Şimdi Ara

pardus da internete bağlanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aramadığım yer kalmadı en son buraya başlık açaçağım artık uygun değilse yöneticiler taşırlar.
    sistemde windoza ve pardus caracal kurulu. modem ayarlarını (us robotics) cd deki programı windoza kurup ayarladım. bilgisayar bağlantısı ethernet kablosu ile (usb değil) ama pardusu açtığım zaman bağlantı olmuyor. yardımlarınızı bekliyorum

     pardus da internete bağlanamıyorum



  • Siz aygıtınızı seçip oluşturacaksınız. Nvidia kontrolcüyü seçin (üstteki). Oluştur butonuna basın. Oluşan bağlantıyı yapılandırmak için tornavida simgesine basın. Otomatik adres alma yöntemini seçin ve ağınıza bir ad verin. Bekledikten sonra bağlanmışsınızdır.
    Kolay Gelsin.
  • Tekin neden Caracalı kaldırıp son sürüm kurmuyorsun ? Şiddetle tavsiye ediyorum, eğer uygunsa ve sorun olmayacaksa bence en son sürümü kur, mükemmel olmuş diyebilirim , şu an kullanıyorum.
    Günlerdir kurulu ve hemen hemen hiçbir önemli, problemle karşılaşmadım, ufak tefek ayar sorunları haricinde.
    Bir de AĞ bağlantı ayarlarını kurulumun ilk safhasında yapmalısınız,ileride kurulduktan sonra sorunlar çıkabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mr.sparkle

    Siz aygıtınızı seçip oluşturacaksınız. Nvidia kontrolcüyü seçin (üstteki). Oluştur butonuna basın. Oluşan bağlantıyı yapılandırmak için tornavida simgesine basın. Otomatik adres alma yöntemini seçin ve ağınıza bir ad verin. Bekledikten sonra bağlanmışsınızdır.
    Kolay Gelsin.


    kaç sefer denedim ama olmuyor.

    DOĞUHAN senin dediğinide yaptım ama halen daha bağlanamadım. kaç tane bilgisayara kurudum pardusu ama bunda olmadı işte vazgeçtim. zaten ablamın bilgisayarı pardus kullanamaz, windoza devam etsin
  • Ben de az önce son sürümü kurdum. Aynı sorun bende de oldu. Ethernet kartını tanıyor, bağlantı oluşturuyorum, ayarlar otomatik. Ağa bağlantı sağlayamıyor. Elle ip girmeyi denedim yine olmadı. Benim kurduğum makinanın anakartı da nvidia mcp61 çipsetli. Sürücü problemi mi acaba? Bir de ben APIC desteği ile kurulum yapamadığım için minimum ayarlarla kurmuştum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: February 29th

    Ben de az önce son sürümü kurdum. Aynı sorun bende de oldu. Ethernet kartını tanıyor, bağlantı oluşturuyorum, ayarlar otomatik. Ağa bağlantı sağlayamıyor. Elle ip girmeyi denedim yine olmadı. Benim kurduğum makinanın anakartı da nvidia mcp61 çipsetli. Sürücü problemi mi acaba? Bir de ben APIC desteği ile kurulum yapamadığım için minimum ayarlarla kurmuştum.


    Aynı sorun benim de başıma geldi.Apıc desteği yüzünden minumum ayarlarla kurdum ama ethernet çalışmadı çünkü minumum ayarlarda birşeyler eksik kuruluyor sanırım.Sonra bios'tan apic'i kapatım normal ayarlarla kurulum yaptım ve herşey sorunsuz çalıştı ve sizde de çalışacaktır çünkü birkaç kişi aynı yolla kurdu çalıştı.

    Bu arada işlemcim amd, anakart asus ve chipset nvidia




  • bende minimum ayarlarda kurdum, apic desteğinin ne olduğunu çözersem bende bios dan kapatır tekrar kurarım. benimde işlemci amd anakart epox.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tekin1923

    bende minimum ayarlarda kurdum, apic desteğinin ne olduğunu çözersem bende bios dan kapatır tekrar kurarım. benimde işlemci amd anakart epox.


    biosta power menüsü altında oluyor oradan kapatabilirsin ama windows'u açacağın zaman tekrar aktif etmen lazım.
  • bios da o ayar değiştirilemiyor. aslında hiç oraya gelemiyorum. otomatikman bir altındakine gidiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.