mstonulay arkadasim, sorunumla ilgili yorum icin tesekkurler.. ben 2 gun bekledm ardindan delirdm aklima RC calisan cdnin sorunsuz calistigi aklima geliverdi birden. Hemen bi rc kurulum cdsi bastim ve denedim, 2007 son surumde kablosuz Logitech RF mouseim takiliyken %53te takildi, onu cikardim ve yeniden denedm bu seferde tam kuruldu dedigi ekranda kilitlendi makineyi resetlemedi, ardindan o siyah ekranda yine kaldim.. Aklima RC geldi demistim.. RC cdsini taktim mouse takiliyken bile catir catir kuruldu, kendini resetledi hic bi sorun yasamadim bence sende sil o sekilde kur sonrada paketleri guncelle, ben cogu seyi sectm ve guncelledm, anlamadigim seyler var biton driverlari nasil halledecegim gibi onlari da bu gece arastiracagim.. Sonuc olarak Pardustayim pasalar gibi..
quote:
Orjinalden alıntı: visualize
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_75
xorg içinde bazı yerlerde değişiklikler yapıldı. ancak buraya bütün satırlar boşluklar kaybolmuş ve alt alta çıkmış. metin dosyasını orjinal olarak buraya nasıllink olarak verebilirim?
ilgin için öncelikle tesekkür ederim text dosyasını oldugu gibi bir yere upload edebilirsin mesela rapid-share gibi bir siteye
visualize eğer dosyayı aynen kendi dosyanla değiştirirsen sana sisteminin açılmayacağı garantisini verebilirim :)
sana bir forum adresi yolladım baktın mı oraya? O her şeyi halleder
arkadaşlar pardusta pisiden bilimsel hesap makinesini indirdim 65536! işlemini yaptırdım yaklaşık 5 snde bitirdi oysaki xpde en az 30 sn sürüyordu işte pardusun daha hızlı olduğunun kanıtı
bi saniye 5 saniye sürmemesi lazım çok daha uzun sürmesi lazım onun
xorg içinde bazı yerlerde değişiklikler yapıldı. ancak buraya bütün satırlar boşluklar kaybolmuş ve alt alta çıkmış. metin dosyasını orjinal olarak buraya nasıllink olarak verebilirim?
ilgin için öncelikle tesekkür ederim text dosyasını oldugu gibi bir yere upload edebilirsin mesela rapid-share gibi bir siteye
visualize eğer dosyayı aynen kendi dosyanla değiştirirsen sana sisteminin açılmayacağı garantisini verebilirim :)
sana bir forum adresi yolladım baktın mı oraya? O her şeyi halleder
hocam ordada arkadas öyle bir anlatmıski sanki herkes 10 senedir Pardus kullanıyo
biraz daha detaylandırsa vs vs kolay görünsede daha zordu sanki
birde benım artık acılısta xp pardus 2007 ve pardus 2007 sonuna rakamlar eklenmis birsey daha cıktı 3 tane oldular yani anlayamadım ne iş :)
dur onu dosya haline getirsinler söylerim :)
o halde pardus wiki de var Beryl kurulumu pardus duraklarından firefox'da wiki yi bul orada tüm belgelerin içinde olması lazım adım adım anlatıyor ne yapacağını
işletim sistemleri için yeni çekirdek çıktığı zaman sen bunu güncellersin o menüde bi şey olurda açılmazsa güncellemeden sonra eski çekirdekle açman için diğer seçenekler de kalır o rakamlar da çekirdek numaralarıdır eğer gözünü rahatsız ediyorsa nasıl sileceğini göstereyim ama bence bir sakıncası yok
anladım hocam saol buarada wikide anlatım var ama 2007 ile uyumlu degil sanki herseyi dogru yapmama ragmen menülerde bir eksiklik var anlatamadım sanırım ama bu versiyonla alakalı birsey olsa gerek yada ben beceremedım bu gece degilde yarın sabah tekrardan ilgileniyim
yakın zamanda burada pardus ile ilgili soru ve sorunları tartışabileceğimiz üst başlıklar görebiliriz :D
Birde bunu deneyin bakalım 100*70 ebatlarında bunda da sorun vermez heralde :) ahanda görünümü:
NOT: () yerine [] koymayı unutmayın
nasılım
sanırım oldu.. bu rada par2007 kurdum, sesle ilgili sitem her açıldığında hata veriyor ama hoparlör simgesi içindeki ayarlarla cebelleşip bi şekilde sesi açabiliyorum. kulaklık takınca otomatik varsayılan olarak headset e geçmiyor kendim ayarlıyorum. kulaklığı çıkarınca gene hatırımda değil ama dls gibi bişe ye getiriyorum ayarı hoparlöre geri dönüyor.
memnun değilim, bi fotonun linkini msj kutusuna kopyalıyorum. daha sonra linki seçili hale getirip üst ayar bölümündeki img tuşuna basıyorum. bu durumda seçili linkin başına ve sonuna otomatik img yerleştirmesi gerekiyor. yapmıyor üstüne bide linki siliyor üstüne bide img] zımbırtısını msjın en sonuna son satıra atıyor. bunlarla sınırlıda değil, forum ana ekranında her yazının altında noktalar gözüküyor. buda estetik açıdan olumsuz. site tam yüklenirken resimlerin yerine çok sayıda gözü rahatsız eden garip görüntüler gözüküyorl.. ilk günden gözüme çok olumsuzluk ilişti. bilemiyorum. bi kaç gün daha deneyecem..
ses problemleri bende yasıyorum her acılısta ayarla dur kmix te ayarları yaptıktan sonra kayıt etme imkanımız falan yokmu birde halen 5.1 cıkıs alamıyorum 2.1 calıyo :(
ses problemleri için alsaconf deneyin konsoldan
donanımhaberde oluşan problemlerin nedeni pardus değil buranın kodlarının ie için yazılmış olması ve firefox'un bu yüzden tökezlemesi
benmde sadece sağ hoparlörden ses gelio nası düzelticem bunu ayarları kurcaladım oralarla alakalı deil, driverını nasıl yüklicem?
o deilde güncelleme yapamıyorum ya hiç sonuç gelmior serverlarda sorun var herhalde yine, benim dışımda bunu yaşayan var mı?
basturkemin güncelleme olmaması ihtimali de olabilir 2007 yayınlandıktan sonra hiç 50 mb dolayında bir güncelleme yaptın mı
ayrıca pisi info kernel komutu verip sonucu buraya da yazar mısın
2007 yayınladıktan sonra 250 MB civarında güncelleme yaptım birçok güncelleme yaptım ama hala indirmediğim birton paket vardı şimdi onları göremiorm, birazdan komut sonucunu yazarım.
@Zwandar
pisi info kernel komut sonucu:
Yüklü paket: Ad: kernel, versiyon 2.6.18.6, sürüm 68, inşa 36 Özet: Pardus için Linux çekirdeği Açıklama: Uniprocessor Linux kernel for Pardus Linux Bileşen: system.base Sağladıkları: System.PackageHandler System.Package Bağımlılıklar:mkinitramfs splashutils splashutils-misc splash-theme baselayout Dağıtım: Pardus, Dağıtım Sürümü: 2007 Mimari: Any, Yerleşik Boyut: 41828174 Ters bağımlılıklar: rt73 acx100 madwifi-ng rt2570 lirc alsa-driver rt61 ltmodem acerhk lmpcm_usb pwc unionfs eciadsl ungrab-winmodem rt2400 gspca ipw3945 slmodem fuse rt2500 ndiswrapper yali
Paket depoda bulundu: Ad: kernel, versiyon 2.6.18.6, sürüm 68, inşa 36 Özet: Pardus için Linux çekirdeği Açıklama: Uniprocessor Linux kernel for Pardus Linux Bileşen: system.base Sağladıkları: System.PackageHandler System.Package Bağımlılıklar:mkinitramfs splashutils splashutils-misc splash-theme baselayout Dağıtım: Pardus, Dağıtım Sürümü: 2007 Mimari: Any, Yerleşik Boyut: 41828174 Ters bağımlılıklar: acerhk qc-usb hcfpcimodem lmpcm_usb fuse m560x qc-usb-messenger eciadsl pwc yali rt73 lirc sysprof ipw3945 hsfmodem ltmodem ungrab-winmodem nvidia-kernel rt61 gspca kqemu alsa-driver rt2500 unionfs madwifi-ng rt2400 acx100 ndiswrapper rt2570 nvidia-kernel-old slmodem
Ee ne demek bu yani şimdi?
sistemin tamamen güncel o yüzden de güncelleme bulamıyorsun demek :=)
peki grub'da yani işletim sistemini seçtiğin yerde de pardus 2007 yanında 2.6.18.6,-68 gibi bir şey var mı
quote:
Orjinalden alıntı: Zwandar
sistemin tamamen güncel o yüzden de güncelleme bulamıyorsun demek :=)
peki grub'da yani işletim sistemini seçtiğin yerde de pardus 2007 yanında 2.6.18.6,-68 gibi bir şey var mı
evet var bide pardus RC var ama o version yazanı seçiyorum çünkü güncel olandan açılsın istiyorum. diğer seçenek eski haline geri dönebilmek için dimi?
iide kurulu paketleride kaldır demek için listelenmesi gerek. mesela ben x.org ların hiçbirini yüklemedim.
Bu arada ses olayını garip bi şekilde çözdüm, ayarlardan linux ses bilmemnesini seçtim açık ses sistemi yerine, pasif edip aktif ettiğimde 2. hoparlörümde çalıştı. mutluyum artık.
Birde ekran kartım için bişi yapmam gerekiyormu bi anlayabilsem.