bir arkadaşın vasıtasıyla öğrenebilirsin ancak böyle netten hiç öğrenilmiyor ben denedim olmadı millet kod yazıyor falan ben daha kodların nereye yazılacağını bilmiyordum zor biraz
sorunun cvbı: linux işletim sisteminin bir dağıtımı
işletim sistemidir windows gibi birşey yani
anlamıyorum yav nasıl windows gibi bişey nedir bu
quote:
Orjinalden alıntı: desqu
anlamıyorum yav nasıl windows gibi bişey nedir bu
Linux çekirdekli Türk işletim sistemi
linüx içine kurulan bir sistem die biliyorum aynı ubuntu gibi ama yanlış biliyorda olabilirm (linüx windows gibi bir sistem işte açılış menüler prgramların uzantısı fln farklı yani öyle düşün)
vala daha acemiyim hiç bişey anlamam ama tahmin edebildim saolun
neyini anlamadın ki windows yokmu bilgisayarında işte pardustada linux oluo farklı sistemler 2 farklı program gibi düşün benzer amaçlı
valla pardusun cok pahalı bır vıskı oldugunu bılıyorum hepsı bu
Pardüs Beleş
linux temelli Türklerin çıkarmış olduğu işletim sistemi..pardus+berly ya da linux+berly yaz youtube a ve kemerini bağla
İşletim sistemi
quote:
Orjinalden alıntı: desqu
soru açık ? pardus nedir ? ne işe yarar ?
Windows 98 Windows XP Windows Vista bunların hepsi Microsoft tarafından üretilen ve bilgisayarlarımızın çalışmasını sağlayan işletim sistemleridir. Ancak dünyada sadece Microsoft işletim sistemi üretmiyor. Linux olarak adlandırılan ve temel açık kod yazılımıyla üretilen işletim sistemleri de vardır. Bunlardan bizi ilgilendireni PARDUS'tur. TÜBİTAK ve ODTÜ tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir projedir. PARDUS TÜRK İŞLETİM SİSTEMİ. Linux'un bize uyarlanmış halidir. Bil amcaya fazla para kaptırmak istemeyenlerin de desteklediği işletim sistemidir. 3 yılda oldukça yol alındı ve az biraz daha üzerinde çalışılırsa ( ve tabi hepimizin desteğine ihtiyacı var ) çok iyi sonuçlar alınacağını ve artık Microsoft'a trilyonlar kazandırmayı engelleyeceğini umuyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme