Şimdi Ara

Pardus kullanan arkadaşlar var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam ilk öncelikle birkaç sorum olacaktı?

1.Güncel oyunları oynaya biliyor musunuz?
    2.Xp'den pardus'a geçiş yaptınızda herhangi bir sıkıntınız oldu mu? ve xp'yi aratan bir durumu var mı?
    3.Yazılım desteği nasıl
    4.İşletim sisteminin boyutu ne kadar ve minimum sistem gereksinimleri nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 8 Şubat 2008; 12:03:25 >

4.Felis Chaus toplam 1 cd kadardı,yanılmıyorsam.Caracas caracas hakkında bilgim yok.
    Sadece başka bir cenaze töreni..
  • Ben Pardus değil de Debian kullanıyorum. Ama bazı sorularına cevap verebilirim.

1-Cedega adlı (malesef paralı fakat torrent ile çok rahat birşe şekilde indirebilirsiniz. Boyutu da 16 mb birşey) bir program yardımıyla birçok oyun oynanyıor. Hatta Cedega'nın oynabilen oyunları sitesinde listeliyor.
    2-İlk başta zor gelebilir belki. Ama azimliyseniz zamanla alışabilirsiniz. En küçük bir hata Windows'a dönmezseniz yani...
    3-Pisi depolarında Windows'taki programlarla birerbir olmasada belki onlardan daha iyi alternatifler bulabilirsiniz.
    4-Bir cd'dir Pardus. Ama bu cd'nin içinde Windows'ta daha sonra kurmanız gereken birçok programın alternatifleri mevcuttur. Örneğin OpenOffice.
  • Bir hafta boyunca Pardus kullandım ve...

1- Wine adlı Emulatörden oyunları kurabilirsin fakat dizin gösteremezsin.O yüzden setup olmayan oyunları oynama şansın var...
    2-Gerçekten çok farklı bir sistem.Xp de yapamadığın bazı donanımsal-yazılımsal şeyleri burda yapabilceğine eminim.Örnek veremeyeceğim ama öyle.
    3-Media Player mı arıyosun = Amarok
    MSN programımı arıyosun = Kopete
    Zaman geçircek oyunmu arıyosun = Moto Kros
    TV Oynatıcımı arıyosun = Kaffeine
    DVD/CD Writer Programımı arıyosun = K3D
    P2P Programımı arıyosun = KTxrrext
    Internet tarayıcısı mı arıyosun = Firefox
    (Ayrıca PİSİ ile istediğin bölümleri seçerek güncelleme yapabilrsin.Eğer pardus e başlayacaksan.Sitesinden en güncel versiyonunu indirmeni tavsiye ederim.Aksi taktirde eski versiyonlardan başlarsan güncellemesi 5 GB ı buluyor )
    4-6 GB Yer istiyor.Onun dışında donanımsal olarak,Sistem Panelinde beyazpiyon2 ye bakabilirsin.Oraya kurdum pardusu.

Sanırım Yeter

• quote:

1-Cedega adlı (malesef paralı fakat torrent ile çok rahat birşe şekilde indirebilirsiniz. Boyutu da 16 mb birşey) bir program yardımıyla birçok oyun

Topu topu 15$. Bunun neyinden kaçınıp da torrent'tan indiriyorsunuz?
    3-Xp den PARDUS a geçişte hiç problemle karşılaşmadım ve hatta xp deki dosyalarıma bile erişebiliyorum.Doğru kurarsan xp ve pardus u aynı pc de kullanabilirsin.
    4-Yazılım desteği xp yüklediğinde paint, PARDUS yüklediğinde photoshop geliyo-ayrıca ofis filanda var pardusta
    5-Sistem gereksinimleri şöyle: 4gb(10gb) en az boş alan ,512mb(1024mb) en az ram, 64 ekrankartı(ekran kartı driver ayarlarını yaparsan çok güzel oyunlar yükliyebilirsin ve ekran takılmaları azalır)

Eğer kuracaksan pm at yardımcı olurum:D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

1-Cedega adlı (malesef paralı fakat torrent ile çok rahat birşe şekilde indirebilirsiniz. Boyutu da 16 mb birşey) bir program yardımıyla birçok oyun

Topu topu 15$. Bunun neyinden kaçınıp da torrent'tan indiriyorsunuz?

Ben hiç indirmedim. Bir keresinde bir torrent sitesinde karşıma çıkmıştı. O sırada bir anime için torrent arıyordum. Bilgisayarda pek oyun oynayan biri değilimdir. Linux'a geçince hiç oynamaz oldum.
    Copyright © 2008 yNsEmяe™ Ltd.
  • Şu anda linux sistemlerin hemen hemen hiç birinde donanımsal sorun yok gibi. pardus u tam 2 ay red hat ı 1 ay suse yi de 2 ay kullandım. İnsan program eklemede veya bazı şeylerde sorun yaşıyor ama bunların hepsinin çözümleri var. Biraz arastırma ile tüm sorunları çözüyorsun. Cd lerde paket olarak hemen hemen windows un tüm programlarının işlevini yerine getiren programlar var.

Orjinalden alıntı: yns emre

ee arkadsLar ama driver sorunLarı nasıl olacak...parduse gectimmi hepsini otomatık mı tanıcak...

Yüklediğinde çoğu driveri bulur ama bulmazsa internette o driverleri nasıl kuracağını bulursun ve ayrıca pardusu güncellerken de driverler kurulacaktır.Eğer driver bulamazsan yardımcı oluruz

Orjinalden alıntı: pisican23

quote:

Orjinalden alıntı: yns emre

ee arkadsLar ama driver sorunLarı nasıl olacak...parduse gectimmi hepsini otomatık mı tanıcak...

Yüklediğinde çoğu driveri bulur ama bulmazsa internette o driverleri nasıl kuracağını bulursun ve ayrıca pardusu güncellerken de driverler kurulacaktır.Eğer driver bulamazsan yardımcı oluruz

Pardus sanirim 4965AGN Kablosuz agi tanimiyor. Bunu nasil tanitabiliriz?

Orjinalden alıntı: mrsPR1EST

Bi Ara Kullanmayı Denedim Hiç Bi Şeyi Açamadım Xp Gibi Deel Bi Setup Dosyasını Bile Açamadım.
    xpye tekrar geltim

Bende yeni kurdum pc ye ama bende yükleyemedim + internete bağlanamıyom

ŞEREFinle oyna, HAKKInla kazan, SEBAt et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chelick

quote:

Orjinalden alıntı: mrsPR1EST

Bi Ara Kullanmayı Denedim Hiç Bi Şeyi Açamadım Xp Gibi Deel Bi Setup Dosyasını Bile Açamadım.
    xpye tekrar geltim

Bende yeni kurdum pc ye ama bende yükleyemedim + internete bağlanamıyom

İnternet bağlantısında sorun kalmadı. Çözdüm olayı

ŞEREFinle oyna, HAKKInla kazan, SEBAt et.

• Bence pardus bir çok linux sürümüne göre daha iyi tabi sizi bilemem
    Linux'te oyun oynanmaz diyen arkadaşlar vardı ancak oynamalarını tavsiye ederim.
    Deposunda çok sayıda program var, istemediğiniz kadar.
    Bulamadığım programları değişik uzantılarda yükleyip kendim kurmaya çalıştım ama sorunlar çıkıyordu,
    Programların çoğunun Pardus sürümleri mevcut ve depodan arayıp yükleyin mutlaka.
    XP'den Pardusa geçen arkadaşlar bence hiç tereddüt etmemeli , süratli ve güzel bir işletim sistemi kullanacaksınız.
    Çok sayıda Program, tema ve oyun yüklenebiliyor ve buna göre boyut değişebiliyor,
    Opera, Limewire, Google Earth ve daha birçok popüler program depodan indirilip hemen kurulabilir.
    Çok fazla ayarlar kurcalanmazsa ve sistem ayarlarıyla oynanmazsa aylarca çok sorunsuz kullanırsınız.
    Program çeşitliliği çok fazla ve istemediğiniz kadar program var...
    Hiç düşünmeden yükleyin derim.

• Bence Linuxa geçeceksen oyundan vazgeçeceksin.
    quote:

...
    Pardus sanirim 4965AGN Kablosuz agi tanimiyor. Bunu nasil tanitabiliriz?

arkadaşım, sorunun alternatif bir çözümünü bu adreste vermişler
    http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=3&t=13142
  • defalarca linux kurdum yeniden window a döndüm nedenmi, bu işletim sisteminin mesela önce kurduğum pardusun,her yenilenen versiyonunda mutlaka hep sorunlu oluyor benim anlıyamadığım bu işletim sistemi yapım aşamasında iken test edilmiyormu..ki edilmiyor...son kurduğumda sistemi kapat dediğimde system halted yazısı belirliyor kapanmıyordu bunuda,sistem yönetici özelliklerinden bölüm silerek halletmiştim..şimdi bu nasıl bir sistem ki ikide bir oynayıp duracağız..bilgisayarımı bozacağız yaw..zaten bakıyorsunuz niye linux kullanıcıları çoğalmıyor tabiki hiç bir zaman yerine oturmayacak bir işletim sistemi olduğu için...

MAZLUMLAR AYAĞA KALKMADIKCA ZALİMLER DİZ ÇÖKMEZ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.