dronun aldığı ip belli . her seferinde aynı ip alıyor. yani statik. telefonda ar drone ip aralığına yakın bir ip alıyor. yani aynı gateway ve ip blok aralığını almış oluyor. ve haberleşiyorlar. klasik bilgisayar ip protokolü

sonrasında range extender da bir ip bloğunu görecek o sinyale odaklansın diye adam pc nin ip aralığına müdahale ediyor. bir kerelik yani. sonra pc nin ip aralığını boz yine .

amaç : ar drone + range extender + telefonun aynı gateway ve ip blokları arasında olması .

aldığın range extender routerun varsayılan (gateway) ip bloğu 192.1680.254 gibi tarif ediyor . ve o gateway bağlantı saglamak için pc nin ayarlarını o anlık değiştiriyor.

pc lerde genelikle varsayılan gateway 192.168.1..... olur.

ben bu internetten bulduğum videolar ile anakarta müdahale edip anten ekledim. adamlar bizden önce baya bir kafa yormuşlar.

bizde o nimetlerden faydalanalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: happy07

wifi ile bağlanma hatası veriyor nasıl yapabilirim kurulumu nasıl yapılıor ?

cihazı ilk defa mı kullanacaksınız. yoksa kaza falan oldu ondan sonra mı bağlanamıyorsunuz. kullandığınız telefon yada tabled marka modeli ne. bunlar önemli bilgiler.

ilk bağlanırken diye ufak bir anlatayım. android cihaz kullanıyorum. iphone göe tarif i bilmiyorum.

android cihaz için. ar drone 2.0 pil tak. cihazın tüm pervaneleri tek tek dönsün.
    sonra telefondan wifi aç. ar drone yazan wifi sinyaline tıkla bağlan de.
    telefona google playden ar drone yazılımı yükle.
    sonra yüklediğin programı aç. menüden ister kalibre ve dış veya iç mekan kabin ayarları yap yada yapma. (dışarda olmanı dilerim evde deneme)

aşağıda yeşil butona basarak ar drone havaya kaldır.

bunları yapmadan bağlanmaya çalışıyorsan yada kazadan sonra baglanamıyorsan başka sorunlar var. anakart bile sorunlu olabilir. sıfır cihaz bu sorunları yaşayanları duymadım çünkü

• ar dronuma son anten denemelerim.

artık üzerine modem deki desibel anten takabilecek yuva yaptım. bundan sonra piyasadaki antenleri bulup tek tek denerim. üzerinde 5 db anten var.

farklı açılardan resmini çektim. anten aynı modemlerin üzerindeki anten gibi isrediğim şekilde konumlandırıyorum.

havalar kötü . dışarda arge çalışmasının sonucunu daha göremedim. ama daha önceki antenler tutturma yöntemlerinde biraz daha kalıcı bir şey yaptım .

bir önceki sayfada da çeşitli şeyler paylaşmıştım.

başka bir denemem de joystick ile ar drone numu kontrol etme.

yaptıklarım : usb otg kablo bagladım telefona . sonra hama diye 20 tl lik usb bir joystick aldım. media markt an . telefona otg kablo ile takdım.
    sonra telefon bir nebze joystick algıladı. ekrandaki menulerde yukarı aşağı sağ sol ve menü içine girmyi joystick yaptı. hem de programsız.
    internet envayi çeşit program indirdim telefona ama ar drone programını açınca ekran daki tuşlar aktf joystick komutlarını kabul etmedi.

ar drone havada iken istediğim kadar joystick ile uğraştım olmadı. tık yok. ar drone yerinden kımıldamadı bile, internetteki videolar ağırlıklı olarak ps3 kolu anlatıyorlar.

bu konuda kesin bilgileri olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ###

• braveman B kullanıcısına yanıt
    android telefon kullanıyorum pil takılı pervaneler tek tek dönüyor wifi yi de açıyorum programda yüklü ama gel gelelim wifi sine bağlanmıor ama wifi gözüküor bağlanıyor diyor ama bağlanmıyor iphone s3 s4 ile denedim hep aynı hata veriyor acaba başka bir çözüm yolu mu war yoksa cihaz mı bozuk ? ( pc den parrot wifisine bağlanıor ama telden yolmuor bağlanıyor diyip öle kalıyor) ve programı açınca wifi ile cihazınızı bağlaanın yazıyor ne yapmam lazım kafayı yemek üzer @braveman eyim tşekkürler numarama da ulaşırsanız sevinirim 0541 867 02 63
  • quote:

Orijinalden alıntı: braveman

quote:

Merhaba,

sen böyle yazınca ben video ya tekrar baktım. adam gayet iyi anlatıyor. adam ın konuştuğu dil yabancı ama adam gözümüze sokacak gibi birde bu baglantıyı yapacan şunu yazacan diye tarif etmiş. videonun akısına bırak kendini zaten sorunun cevabı cıkıyor.

yine mantığını anlatayım : ar dronun aldığı ip belli . her seferinde aynı ip alıyor. yani statik. telefonda ar drone ip aralığına yakın bir ip alıyor. yani aynı gateway ve ip blok aralığını almış oluyor. ve haberleşiyorlar. klasik bilgisayar ip protokolü

sonrasında range extender da bir ip bloğunu görecek o sinyale odaklansın diye adam pc nin ip aralığına müdahale ediyor. bir kerelik yani. sonra pc nin ip aralığını boz yine .

amaç : ar drone + range extender + telefonun aynı gateway ve ip blokları arasında olması .

aldığın range extender routerun varsayılan (gateway) ip bloğu 192.1680.254 gibi tarif ediyor . ve o gateway bağlantı saglamak için pc nin ayarlarını o anlık değiştiriyor.

pc lerde genelikle varsayılan gateway 192.168.1..... olur.

ben bu internetten bulduğum videolar ile anakarta müdahale edip anten ekledim. adamlar bizden önce baya bir kafa yormuşlar.

bizde o nimetlerden faydalanalım.

Merhaba,

Ar drone + range extender + telefonun aynı gateway ve ip blokları arasında olması bize ne sağlıyor? Siz bu işlemi "yapmadan önce" ve "yaptıktan sonra" olarak bir kıyaslama yaptınız mı?

• quote:

quote:

Merhaba,

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA7210N

Bu cihazla birlikte şu anda 800-1000 metre menzile sahibim (hem de daha anten kiti almadan). Range extender cihazlarına benim uyguladığım prosedür gerekmiyor o yüzden anlatmama gerek yok. Eğer bu tarz (bence bunu alın) bir access point alacaksanız anlatayım ayrıntılı çünkü biraz uzun.

Merhaba,

Bilgilendirme için teşekkürler. Bahsettiğiniz menzil hayli yüksek fakat kullandığım extender zaten yeni, tekrar bir AP alacağımı sanmıyorum. O halde şöyle sorayım; 2x5db anten kullanan extender'ıma 2x9db anten taksam kayda değer bir menzil artışı sağlar mıyım?

Selamlar.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA7210N

Merhaba,

Bilgilendirme için teşekkürler. Bahsettiğiniz menzil hayli yüksek fakat kullandığım extender zaten yeni, tekrar bir AP alacağımı sanmıyorum. O halde şöyle sorayım; 2x5db anten kullanan extender'ıma 2x9db anten taksam kayda değer bir menzil artışı sağlar mıyım?

Selamlar.

Açıkçası pek bir bilgim yok ama bence %30-50 arasında bir artış sağlarsınız. Çünkü bu tür işlerde anten kadar çıkış gücü vs. de önemli.

• Merhaba Arkadaşlar, sizlere yani Ar Drone 2 kullanan arkadaşlara 3,4 sorum olacak.
    Madde madde yazıcam. Sizlerde madde madde cevaplayabilirseniz. Ve tek tek,açıklamalı,malzemeli bir şekilde çevaplarsanız çok sevinirim.
    Çünkü inanın ne extenderin ne anakartın nede acces pointin "A" sını bilmem.
    Sadece hız kontrol devresini motora baglayıp, birkaç model kullandım. Ve modem olaylarınıda bilmem.
    Bu arada Ar Drone 2 mide 4 hafta içinde alacam. Başlıyorum ben

Amacım : Ar Drone 2 alıcam. Sizlerinde yarımı ile 2200 mahlık yada 1800 mahlık sağlam bir pille uçuş süremi 20dk civarı yakın yapıcam. Ve yine sizlerinde yardımı ile menzilimi 50 metreden, en azından 150 metreye cıkarmak istiyorum.

Sorularım :
    1. Ardrone 2 mi sizce nerden almalıyım ? Deneyerekmi internettenmi almalıyım ?
    2. "AR.Drone 2.0 Elite Edition" ile "AR.Drone 2.0" arasında galiba sadece görünüm farkı var ?
    3. "AR.Drone 2.0" ile "AR.Drone2.0 Power Edition" arasında galiba sadece 1500 mahh iki tane pil ve 3 tane pervane var ?
    4. "AR.Drone2.0 Power Edition" almamı tavsiye edermisiniz ? Bence onu almak yerine 200 tl ye 2,3 tane yüksek amperli piller alsam ?
    5. Diyelimki "AR.Drone 2.0" Aldım. Yüksek Amperli pilleri nerden bulucam ? Yada başka pil uydurabilirmiyim ? (Şehrim İstanbul)
    6. "AR.Drone 2.0" de dişli aşınması çok oluyormu ? yada başka sorunlar. yedekli gelmek lazım.
    7. Başka önerileriniz deneyimleriniz varmı ?

Geldik baba sorulara :
    1. AR.Drone 2.0 imde mesafe yükseltme nasıl yapabilirim, illa anakartta anten degiştirmekmi lazım ?
    2 Wifi extender nedir ? Acces point nedir ? nerelere bağlanırlar ? nasıl monte edilirler ?
    3. Bu konularda tamamen bilgisizim lütfen açık bir şekilde yazın
    4. Recorder Bu Alet ne işe yarar ? Nasıl kullanılır?
    5. Lütfen wifi olayını açıklamalı uzun bi şekilde anlayabileceğim bi şekilde yazın lütfen
    İlkkez bu kadar soru sordum bir forumda. Herkeze iyi DH ler

###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ### ###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ###

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.