Şimdi Ara

[Pardus] Güncelleme yaptım, Artık açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pardus'umu güncelledim, açılmamaya başladı.

İlk önce Tema yüklemeye çalıştım, ondan olduğunu zannetmiyorum.
    Daha sonra PİSİ 'de yaklaşık 73 güncelleme vardı, ben de güncelleyim dedim.

Tüm güncelleştirmeleri gösterirken en aşağıda ÇOMAR için Zorg (?) gibi birşey vardı sadece onu seçtim ve yükle dedim. Buna bağlı 32 güncelleme daha var dedi, hepsini yükle dedim.
    Nvidia Kernel ve Nvidia Kernel new ile çakışan güncellemeler var, güncelleme yapamam dedi.

bende Kurulu paketlerden bu ikisini ve bunlara bağlı diğer 2şer güncellemeyi de kaldırdım. (Nvidia Tools vb.)
    Sonra güncelleştirmelerden yine aynı seçimi yaptım yine 32 ek paket var dedi. güncelle dedim, güncelledi.

Ve açılmadı.

Pardus 2007 logosundan sonra şifre girme ekranı gelmeden boş bir ekranda kalıyor.

CTRL+ALT+F1 ile konsol'u açabiliyorum, ama oradan ne yapabilirim ki, hiç bir şey bilmiyorum.

Lütfen yardımınızı esirgemeyin, her böyle hatadan sonra yeniden kurmak istemiyorum.

Ekleme: Pardus 2007.1 kullanıyordum ve ilk güncellememdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 5 Nisan 2007; 0:50:33 >

• nvidia paketlerini tekrar kurup bilgisayarınızı yeniden başlatın. Çalışacaktır. O paketleri kurmazsanız, ekran kartınızı tanımayacaktır. Sistemi açtığınızda muhtemelen ekran kararacak. Ctrl+Alt+F1 ile konsola düşün. root kullanıcısı ile giriş yapın.

pisi it nvidia-kernel-new
    pisi it nvidia-glx-new

Sonra Ctrl+Alt+Delete. Açılacaktır.
  • nvidia-tools-new paketi de var.Onu unutma.
  • 1995 - 1996 yıllarında ilk bilgisayarla tanıştığımda MS-DOS'u hızlı bir şekilde öğrenmiştim.

şimdi LINUX kodlarını daha doğrusu bu kodların mantığını öğrenmek istiyorum. Neler önerirsiniz?

En son sorundan sonra Acaba Linux'u daha hızlı ve daha doğru öğrenmek için Daha kararlı bir dağıtıma mı geçsem diye düşündüm.
    Suse, Debian gibi..

inşaallah 1,5 sene sonra Bilgisayar Öğretmeni olacağım. O zamana kadar kendimi yazılım konusunda geliştirirken, Linux konusunda da iyice geliştirmek istiyorum.
  • Allah razı olsun, Arkadaşlar. Şimdi açtım PARDUS'umu.

bu arada kendimi denedim. komut istemine yazacağım komutlara yukarıdan baktıktan sonra bir yere yazmadım.
    gittim deneme yoluyla buldum.

ilk önce pisi la ile yüklü paketlerin listesinden nvidia 'nin paketlerinin isimlerine baktım.
    sonra pisi it ile kurdum.

birde pisi la yazınca o kadar çok şey aktı ki ekrandan onları bir ekran dolduktan sonra durduracak, yani sayfa sayfa listeleyecek bir parametre var mı? ben CTRL + Z ile n harfine gelince durdurup baktım.
  • Tabi, hatta daha fazlasına sahipsiniz. DOS' ta olan pipelining (borulama) özelliği aslında Unix' ten aşırmadır. Unix' te çok daha fazla özellik mevcut.
    pisi la|more ->DOS' taki gibi pisi la çıktısında Enter ile satır satır inmeyi sağlar.
    pisi la|less -> Ok tuşları ile yukarı aşağı gezinirsiniz.

Ama en güzeli;
    pisi la|grep nvidia -> pisi la çıktısında nvidia geçen satırları gösterir.

Bir komutun nasıl çalıştığını öğrenmek için man programını kullanabilirsiniz.
    Örneğin:
    man ls

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 5 Nisan 2007; 22:13:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş
    şimdi LINUX kodlarını daha doğrusu bu kodların mantığını öğrenmek istiyorum. Neler önerirsiniz?

En son sorundan sonra Acaba Linux'u daha hızlı ve daha doğru öğrenmek için Daha kararlı bir dağıtıma mı geçsem diye düşündüm.
    Suse, Debian gibi..

Bence şimdilik olduğunuz yerde kalın. Ben 2000 yılından beri Linux kullanıyorum ve 2003' ten beridir de Debian kullanıyordum. Dizüstü bilgisayarımda Debian'dan sonra Ubuntu, sonra da Pardus' a geçiş yaptım. Teknik destek verdiğim ve bakımını yaptığım Debian ile çalışan sunucular var. Ancak kişisel sistem olarak Pardus yeterince iyi ve ben rahat rahat kullanıyorum.

Şimdilik Pardus' ta kalın ya da Debian tabanlı Ubuntu' yu da kullanabilirsiniz. Bir süre Linux'un dosya/dizin hiyerarşisine, paketleme sistemlerine, çeşitli teknik özelliklerine aşinalık kazanın, sonra geçersiniz Debian'a. Ben 2002 yılında ilk defa Slackware kurduğumda sudan çıkmış balık gibi olmuştum. Ama kısa sürede alışıp sisteme hakim olmaya başlamıştım. Çünkü öncesinde 2 yıl boyunca Mandrake ve Red Hat kullanmıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de daha önce, öğrenmek için Gelecek Linux 2.0 ve 3.0 kurup bir süre kullanmıştım.
    Hosting ve Web tasarım işi ile uğraştığım için Bu sene içinde sahip olduğum reseller hostingi bie Sanal Sunucu Bilgisayara çevirmeyi düşünüyorum.

Esas tecrübelerimi artırma zamanı o sunucuyu kiraladığım zaman olacak diye düşünüyorum. şimdilik acemiliğimi iyice atmam lazım.

Bu arada benim bu |more , |less ve |grep 'i kendi kendime öğrenmem herhalde imkansızdı, çok iyi oldu, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.