Arkadaşlar kolay gelsin... akşam Pardus2007.3 Linyx Inyx kurdum zaten bu Linuxla ilk tanışmam oldu... Güzelcene iso cd'yi yazdım (bu arada 3 tane boş cd'yi telef ettim) neyse çalıştırdım iyi güzel tıkır tıkır kuruldu... Neyse pisi tasma falan güzel ama bi problemim var... Arkadaşlar ben şimdi bunu notebook'a kurdum güzel güzel herşeyi tanıdı hata falan vermedi tamam... Ama internete giremiyorum Evde nete kablosuz giriyorum airties'ın accespointi var ordan hem masa üstü pc hem notebook kablosuz giriyorum XP'de hiç bir problemim yok çatır çatır netteyim ama Pardus ağ bulunamadı diyor... Evde kablosuz ağı görmüyor deli olacam uğraş uğraş yok... Ağ yöneticisine gidiyorum kablosuz ağ diyorum hemen msi(6877) wlan0 diye bi aygıt görüyor onu seçip yeni oluştur diyorum gelen ekranda tara diyorum tık yok ağ bulunamadı diyor... Accespointin fişini çektim taktım yok hep ağ bulunamadı diyor kalıyor....? Ben mi biryerlerde hata yapıyorum yoksa pardusta mı bir hata var(!) anlamadım ? Yok biraz daha giremezsem silecem pardusu mardusu... O kadar büyük bir hevesle kurdum ki var ya bütün hevesim kursağımda kaldı... Allahtan pardus'a güvenip XP'mi kaldırmadıydım... e ağda mı sorun var diye XP'den bakıyorum yok çatır çatır giriyor... deli olacam acil yardım arkadaşlar....
Kablosuz ağlar kısmında Ağ ayarları var. Oradan girmeyi denedin mi?
Dizüstülerde bir tuş oluyor kablosuz iletişimi kes veya sağla gibi. Dizüstü makinada böyle bir tuş var mı acaba?
KARDEŞ BEN DE BU İŞLE ÇOK UĞRAŞTIM. SENİ ÜZMEK İSTEMEZDİM AMA SONUÇ FOS. NOTEBOOKLARDAKİ Wİ-Fİ KARTINI LAPTOP TANIMIYOR ONUN SÜRÜCÜSÜNÜĞ YÜKLEYEBİLİRSEN YÜKLEMELİSİN ÇOK UĞRAŞTIM BEN BECEREMEDİM. AMA DAHA SONRA PARDUSU WMWARE ÜZREİNDEN YÜKLEDİM BU DEFA XP İLE PARDUS ARASINDA SANAL BİR ETHERNET OLUŞTURDU ANCAK O ŞEKİL BAĞLANABİLDİM.
Wi-Fi kartlar pek sorun olmuyor aslında. Windows için yazılmış olan wi-fi kart sürücülerini ndiswrapper ile Pardus'ta kullanabilirsiniz. Şu kaynağı incelemenizi öneririm;
Kablosuz ağlar kısmında Ağ ayarları var. Oradan girmeyi denedin mi?
Tasmadan girdiğimde ağ yöneticisi çıkıyor... Orda ağ oluştur var ordan kablosuz ağ seçtim ama ayar mayar çıkmadı... Neyse kablosuz ağdan yeni oluştur diyorum tık yok ağ bulunamadı diyor...
Ama bugün ubuntu 7.10 indirdim olmazsa onu deneyeceğim
quote:
Orjinalden alıntı: CYSTEIN
Dizüstülerde bir tuş oluyor kablosuz iletişimi kes veya sağla gibi. Dizüstü makinada böyle bir tuş var mı acaba?
o tongaya notebook'u ilk aldığımda bir defa düştüm...
XP kurdum iyi güzel ağ yok diyo... (ara ara biyerde yardım konularından birinde) ağ anahtarı kapalı olabilir diyo baktım harbiden bi tuş var basınca bi anten simgesi çıkıyo ana ondan sonra ağ bulundu falan dediydi... o saattir o tuşu ağdaki her sıkıntıda mıncıklarım
Bilgisayarının Bios ayarlarından Wireless açık mı değil mi ona bir bak ! Ya da düğmesi olabilir veya FN tuşları oluyor mavi renkli, oradan kontrol et Wireless açık mı diye !
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme