Şimdi Ara

Pardus niye çöp edildi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
5.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gercek Tosunpasa

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    İsim vermeyeyim. Ama tanıdığım bir abim zamanında denemiş.

    Alıntı:
    + Boot bile olmadı
    + Bayağı ciddi sürücü sorunları var
    + Bsdde linux kadar yaygın bir donanım desteği yok
    + Bsdciler dedi bana
    + Bırak abi o sisteme kurulmaz diye

    En son iso'yu bir şekilde indirip çalıştırmak kaldı sanırım hocam.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Ben Libre Office ve Open Office kullanırım.

    Sıkıntı bu 2 program dökümanları ODT olarak kaydediyor ve MS Office kullanan standart kullanıcı Word veya Excell'de dökümanı açamadığı için bas bas bağırmaya başlıyor..

    Bu sebepten dolayı bu 2 programı kullanırken dökümanları .doc veya .xls formatında kaydedip gönderiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Ben Libre Office ve Open Office kullanırım.

    Sıkıntı bu 2 program dökümanları ODT olarak kaydediyor ve MS Office kullanan standart kullanıcı Word veya Excell'de dökümanı açamadığı için bas bas bağırmaya başlıyor..

    Bu sebepten dolayı bu 2 programı kullanırken dökümanları .doc veya .xls formatında kaydedip gönderiyorum.
    Default formatını doc olarak ayarlayabiliyorsunuz.
  • BSD embedded / gömülü olarak yani örneğin router, NAS, firewall gibi cihazlarda oldukça yaygın kullanılıyor ve o durumda BSD sürücüleri cihaz üreticileri geliştiriyor. Yani BSD aslında sıradan PC kullanıcısından cok donanım / yazılım üreticilerinin, hosting / cloud computing firmalarının kullandığı sistem Ancak ben de öğrenirim diyen herkesin her tür PC'ye kurup kullanabileceği de bir sistem. Bu süreçte örneğin bir PC'ye FreeBSD 9 kernel olarak tam uymayabilir, bir alt versiyonu uyabilir. Birçok şeyi sil baştan yapmak gerekebilir. Ki bu durum macOS, Windows, Linux tüm sistemlerde geçerli aslında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercek Tosunpasa kullanıcısına yanıt
    Hmmm. O zaman deneyeceğiz :)

    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hmm. birçok şeyden kastın, tüm diskteki verilermi hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

    Pardus zamanında zerre para vermeden bana ücretsiz DVD göndermişlerdi. Hey gidi hey. Güzel hoş bir Linux dağıtımıydı lakin sahip çıkan olmadı. Bu dediğim olay da yaklaşık bir 9-10 sene oluyor. O zamandan bu zamana gelişseydi efsane olurdu. Ama işte her şey böyle. Bu ülkede böyle çok yarım kalmış hikayeler var.
    Aynı şeyi çok uzun yıllar önce ubuntuda yapmıştı denemek için kullanmıştım ikisinide. Yaşlanmışız yahu hala bir yerlerde durur...
  • İlk kurulum sonrası komut satırında (FreeBSD'nin default kurulumudur) ve özellikle Desktop Environment /DE 'yi de kurduktan sonra grafikler, networking'de kernel düzeyinde sorun var ise (olabiliyor) evet tüm diskteki verileri silmek anlamına gelir cunku donanımın ile kernel uyumsuzdur ve FreeBSD'nin başka bir versiyonunu denemen gereklidir.

    Fakat dediğim gibi bu durum macOS, Windows, Linux ta da olabiliyor hatta Java VM, Python, C gibi programların versiyonları arasında da olabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman kurulu düzenini bozmadan fedora devam diyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 22 Ağustos 2020; 12:33:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pek öyle birşey de demedim.

    Ben şu anki işimi FreeBSD sayesinde buldum. Şirketlere sibergüvenlik danışmanlığı yapan bir firmada çalışan arkadaşım, Tayvan'dan ithal ettikleri bir Firewall cihazının boot etmediğini cihazın FreeBSD kullandığını ve ben FreeBSD bildiğim için bir bakmamı istedi. Cihazı aldım sorunu düzelttim. Sonra başka firmware güncellemesi için bir NAS cihazına bakmamı istediler, firmware C kaynak kodlarını düzenleyerek Samba V1 i V3'e güncellemek gerekiyordu. Onu da yaptıktan sonra firmanın ortakları bana bordrolu çalışan olmamı teklif ettiler böyle işler cıktıkça yapacaktım onlar da asgarinin biraz üstünde maaş ödemesi yapacaklardı, hem sevidğim iş hem cok zaman almadığı için kabul ettim FreeBSD 'nin ne zaman işe yarayacağı belli olmaz yani :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vayy hocam. Nerden nereye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux u severim birçok sürümünü denedim hatta. Mint, ubuntu,deepin,elemantary, kali. Fakat hiçbir versiyon bence son kullanıcı klasmanında bir os değil.
    En ufak bir güncellemeyle dahi çöküyor, servis hataları veriyor ve konsol bilmeden birçoğu düzeltilemiyor. Bu sistemleri de 1 er kerelik denemedim baya istikrarlı bi şekilde tekrar tekrar denedm

    Ben pardus neyin alt sürümüdür bilmem ama, stabilizasyon konusunda problemleri olduğunu, ve birçok kullanıcının bu nedenle vazgeçtiğinden eminim. Pardus da bence üzerine düşülmemiş ve sıkıntılı distrolardan biri.

    İnanırmısınız 4 sene aynı windows u kullandığım zamanlar oldu. Şuan kullandığım win10 2 yıldır kurulu. Üzerinden en ufak birşey silmedim ve en ufak bir sorunum gerçekten yok.

    Tabiki her sistemin gereklilikleri farklı ama, ben linux un herşeyden az az bir yapı olduğunu düşünüyorum.hiçbir şey tutarlı ve stabil değil. Stabil olan tek şey konsolda parmaklarınızın ve zihninizin gücü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Birde rezil olunca susup konunun değişmesini bekliyorsun ya. Çok cool görünüyor.Çok iyi programcıyımdır ama kodum kutsal kimseye göstermem diyosun yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 22 Ağustos 2020; 17:54:54 >
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Hocam işletim sistemlerini sorunsuz kullanma yöntemi nedir biliyor musun: Hiç güncelleme yapmamak (istisnalar hariç)

    Bir makinaya örneğin Ubuntu 15.04 kurdun diyelim o makinayı hep 15.04 ile kullanmaya devam etmelisin, şurada 15.10 cıkmış ona güncelleyeyim dersen muhakkak sorun cıkar, hiç sorun cıkmasa bile harddiskte gereksiz dosyalar oluşur. Ben Windows 'ta recovery / sistemi geri kurtarma seçeneğini dahi devre dışı bırakırım. Windows 7 kurdum örneğin Windows 7 Service Pack 1 'i dahi yüklemem. Bir keresinde Windows 7 bilgisayarıma C++ Boost Library kurarken, kurulum için Visual Studio 2013 onun için de SP1 gerektiği yazıyordu, gittim Boost'u komut satırından CMake ya da onun gibi başka bir araç ile kurdum, sırf SP1 güncellemesi yapmamak için. Buradaki mantık şu: Bilgisayar Windows 7 ile mükemmel calışıyor. Üzerinde yığınla program kurulu, firewall'ından tut, JVM, Python compiler'a kadar hiçbir sorun yok saat gibi çalışıyor. SP1 'e güncellesem bu mükemmel sistemi daha mükemmel yapmayacak ve büyük ihtimalle bir sorun cıkacak.

    İstisnai durum ise eski işletim sistemleri örneğin Windows XP, macOS 10.5.0, bunlardaki SP'ler kurulabilir hatta kurulması gerekli cunku 2000'li yıllarda OS 'ler cok köklü değişim yaşıyordu ve SP'ler gerekli değişiklikler içeriyordu ve dahası SP'ler sorunsuz calışıyordu, sisteme ek yük, yeni sorun cıkarmıyordu. macOS 10.10'dan itibaren SP'ler gereksiz anlamsızlaştı. Windows tarafında da Windows 10 kullanıcıları güncelleştirmelerden zaten yoğun şikayetleri var. Ben şu anda windows 10 kursam, kurduğum gibi tüm güncellemeleri hepsini devre dışı bırakırım fakat iletildiği kadarıyla Windows 10 güncelleştirmeleri zorunlu tutuyormuş o durumda Windows'a elveda derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen windowsa 10 elveda de ben enterprise kurar güncellemeleri kapatır kullanırım kardeşim. Yine bilgisizlik kokan bir yorum olmuş 2000lerde işletim sistemleri köklü değşimler yaşıyomuş falan ama o kadar köklü bir değişim olmasına rağmen sorun çıkmıyormuş 2000 li yılların programcıları organik besleniyordu ya ondandır. Yerseniz size taze taze göndermiş arkadaş. Ayrıca çok merak ediyorum acaba 2000 li yıllarda yaşın kaçtı veya ne kadar software deneyimin vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 22 Ağustos 2020; 22:18:58 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.