Şimdi Ara

Paris'te kalacak yer arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar,

    6-9 yada 6-10 Aralık arası Paris'te kalacağım. Kalacak yer arıyorum. malum otel fiyatları baya uçuk. Aranızda Paris'te yaşayan yada tanıdığı öğrenci arkadaşı vb. olan varmı ? yemek vb hiç sorun değil, Gün içerisinde geziyor olacağım zaten.

    Aranızda yardımcı olabilecek varsa PM lütfen.

    Teşekkürker.



  • up.
  • Ben asagida adresini verdigim hostelde iki ay kadar once 4 gun kadar kaldim. Yeri Montparnasse'de. Eiffel, Lourve gibi yerlere hep yuruyerek gelip gittim. Aslinda cok yakin degildi ama Paris sokaklarinda yurumek bile inanilmaz. Hostelden bahsedecek olursam; Ben kaldigim sirada dairede iki Kanadali, bir Avusturalyali ve Portekizli vardi. Ayrildigim gun daireye iki tane İsvec kiz gelmisti. Ortam gayet guzel oluyor. Kaldigim daireden Eiffel'de gozukuyordu. Fiyat adreste de gorulecegi uzere Paris icin cok yuksek degil. Benim icin dairenin en kotu yani ranzalarin 3 katli olmasiydi ve cok ses yapiyor olmasiydi ama neyse ki ben ilk katinda yatiyordum. Ayrica dairede bilgisayar var ve cok stabil olmasada ordan alacagin kablosuz ag sifresini butun Paris sokaklarinda ucretsiz olarak kullanabiliyorsun. Tum Fransa'da kullanabilecegim soylenmisti ama gittigim diger sehirlerde neredeyse hic kullanamadim.

    http://www.hostelbookers.com/property/index.cfm?fuseaction=propertyDynamic.overview&intpropertyID=45793&strArrivalDate=2011-11-09&intNights=1

    Diger hosteller icin de bu siteyi kullanmani tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvthsgm -- 3 Kasım 2011; 4:28:56 >




  • Ek olarak; Eger sormak istedigin herhangi bir sey olursa lutfen cekinme.
  • Sonunda tecrübeli birine ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyorum şu anda.. Yazmadığım forum, mail atmadığım kimse kalmadı.. Mesela güvenlimiydi bu hostel, odada başkalarının olması uyurken vb. sorun olmadımı hiç, öyle ileri düzey ingilizcem yok, kendimi ifade edecek ve karşımdakini anlayabilecek kadar. Bu sorun olurmu.. Odadakilerle iletişim problemi vb. Fiyatlar baktığım otellere göre çok çok iyi. Daha önce 1 gün geçirdim pariste, yürümek sorun değil. Yanımda valiz olacak, odada bırakıp tüm gün gezebilmek.. Kafama takılan asıl soru bu..
  • 25 gunluk bir InterRail macerasiyla Avrupa'nin buyuk bir bolumunu gezdim ve onlarca hostelde kaldim. Burasi en guveli yerdi. Zaten rezidans seklinde oldugu icin giriste sifre falan giriyorsun. Odalarda ise malesef diger cogu hostelde oldugu gibi kilitli dolaplar yoktu. Fotograf makinasi, pasaport, cuzdan gibi esyalarimi gece yatarken yanima alarak, gunduzleri ise hostelde birakmayarak kendimce bir koruma sagliyordum. Eger kilitli dolap senin icin onemliyse, verdigim siteden diger hostelleri inceleyerek bu secenege sahip yerleri tercih edebilir ya da valizine kilit alabilirsin. Baskalarin olmasi ne bu hostelde ne de diger hostellerde sorun oldu. Tam tersine bence bu gayet guzel bir sey. İngilizce konusunda ise; Bu tamamen o sirada dairende kalan insanlarla alakali. Asil ogrenmek istedigin sorunun kisa cevabi ise; Kayboldugunda senin icin buyuk sorunlar yaratacak esyalarini(cuzdan, pasaport vb.) yanindan ayirmadigin surece hic bir problem olmaz.

    Cok uykum oldugu icin cok ayrintili yazamadim. Simdi yatiyorum. Sen butun gece soru hazirla, yarin uyandigimda hepsini ayrintili bir sekilde cevaplayayim. :) Iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvthsgm -- 3 Kasım 2011; 5:12:51 >




  • ağustosta kaldım pariste interrail yapıyoduk 3 kişi. bastille de kaldık biz. hostelin adı da bastille hoteldi heralde. 20 euro mu ne verdik adam başı baya ucuzdu ama hostel kaldığım en dandik hosteldi heralde. yani temiz falan gözüküyor wcsi vardı içinde ama yatağın altında mı içinde mi bi yerlerden ufacık böcekler çıkıyordu zor yattım o gece valla orda. sana tavsiye bastille e falan gitme vakit kaybı hiçbişe yok. ondan önce nice deydik hatunun tekiyle konuşuyoduk dedik parise gitcez falan yok bastil süper şöle böle, hiçbişe yok sokakta publar falan var o kdr ama insan yoktu, günü değildi gerçi eğlencenin salı mı neydi abuk bi gündü, gene de çoğu avrupayı gezmiş biri olarak beğenmedim yane

    güven konusunda sıkıntın olmasın, gerçi cannes da bi hırsızlık olayı duymuştum hostelin birinde ama genel olarak dorm da kalıyosan herkes eşyasını ortada bırakır gider. bazı dormların özel dolapları vardır bazıları kilit vermez o yüzden kilidi kendin götürmen gerekir. oraya paranı vs önemli şeylerini koy, pasaportu al cebine gez kafana göre. kimse senin çantanı falan almaz merak etme napsınlar senin donunu. gerçi sen bitek parise gidiyomuşun paranı da yanında taşırsın olur biter, biz yüklü miktarda parayla gittiğimiz için bırakıyoduk birazını kilitli.

    parise gidip disneylande gitmezsen yazık olur, 2 gün disneylande ayırmak en ideali. biz akşama doğru gittik 5-6 saat kalabildik o bile harikaydı. gerçi aralıkta kötü olabilir.

    hostel için yukardaki link olur hostels.com olur gir araştır yorumları ve puanları oku en önemlisi. sağlam bi metal kilidini götür hosteller için




  • http://www.hospitalityclub.org/

    Buradan bulabilirsin. Hatta bedavadır çoğu, hospitality'nin mantığı budur. Ben gelirim bedava kalırım sen gelirsin bedava kalırsın kültürler kaynaşır insanlarla tanışılır muhabbet sohbet olur..
  • mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.