Pardusta ekran çözünürlüğünü nasıl değiştirebilirim ekran kartı sürücüsünü mü yüklemem lazım, bir de palit nvidia 7200gs/7300se sürücülerini nerden bulabilirim?
Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: poyraz-
Pardusta ekran çözünürlüğünü nasıl değiştirebilirim ekran kartı sürücüsünü mü yüklemem lazım, bir de palit nvidia 7200gs/7300se sürücülerini nerden bulabilirim?
Teşekkürler
Pardus ta ekran çözünürlüğünüzü;
Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayarak, çıkan seçeneklerden en alttaki "Masaüstünü yapılandır" seçeneğine tıklayarak, açılan sayfadan "görüntü" butonuna tıklayarak açılan sayfadan yapabilirsiniz.
Eğer çözünürlük hanesinde ekran kartınız ve monitörünüzün desteklediği çözünürlük seçenekleri yoksa ekran kartınızın driver larını yükledikten sonra gelecektir. Yine gelmezse xorg.conf dosyasını düzenlemeniz gerekebilir.
Ekran kartınızın driver lerini yüklemek için pisi paket deposunu açıp nvidia-kernel, nvidia-glx, nvidia-tools paketlerini bulup yüklemeniz yeterli olacaktır.
Veya konsolu açıp," su "komutu ile root olup
önce
pisi update-repo
sonra
pisi it nvidia-kernel nvidia-glx nvidia-tools
komutlarını girip, her komuttan sonra enter e basmanız kafi dir.
Daha ayrıntılı bilgi isterseniz, tekrar buraya sorabilirsiniz. Kolay gelsin.
Teşekkürler
ben diriver leri yükledim pc res atttım nvidia cıkıyo yani yüklenmiş oyunlarda donmadan açılıyo ama masa üstüne yapılandır deyip ordan görüntü seceneğini seçtimmi siyah beyaz consrat ayarları var yani çözünürlük ayarları yok bu nedenle benim masa üstüm 1024x768 durumunda ekranım 190c phılıp lcd 19 inç bu nedenle 1280x1024 yapmam lazım ayrınlıtılı comutları verirsen consoldan yaparım ilk denedimde olmadı masa üstü açılmadı sonra dan bi arkadaşın verdiği komutla açılışta ctrl+alt+ f2 basıp komutu girdim sorna sildim düzeldi ama tabi yapamadım sen gösterirsen tekran yapıcam
BU YAZIMDAN SONRA BAYA UĞRAŞTIM BENDE YAZI TİPİ VE SİMGE BOYUTLARINI DÜŞÜRDÜM YAPILANDIRMA MERKEZİ GÖRÜNTÜ VE TEMADAN ŞİMDİ İDARE EDER:))
quote:
Orjinalden alıntı: TELECOM_86
ben diriver leri yükledim pc res atttım nvidia cıkıyo yani yüklenmiş oyunlarda donmadan açılıyo ama masa üstüne yapılandır deyip ordan görüntü seceneğini seçtimmi siyah beyaz consrat ayarları var yani çözünürlük ayarları yok bu nedenle benim masa üstüm 1024x768 durumunda ekranım 190c phılıp lcd 19 inç bu nedenle 1280x1024 yapmam lazım ayrınlıtılı comutları verirsen consoldan yaparım ilk denedimde olmadı masa üstü açılmadı sonra dan bi arkadaşın verdiği komutla açılışta ctrl+alt+ f2 basıp komutu girdim sorna sildim düzeldi ama tabi yapamadım sen gösterirsen tekran yapıcam
quote:
Orjinalden alıntı: TELECOM_86
yani çözünürlük ayarları yok
Çözünürlük ayarları mutlaka vardır. Çözünürlük ayarları kısmına nasıl girebileceğimizi yukarıda anlatmıştım. Eğer ayar hanesinde istediğin çözünürlük seçenekleri yoksa sana gönderdiğim mesajdaki anlatılanları yapmalısın.