Şimdi Ara

Pardus 19.3 güncellemesi yayınlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Devletten para çarpmak için götten uydurulan işletim sistemi. Buna linux Türkçe dil paketi desenize.

  • drsdkmc D kullanıcısına yanıt

    senin gibi akıllılar yeter. sen doluysan ben boş olayı kabul ediyorum. bari hangi rakamları neye göre yanlış olduğunu o dolu bligilerinle açıklasaydın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    Xfce ve kde ye önem verilsin türkiyede deepin falan tutmaz.Hatta bence direk linux mint gibi ubuntu temelli yapın bakın yunanlılar mx linux u nasıl tutturdu yunanistan bizim onda birimiz büyüklüğünde ama adamlar bir yaptı tam yaptı şu anda dünyanın en iyi ve en popüler linux distrosu oldular. Pardus kaçıncı sırada 155. abi bizim yunanlardan neyimiz eksik?https://distrowatch.com/
    Bu bizim sayfa .https://distrowatch.com/table.php?distribution=pardus
    Bu yunan mx linux.https://distrowatch.com/table.php?distribution=mx

    devlet şuna yıllık 10 milyon lira bütçe ayırsa biz hergün distrowatcha girip sizi 1. sıraya çıkarırız ama şu anda o özveriyi önce sizden görmemiz lazım.

    Hocam MX Linux Yunanistan menşeili bir dağıtım değil. ABD Mepis topluluğu destekli bir dağıtım. Mepis projesi bittiği için Mepisci tayfa kendilerine bir çatı ararken Antix dağıtımını buldular ve Mepis'in devamını bir Antix Linux sürümü olarak duyurdular. Mepisci tayfa Antix sürümü altında faaliyet gösterdikten sonra eski ekibi toplamayı başarınca ayrı bir proje olarak devam etme kararı aldılar. MX ismi, Mepis ve AntiX kelimelerinin birleşiminde oluştu.


    DistroWatch sitesinde menşei ülkenin ABD + Yunanistan yazma sebebi MX'in ilk geliştirilme aşamasının Antix Linux altında yapılmış oluşu ve ismin Mepis'in ilk harfinden ve AntiX'in son harfinden seçilmiş oluşu.


    Açık kaynaklı özgür yazılımda ilk çıkış ülkesi çok önemli değil çünkü her ülkeden katkı yapılıyor. MX Linux'u MX Linux yapan ise eski Mepis gönüllü geliştirici grubudur. Mepis zamanında DistroWatch sitesinde 1. sırada olan bir dağıtımdı ve çok popülerdi. Şimdi oradaki geliştiricilerin ve topluluğun önemli bir kısmı MX Linux ile yoluna devam ediyor.


    Açık kaynaklı özgür yazılım projesine kimin katkı verdiği çok önemli değil ama merak edenler için yazmakta yarar görüyorum. MX Linux'a Yunanlı geliştirici katkısı %10'u bile geçmez. Yunanlılar bu dağıtımda o kadar etkisiz ki MX Linux'un sitesi yapılırken destekleyen diller arasına Yunancayı ekletemediler. Hala site birçok dili desteklerken Yunanca desteğine sahip değil.


    Bizim Türk geliştiricilerinde sadece Pardus'u yok. Pardus 2011 sürümü tabanlı (eski Pardus tabanlı) Pisi Linux ve Arch Linux tabanlı Archman Linux dağıtımlarımızda var.


    1- Pisi Linux - www.pisilinux.org

    2- Archman Linux - www.archman.org


    Türkiye'den geliştiricilerin desteklediği yabancı dağıtımlarda var. Zamanında popüler olmuş Rus tabanlı Point Linux'da en çok desteklenen dış dağıtımlardan biriydi.


    1- Point Linux - www.pointlinux.org (Yunanlıların aksine Point Linux sitesi tamamen Türkçe desteklidir)


    Bizim yerli geliştiriciler birçok dağıtımın tabanını oluşturan eski Linux dağıtımı Debian'a da destek oluyorlar. Günümüzdeki Pardus'da taban olarak Debian'ı tercih ediyor.


    1- Debian Linux - www.debian.org/index.tr.html


    Uzun yıllardır Solaris başta olmak üzere alternatif işletim sistemlerinin gruplarına üye olur ve takip ederim. Geliştirme süreçlerine çeviri hariç katkı yapabilecek yeterli bilgiye sahip olmasam bile felsefeyi anlamış ve insanlığa ne kadar faydalı olduğunu kabul etmiş durumdayım. Solaris, BSD ve Linux dağıtımları da birbirine geçmiş durumda. Birine destek olan geliştirici başka birine daha destek oluyor, herkes el birliği ile hareket ediyor.


    Solaris ve BSD nedir diye merak edenler içinde bir dipnot düşeyim. Solaris ve BSD'de tıpkı Linux gibi açık kaynaklı işletim sistemi çekirdekleridir. Linux dağıtımları olduğu gibi Solaris ve BSD dağıtımları da bulunmaktadır. Bende uzun yıllardır bunları kullanıyorum. Kendi sistemimden de örnek vereyim. Daha fazlasını merak edenler arama motorlarında arama yapabilir veya forumun işletim sistemleri bölümünü inceleyebilir. (Detaylı soru soracaklar için şimdiden belirteyim, uzman veya geliştirici değilim, işim gereği sadece profesyonel düzeyde kullanıcıyım)


    Oracle Solaris 11.4


    Pardus 19.3 güncellemesi yayınlandı


    FreeBSD 12.1


    Pardus 19.3 güncellemesi yayınlandı




  • https://www.omgubuntu.co.uk/2020/06/linux-5-7-kernel-features



    https://www.omgubuntu.co.uk/2020/02/linux-5-6-kernel-features




    O kadar yenilikleri var ki Kernel 5.7 ye kadar ...



    https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_kernel_version_history



    Kernel esasli guncellenmemis 2018 den kalma Pardus taki Kernel ile nereye kadar ...



    Kernel 5.7 ile Pardus taki 4.19.0-9 ( anlasilmasa da herhalde 0 ile 9 arasinda minor surumcuklerden bahsediliyor olabilir mi ... )



    Velhasil Kernel Pardus ta 4.19.x tir ve 2018 e aittir. Rezalet ...





  • Elektronik imza, ebys vs. çalışıyor mu? Malum java ve explorersız devlet sistemi pek yok da.

  • Pardusun forumunda mesaj yazdığım da onaya düşüyor. Yani özgürce yorum bile yazamıyorsun. İşlerine gelmedikleri hiç bir eleştiriyi yayınlamıyorlar. Bir de kalkmış özgür dağıtım yaptık diyorlar. Ubuntu’nun tırnağı bile olamazlar.

  • Pardus 19.4 yayımlandı.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.