Şimdi Ara

Pardus 2008 ile ilgili her şey... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
5.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: foxhound

pardus 2008'i kurdum. birçok iyileştirme olması güzel ama hala 500 gb harici diskimi "aygıt bağlanamıyor" hatası ile görmemesi üzücü. halbuki bu seviyeye gelmiş bir sistemin bunu yapmaması gerekir. ubuntu'da böyle bir sorun olmuyordu...

Aynen ben de bu durumdan dolayı üzgünüm, Son sürüm bana göre eksiksiz ve gerçekten harika olmuş, daha da stabil çalışıyor çökme belirtisi yok
    Ayrıca bir önceki sürümlerdeki sorunlar giderilmiş ve bana göre çok sayıda Linux sürümünden daha iyi.
    Ancak şu HDD tanımama muhabbeti gerçekten sıktı, Sanırım NTFS tanımıyor ve ben her defasında komut yazmak istemiyorum
    keşke şu işe de el atsalardı , bu durumu e-mail ile mutlaka bildirelim ve forumlarda çözümü var , ancak dediğim gibi , HDD taktığım anda görüp çalıştırmasını isterdim, yine de herşeye rağmen mükemmel olmuş , ufak nazarlıkları da olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 28 Haziran 2008; 15:03:25 >

• Ubuntuda tanınmayan çok sayıda driver Pardus tarafından tamamen sorunsuz biçimde tanındı ve hiç uğraştırmadan İnternete bağlandım
    yazıcımı çalıştırdım, neredeyse tüm driverlar çalışıyor teşekkürler Pardus.

Bilgisayarım Dell Inspiron Notebook...Siz de bilgisayar marka ve modelini belirtirseniz iyi olur , hangi modellerde ne tür sorunlar çıkıyor veya sorun çıkmıyor görmüş oluruz ve bilgi almış oluruz
  • ben imzamdaki notebook'da sorunsuz kullanabildim...
  • valla ben ortalama 40KB/sec ile dün indirdim ve kurulumu da bir iki saat önce yaptım. hevesleri kırmayayım ama hayal kırıklığı yaşıyorum.

ilk hayal kırıklığı şu creative audigy2zs ses kartı. ses çıkmadı yine pc' den
    ikinci hayal kırıklığını bu adreste görebilirsiniz:
    http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=887406&PAGE=1
    üçüncü hayal kırıklığı 22" monitör desteklemiyor kurulumda.
    dördüncü hayal kırıklığı, nvidia driver kurulumu, tasma bile işkence veriyor.
    beşinci hayal kırıklığı ise kameramı tanımadı.
    altıncı hayal kırıklığı, kopete.
    yedinci hayal kırıklığı, kullanmasını bilmeyen birinin güvenlik duvarını geç keşfetmesi (kapalı gelio yine)

daha sayayım mı? büyük bir hevesle kurdum ama yine umduğumu bulamadım. ubuntu çok çok daha iyi. ama onu da üstüne para verseniz kurmam

• Verdiğin Adrestekilerle konumuzun ne alakası var onu anlayamadım ??
    Link'i bir gözden geçir istersen yanlışlık olmasın ??
  • shockwave
  • daha kurar kurmaz ilk açılışında kaptan çöktü bumuymuş giderilmiş hatlarıyla yeni pardus:(( off ya bi dünya sorunla gelmiş yine abi benim gibi kullanıcıları hiçmi düşünmezler anlamıyorum ya çok hırıldım yine
  • Dakka 1 gol bir az önce kurdum sistemi nvidia driveri çalışmıyor :S ilk başta nvidia driverini kurdum sistemi yeniden başattım ama nedense pardus modul yok diyip duruyor sonra konsoldan bi daha kurdum yine tanımıyor nvidia-xconfig paketi falanda kurulu nvidia-xconfig yapmama ragmen yine tanımıyor daha önceki sürümlerde böyle bir sorun yoktu :S eski xconfigi geri cagirma komutu vardı neydi yaw o..
  • Laptop a yükledim... arasıra pat diye kilitleniyor.. ne iştir anlamadım. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Dakka 1 gol bir az önce kurdum sistemi nvidia driveri çalışmıyor :S ilk başta nvidia driverini kurdum sistemi yeniden başattım ama nedense pardus modul yok diyip duruyor sonra konsoldan bi daha kurdum yine tanımıyor nvidia-xconfig paketi falanda kurulu nvidia-xconfig yapmama ragmen yine tanımıyor daha önceki sürümlerde böyle bir sorun yoktu :S eski xconfigi geri cagirma komutu vardı neydi yaw o..

aynen kardeş bende nvidia new miydi neydi işte yenisini yükledim bidaha açılmadı şimdi yeniden kurdum tekrar yüklücem nolcak bu bilmiyorum bi iş yapıyolar hem geç çıkardılar hemde eskiden olmayan sorunlar çıkmaya başladı bu ne iş ya annamadım bi ekran kartı tanıtçaz ille komutmu bilmemiz gerekiyo bilmiyosak böylemi kullanıcaz :|
  • valla emeği geçenlerinden özür diliyorum bu 2007 sürümünden çooook farklıymış ya sistem seçeneklerinden görüntü yöneticisini tıklıyosun tıklar tıklamaz hemen ne yapman gerektiğini söylüyo eskisi gibi komutmuş cartmış curtmuş yok full otomatik yapmış adamlar ya ;) bide önceden başka bi ekrana başlama özelliğide yoktu bunu söylemiştim dikkate almışlar:D bu arada ilk ayarlara geri dönmek için açılış menüsünden f3 e basıp yeniden tanı deyip eskiye dönebiliyomuşuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cassio10 -- 28 Haziran 2008; 22:20:00 >
  • en bugun indirdim sahsen hemen cdye yazıp notebooka kurdum ve sorunsuz çalışıyor şimdilik.
    Gerçi bir kaç hatayla karşılaştım ama donanımsal bir sorunla karşılaşmadım şimdilik.Harbiden yapmış adamlar.
    aslında bir soru soracaktım ben
    Pardus 2008 için önerilen ve sizin önerdiğiniz bir antivirüs yazılımı varmı sonuçta ağa bağlanıyoruz ve c: windows vista ve D: pardus 2008 kurulu ondan bundan virüs kapmayalım yinede.Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Dakka 1 gol bir az önce kurdum sistemi nvidia driveri çalışmıyor :S ilk başta nvidia driverini kurdum sistemi yeniden başattım ama nedense pardus modul yok diyip duruyor sonra konsoldan bi daha kurdum yine tanımıyor nvidia-xconfig paketi falanda kurulu nvidia-xconfig yapmama ragmen yine tanımıyor daha önceki sürümlerde böyle bir sorun yoktu :S eski xconfigi geri cagirma komutu vardı neydi yaw o..

konsolda aşağıdakini yaz ve xorg.conf' u sil.

sudo rm /etc/X11/xorg.conf

sonrası sana kalmış, aynı hata sende de olmuş, ben de yazmıştım..
  • bende imzamdaki sisteme kurdum ama tam bir hayal kırıklığı yaşadım. ses çıkmıyor pcden ne yaptıysam olmadı.bide amarok ve kaffine çöküp duruyor.internetten video izleyemiyorum takılıp kalıyo.2007 sürümünde bunlarla karşılaşmamıştım.resmen yıkıldım.bundan önce kubuntu 8.04 kde4 kurdum hiç sorun yoktu ama ing olması yüzünden kullanamadım.diğer sürümleri görünce pardusun daha çookk uzun bi yolu var.pardus giderken diğer dağıtımlar dönüyo malesef.bu sorunlar çözülmedikçe pardus kullanımı istenilen seviyeye gelemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wegaserhan

bende imzamdaki sisteme kurdum ama tam bir hayal kırıklığı yaşadım. ses çıkmıyor pcden ne yaptıysam olmadı.bide amarok ve kaffine çöküp duruyor.internetten video izleyemiyorum takılıp kalıyo.2007 sürümünde bunlarla karşılaşmamıştım.resmen yıkıldım.bundan önce kubuntu 8.04 kde4 kurdum hiç sorun yoktu ama ing olması yüzünden kullanamadım.diğer sürümleri görünce pardusun daha çookk uzun bi yolu var.pardus giderken diğer dağıtımlar dönüyo malesef.bu sorunlar çözülmedikçe pardus kullanımı istenilen seviyeye gelemez.

ses ayarlarına gir ve otomatik yerine ALSA' yı seçersen bence ses alırsın. google gir bak herşeyin çözümü var belki diyeceğim ama uğraşmadan gidenler çok olacaktır yine. neden böyle oldu ki, acaba tekrara kurulum yapıp ingilizce mi denesek bir de? hakkat ya hem bizim diyoruz hem de içine ingilizceyi katıyoruz, nasıl oluyor bu iş? pardus' un bir de tamamen türkçe halini görmemiz gerekmez mi! bak bunu hiç düşünmemiştim..

• bu arada her şeyiyle kurup kullanabilenler compis-fusion u da bi denesin süper ötesi bişey ya yok böyle bi görsellik vista ... yemiş yanında:))
  • Bahsettiğiniz sorunların çoğu donanım'lardan kaynaklanıyor farklı donanımlara sahibiz ve hepsinde %100 sorunsuz çalışması tabii ki mümkün değil, mesela Windows kurduktan sonra uygun Driver'ları genelde CD'mizden bulup kuruyoruz, ancak Pardus'ta Driver CD'si yok ve çoğu driver'ı kendi tanıyor veya daha sonra güncellemeler içerisinden bulabiliyoruz, o yüzden bence biraz sabretmek gerek sistem daha çok yeni, sıcak sıcak fırından çıktı

Donanım farkları haricinde bir de hata veren ve sorun çıkaran bazı uygulamalarda da ayarlar yapmak gerekiyor, mesela Firefox bazen donuyor veya kapanıyor hata veriyor, önbellek ayarından kaynaklanıyor olabilir, Fİrefox içerisinde menülerde "Düzen" bölümünü işaretleyip, seçeneklerden , Gelişmiş , Ağ kısmına baktığımızda Önbelleğin çok düşük olduğu görülüyor bu belleği biraz daha yükseltmek gerek. Mesela 250 - 300 yeterli olabilir, bu ve buna benzer ayarları kendiniz yapabilirsiniz , buna benzer ayarlarla sorunların bir kısmı düzelebilir...

Bence Pardus ufak hata ve aksiliklere rağmen güzel olmuş ve daha sorunsuz, hata bildirimleriyle çeşitli güncellemelerden sonra daha güzel hale geleceğine inanıyorum.

Bu arada ben şu an Pardus'tan yazıyorum, bilgisayara tam format attım, Önce Vista yükledim , sonra da Pardus yükledim ve çekindiğim bir husus vardı, o da bölümlendirme !! Ancak bu hiç problem olmadı gerçekten harika biçimde yüklendi ikisi de, Pardus sayesinde.
    Pardus kurulurken bölümlendirme seçeneği geldiğinde "Otomatik" bölümlendirme seçeniğini seçerseniz, ilk açılış Grub yönetiminden , seçeneklere kadar ayarlarını kendi yapıyor, bu harika oldu Şu an 2 sistemi de mükemmel , sorunsuz kulllanıyorum, tavsiye ederim.

Eski ve sorunlu donanımlarda, yetersiz donanımlarda bu son çıkan İŞletim sistemleri genelde sorun çıkarır, bu gerçek, lütfe bu gerçeği göz önünde bulundurun, ille de para sayıp pahalı son sistem bilgisayarları alın demiyorum ama, malesef durum öyle.Yani eski sistemleri değişebilirsek veya biraz daha üst modellere geçilebilirse daha yüksek verim alırız. Düşük sistemlerde de çalışıyorlar ama genelde kasıyor ve sorunlar çıkıyor. O yüzden bu duruma da dikkat etmenizi öneririm.Bilgisayarınızın en azından RAM 'ini yükseltebilirseniz bir önceki halinden biraz daha fark ettiğini ve daha verimli çalıştığını görebilirsiniz.Bu işlem bile az da olsa işe yarıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 29 Haziran 2008; 4:46:22 >

• ARKADAŞLAR resim de eklerseniz sevinirim

birde wireless le ilgili ekstradan yapılması gereken bir şeyler varsa onuda mutlaka yazınız.
  • Bende indirdim isoyu başarılı bir şekilde md5 kontrolünüde yaptım hatta 2 tane cd ye yazdım bir türlü kuramadım kuruluma başla ya basıyorum biçimlendirmeden sonra kuruluma geçiyo ama hata diye bir pencere çıkyor yok bilmem ne dosyası bulunamadı diyor 2 cd dede aynı yerde aynı hatayı veriyor ne iştir anlamadım halbuki 2007.3 te böyle bir sorun yoktu.
  • açıkçası epey yol almışlar.beklediğimden daha iyi çıktı.daha önceki bütün dağıtımlarda asus f3sv ile ses problemi yaşamış ve düzeltmek
    için vakit harcamıştım.ama pardus 2008 bütün donanımı problemsiz tanıdı.ayrıca driverları kurmak eskiye oranla çok kolay hale getirilmiş.
    şimdilik çok memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.